}

15 Μαρτίου, 2016

"ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ S-400 ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ - ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ" - ΣΤΗΝΕΤΑΙ "ΦΑΚΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ; Βίντεο: Τα πιο συντριπτικά πλήγματα της RUAF κατά των ισλαμιστών στην Συρία - "Τα μασάει" τώρα το Κρεμλίνο για την "αποχώρηση"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
H ρωσική εκστρατεία στην Συρία διέσωσε την κυβέρνηση Άσαντ από την κατάρρευση και "ξεδόντιασε" το ISIS καταστρέφοντας όλες τις υποδομές του, τις αποθήκες καυσίμων του και πολύ μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του, τον οποίο είχε παραλάβει από τις ΗΠΑ και την Δύση (υποτίθεται πάντα "κατά λάθος") και έτσι τα ρωσικά ΜΜΕ αναδεικνύουν με βίντεο τις 10 μεγαλύτερες καταστροφές των ισλαμιστών από την RuF (ρωσική Αεροπορία) κατά την διάρκεια των πεντάμηνων επιχειρήσεων.
Πριν από λίγο όμως ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Sergei Ivanov,είπε ότι οι εξελιγμένοι Α/Α πύραυλοι S-400 air missiles θα παραμείνουν στην Συρία μετά από μια "μερική απόσυρση" των στρατευμάτων
"Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και ειδικότερα από αέρος τα πιο εξελιγμένα Α/Α συστήματα είναι αναγκαία να παραμείνουν".
Η Ρωσία ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι η αποχώρηση μέρους των δυνάμεών της από τη Συρία δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων τρομοκρατών στην Συρία.
Φανερά οι ισλαμιστές υποστηρίχθηκαν από την Σ.Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ. Η Σ.Αραβία μάλιστα μαζί με την Τουρκία, απειλούσαν συνεχώς με εισβολή, επιχειρώντας να οδηγήσουν τον πλανήτη σε έναν Γ' ΠΠ.
Ο πρόεδρος Β.Πούτιν με έναν ελιγμό αποδομεί την όποια επιχειρηματολογία του Ριάντ και της Άγκυρας και έχοντας εξοπλίσει τον συριακό Στρατό με σύγχρονο οπλισμό και αφήνοντάς τον σε θέση ισχύος, αφήνει να ενοηθεί ότι θα αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από εκεί, δίνοντας στην δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φέρεται ένα ρωσικό SU-34 να επιστρέφει στην Ρωσία.
Ουδείς γνωρίζει πραγματικά κατά πόσον αυτά τα πλάνα αντικατοπρίζουν την πραγματικότητα. Όλα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά των Τούρκων και του Ριάντ.
Θέα απ' το πιλοτήριο ενός βομβαρδιστικού καθώς απογειωνόταν απ' τη βάση Khmeimim, στη συνέχεια ρίχνει βόμβες κατά στόχων του ISIS και επιστρεφει πίσω
Ήταν στρατηγικά σημαντικό να πληγεί η χρηματοδοτική ροή και οι εφοδιαστικές γραμμές των ισλαμιστών καταστρέφοντας υποδομές όπως διυλιστήρια και βυτιοφόρα που χρησιμοποιούσε το ISIS για το λαθρεμπόριο καυσίμων με Ιράκ και Τουρκία
.
Καταστράφηκαν οι γε΄φυρες που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές για προμήθειες, όπως ήταν μία γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό που το ISIS χρησιμοποιούσε για να παίρνει προμήθειες απ' το έδαφος του Ιράκ.
Αμέσως μετά την ανάληψη ευθύνης από το ISIS τόσο για την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο Σινά όσο και για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, η Ρωσία ενέτεινε τους βομβαρδισμούς της κατά στόχων των ισλαμιστών.Στη βάση Khmeimim χαράσσουν πάνω στις βόμβες που θα έπλητταν στόχους του εχθρού φράσεις όπως «για τους ανθρώπους μας» και «για το Παρίσι».
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά διεξήγαγαν πολλές επιχειρήσεις στη Συρία, ρίχνοντας «έξυπνες» βόμβες κατά στόχων των τζιχαντιστών.
Ρωσικά πολεμικά πλοία απ' την Κασπία Θάλασσα εκτοξεύουν πυραύλους cruise κατά εγκαταστάσεων του ISIS. Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα απ' το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, συμπεριελάμβανε και έναν χάρτη που παρακολουθούσε την πορεία των πυραύλων προς τη Συρία μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ.
Στόχοι επλήγησαν επίσης με εκτόξευση πυραύλων cruise Κalibr από ρωσικό υποβρύχιο που βρισκόταν στη Μεσόγειο
Μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-25 απ' την Τουρκία εντός του εναέριου χώρου της Συρίας, η Μόσχα ανέπτυξε το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στο Hmeymim.
Το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει οποιοδήποτε στόχο εντός ακτίνας 400 χλμ. που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια κάποιου ρωσικού αεροσκάφους ή στρατιωτικού προσωπικού.
Προκειμένου να παράσχουν άμυνα και υποστήριξη ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα στάλθηκαν στο Hmeymim έχοντας στη διάθεση τους προς χρήση εκτενές και εντυπωσιακό οπλοστάσιο.
Συνολικά η ρωσική αεροπορία στη Συρία πραγματοποίησε πάνω από 9.000 αποστολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ