}

21 Αυγούστου, 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑ Η απονομή του χρυσού στη Κ.Στεφανίδη: Τραγουδούσε τον Εθνικό μας Ύμνο στο πρώτο σκαλί του βάθρου... (φωτό & βίντεο)


Συγκινητικό το κλίμα στο Ρίο όπου για τρίτη φορά ακούστηκε ο Εθνικός μας Υμνος αυτή τη φορά για χάρη της Κατερίνας Στεφανίδη! Η μεγάλη αθλήτρια έφερε συνολικά το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έτσι η χώρα μας πανηγύρισε μια μεγάλη διάκριση και στο στίβο, μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στους οποίους η Πηγή Δεβετζή είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης μας στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα ξημερώματα, λάμποντας από χαρά για το θρίαμβό της και σιγοτραγούδησε τον εθνικό μας ύμνο. Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.
Χαμογελαστή χαιρέτησε τον κόσμο που την αποθέωσε με την αγάπη του μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο.
Η Κατερίνα Στεφανίδη, μάλιστα, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος). Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.
Η Στεφανίδη βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που τελείωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν πέταξε στα 4.85μ. παρά το γεγονός ότι όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν, πάσχει από υψοφοβία.
Nαι καλά ακούσατε, είναι απίστευτο αλλά αληθινό πως αυτές τις στιγμές μας τις χάρισε ένα 26χρονο κορίτσι που φοβάται τα ύψη: «Μπορεί να ακουστεί περίεργο για μια άλτρια του επί κοντώ, αλλά φοβάμαι τα ύψη. Ακόμη κι αν είμαι 60 εκατοστά από το έδαφος, φρικάρω! Ήμουν πάνω σε μια σκάλα τις προάλλες και βοηθούσα τον άνδρα μου να βιδώσει κάτι στο σπίτι μας. Δεν μπορούσα να φτάσω από το δεύτερο σκαλί και ήταν αδύνατο να ανέβω στο τρίτο. Αν είμαι ψηλά, ζαλίζομαι και έχω ναυτία και φοβάμαι πως θα πέσω. Είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα να φοβάμαι τα ύψη όταν κάνω επί κοντώ. Νομίζω αισθάνομαι να έχω περισσότερο έλεγχο. Ξέρω, ακούγεται τρελό». 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ