}

20 Ιουνίου, 2016

Τι να πει κι ο Στόλος που έκανε επιχειρήσεις στα Ίμια χωρίς κυβέρνηση κ.Πάγκαλε;

Τι να πει κι ο Στόλος που έκανε επιχειρήσεις στα Ίμια  χωρίς κυβέρνηση κ.Πάγκαλε;
 "Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ίμια με Στόλο ανύπαρκτο", είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην τηλεοπτική εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά! 
Τι να πει κι ο Στόλος που έκανε επιχειρήσεις χωρίς κυβέρνηση κ.Πάγκαλε! 
Για την ακρίβεια περίμενε να κάνει επιχειρήσεις αλλά εσείς και η υπόλοιπη κυβέρνηση είσασταν στα τηλέφωνα με το μακαρίτη τον Χόλμπρουκ.
 Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί ο κ.Πάγκαλος συχνά,πυκνά έρχεται και επανέρχεται σ΄ ένα θέμα που λογικά θα έπρεπε να το αποφεύγει. Τη διαχείριση της κρίσης στα Ίμια που αποδειχτηκε φιάσκο τεραστίων διαστάσεων και εθνική πληγή που ακόμη αιμορραγεί με το θέμα των γκρίζων ζωνών που άνοιξαν οι Τούρκοι.
 Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι αναγκάζεται να το κάνει επειδή δέχεται ερωτήματα από τους δημοσιογράφους,το κάνει μ΄ ένα άκρως προκλητικό τρόπο. Απαξιώνει συστηματικά τον στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας. Ακόμη κι αν ήταν ανύπαρκτος ο Στόλος -που δεν ήταν- δεν το λες δημόσια.
 Ο Στόλος ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε στα Ίμια. Μέρες πριν φθάσουμε στη κορύφωση της κρίσης. Ο κ.Πάγκαλος προφανώς θα γνωρίζει ότι φρεγάτες κι άλλα πλοία του Στόλου,είχαν αναπτυχθεί στο βορειοανατολικόΑιγαίο,πέριξ της Λήμνου και είχαν στοχοποιήσει όποιο τουρκικό πλοίο είχε "ξεμυτίσει" από τα στενά.
 Ο κ.Πάγκαλος γνωρίζει ότι γύρω από τα Ίμια έπλεαν εκτός από μεγάλες μονάδες επιφανείας και μικρά αλλά ευέλικτα σκάφη του Στόλου που είχαν κάνει τη ζωή μαρτύριο στον κυβερνήτη της τουρκικής ΓΙΑΒΟΥΖ. Πιθανόν γνωρίζει την "πατέντα" των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών του ΠΝ που είχαν 50άρια ΠΑΟ,έτοιμα να ρίξουν απο απόσταση αναπνοής στη τουρκική φρεγάτα,όχι για να τη βυθίσουν αλλά για να τις κάνουν αρκετά μεγάλη ζημιά και να στείλουν ένα μήνυμα προς την απέναντι πλευρά.
 Γνωρίζει καλά ότι ακόμη και η φρεγάτα μας που περιπολούσε στην Αδριατική, έφθασε σε χρόνο ρεκόρ στο Αιγαίο.
 Και αν τέλος πάντων δεν είχε προφθάσει να ενημερωθεί για τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μπορεί να μην είχε δει τον απόπλου του Στόλου live από την τηλεόραση!
 Οι κυβερνήτες όλων αυτών των πλοίων ανέμεναν μία εντολή.Οι κυβερνήτες όλων αυτών των πλοίων έδιναν όλη τη νύχτα οδηγίες στα πληρώματά τους προσθέτοντας το τυπικό αλλά σε τέτοιες ώρες "ανατριχιαστικό" ,"προσοχή δεν πρόκειται για γυμνάσιο". Οι κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων είχαν στις γέφυρες τα καλώδια πυροδτήσεως.Και ανέμεναν μια εντολή...
 Δυστυχώς μόνο μια διαταγή δόθηκε εκείνη τη νύχτα. Να απονηωθεί το ελικόπτερο ΠΝ 21 από τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ. Με καιρικές συνθηκες ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ. Ήταν τετοιος ο πανικός στην αίθουσα της Βουλής όπου γινόταν το ΚΥΣΕΑ -αντί να γίνεται στο ΥΠΕΘΑ- που κανένας από τους υπουργούς δεν σκέφτηκε το ανόητο ρίσκο επιβεβαίωσης μιας πληροφορίας που ήταν βέβαιη:
 οι Τούρκοι είχαν ανέβει στα Ίμια και οι Αμερικανοί το είχαν επιβεβαιώσει.
 Από που λοιπόν προκύπτει στον κ.Πάγκαλο ότι έκανε διαπραγματεύσεις με Στόλο ανύπαρκτο;
 Κανείς δεν ήθελε και δεν θέλει πόλεμο.Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συνέβαινε αν η εντολή "πυρ" δινόταν στο Στόλο. Το σίγουρο όμως είναι ότι η κυβέρνηση Σημίτη και ο ΥΠΕΞ του Θεόδωρος Πάγκαλος στις διαπραγματευσεις που λένε ότι έκαναν είχαν το επιχείρημα των "κόκκινων κουμπιών". Δεν το αξιοποίησαν ούτε στο ελάχιστο. Αυτή είναι η αλήθεια...
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ