}

09 Ιουνίου, 2016

Αλλαγές σε στρατιωτικές σχολές και θητεία

Σειρά αλλαγών στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και φοίτησης στις ανώτερες σχολές αξιωματικών ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα των
μεταθέσεων οπλιτών θητείας στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ενώ με άλλη απόφασή του μειώνεται ο ελάχιστος χρόνος της υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών, με δυνατότητα εξαγοράς του υπολοίπου της θητείας τους.
Ειδικότερα, μειώνεται από 45 σε 20 ημέρες ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών και υπηρετούν ένοπλη θητεία και από 3 μήνες σε 40 ημέρες για εκείνους που υπηρετούν εναλλακτική θητεία..
Τέλος, η φοίτηση στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών, καθίσταται πλέον τριετούς διάρκειας, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 - και κατά συνέπεια, η σχετική τροπολογία αφορά και τους υφιστάμενους πρωτοετείς των συγκεκριμένων σχολών.
Η τροπολογία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Τεύχος Α' 111 / 08.06.2016) στο νόμο 4396 (σελ. 6782).

πηγή: newpost.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ