}

13 Αυγούστου, 2016

Το Τ-50 έρχεται και αλλάζει τα πάντα στον εναέριο αγώνα – Λύση και για ΠΑ;

Σε μια γεωστρατηγική συγκυρία, όπου οι παίκτες και οι ρόλοι αλλάζουν με οβιδιακό τρόπο, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ατενίζει το μέλλον με ιδιαίτερο σκεπτικισμό για τις μελλοντικές επιχειρησιακές δυνατότητές της, ειδικά σε σχέση με τον παραδοσιακό αντίπαλό της, την τουρκική Αεροπορία.

Εχοντας πάρει «βαθιά ανάσα» η ΠΑ από την πίεση της τουρκικής Αεροπορίας, ως αποτέλεσμα του πρωταγωνιστικού ρόλου στο τουρκικό πραξικόπημα και των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν στην Κλάδο, γνωρίζουν όλοι οι επιτελείς της ΠΑ, ότι το (σ.σ.: εγγύς…) μέλλον φυγείν αδύνατον.

Και το μέλλον σε 48 μήνες από τώρα ακούει στο όνομα «F-35»μία επιχειρησιακή Μοίρα του οποίου θα είναι έτοιμη στις τάξεις της τουρκικής Αεροπορίας.

Αλλά η οικονομική πραγματικότητα δεν αλλάζει: Ακόμα και μία Μοίρα ενός σύγχρονου μαχητικού τέταρτης ή πέμπτης γενιάς κοστίζει με την δαπάνη ενσωμάτωσής και αρχικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσής του του πάνω από 3 δισ. ευρώ!

Και η ΠΑ σήμερα δεν έχει ούτε χρήματα για να εκπαιδεύσει σωστά τους νυν πιλότους της (διαβάστε σχετικό άρθρο στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

Με αυτά τα δεδομένα, το πρόγραμμα της αναβάθμισης των F-16 της ΠΑ, αλλά και η ρωσική πρόταση που ανανεώθηκε εσχάτως για μια παρουσίαση του ρωσικού υπερμαχητικού Sukhoi T-50 το οποίο κοστίζει περίπου όσο ένα νέο F-16 πλήρως εξοπλισμένο, φαντάζουν ως λύσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ