}

27 Μαΐου, 2016

Έφτασε ο Β.Πούτιν στην Αθήνα - Π.Παυλόπουλος: «Αποστολή σας η στήριξη της Ορθοδοξίας» - Α.Τσίπρας: «Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας» (upd3) Live ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ



Ανανέωση (18:20)  Ο Ρώσος ηγέτης συναντιέται αυτή την στιγμή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ο οποίος έκανε μια σημαντική δήλωση λέγοντας ότι αποτελεί «στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ελληνικός λαός έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον ρωσικό λαό κάτι που επιβάλει στην ελληνική εξωτερική πολιτική να προχωρήσει σε στενότερες σχέσεις με την ευρασιατική υπερδύναμη.
Ο Ρώσος ηγέτης είπε μάλιστα ότι «είναι δύσκολοι οι καιροί αλλά υπάρχουν καλές προοπτικές συνεργασίας»
Δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς εκτός του τομέα της ενέργειας στους οποίου μπορεί να υπάρξει στενή συνεργασία. Μαζί με τον Β.Πούτιν έρχεται και ο επικεφαλής της Gazprom Alexei Miler αλλά και ο επικεφαλής του πετρελαϊκού γίγαντα της Rosneft  Igor Sechin o οποίος αποτελεί και πολιτική προσωπικότητα καθώς υπήρξε και αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβερνήσεως. Σημειώνεται ότι επίκειται συμφωνία των ΕΛ.ΠΕ με την Rosneft
O Ρώσος πρόεδρος έκανε σχόλιο και για τον τομέα των υποδομών ανοίγοντας την «πόρτα» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΛΘ και την ΔΕΗ.
-------------------------------------------------------
Aνανέωση (17:45) Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Π.Παυλόπουλου προς τον Β.Πούτιν ότι η επίσκεψή του αύριο στο Άγιο Όρος θα αναδείξει την Ορθοδοξία και τον Ανθρωπισμό της σε όλο τον κόσμο. Εν ολίγοις ο ΠτΔ αναγνώρισε τον Ρώσο πρόεδρο ως τον βασικό υποστηρικτή της Αληθινής Θρησκείας.
------------------------------------------------------
Ανανέωση (17:30) Αυτή την στιγμή φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο η πομπή που μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν
H θωρακισμένη λιμουζίνα άφησε τον Ρώσο ηγέτη στα σκαλιά της Ηρώδου Αττικού όπου τον υποδέχθηκε ο Έλληνας ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.
Αυτή την στιγμή πάιζονται οι Εθνικοί Ύμνοι των δύο χωρών. Τον Β.Πούτιν στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδεύει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.
Ξεκίνησε την συζήτηση ο Έλληνας ΠτΔ αναφερόμενος στην πολυπεπίπεδη σημασία των ελληνορωσικών σχέσεων και την σημασία ανάδειξης της Ορθοδοξίας επ'ευκαιρία της αυριανής επίσκεψης του Ρώσου ηγέτη στο Άγιο Όρος.
Ήδη ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δηλωσε για τους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα ότι παρουσιάζουν αύξηση τον Μάρτιο της τάξης του 523%!
Ήταν σαφές το μήνυμα που ήθελε να στείλει ότι η Ρωσία βοηθάει έμπρακτα και όχι με λόγια, οικονομικά την Ελλάδα.
-------------------------------------------------------------------
Μόλις αφίχθηκε το ρωσικό προεδρικό αροσκάφος που μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. 

Αφού πρώτα κατέβηκαν από την πίσω πόρτα του αεροσκάφους οι άνδρες της ασφάλειάς του εν συνεχεία κατέβηκε από μπροστά μόνος του ο Β.Πούτιν.
Τον υποδέχθηκε θερμά ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και στη συνέχεια επιθεώρησε τιμητικό άγημα των ΕΔ ενώ τα ελληνικά F-16C block 52+ που συνόδευσαν το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος εντός του ελληνικού FIR  προχώρησαν σε χαμηλή διέλευση πάνω από το αεροδρόμιο.
Ο Ρώσος πρόεδρος αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Δείτε ζωντανά την άφιξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ