Οι μαχητές του ΡΚΚ πυροδότησαν από απόσταση εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στον αυτοκινητόδρομο Κιζίλτεπε-Ντερίκ στις 9.20 π.μ.,  ενώ  διέρχονταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε  στρατιώτες  στο χωριό Tepedağ.
Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και  άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν επιτόπου από την επίθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ντερίκ και του Κιζίλτεπε.
Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των Κούρδων ανταρτών, από μηχανοκίνητη μονάδα του τουρκικού στρατού .
Ως γνωστό ο ανταρτοπόλεμος αποτελεί ξεχωριστό και σημαντικότατο κεφάλαιο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Είναι ο πιο δύσκολος και συνάμα ο πιο επικίνδυνος πόλεμος για τακτικές δυνάμεις , διότι ο «εχθρός» δεν έχει στολές, κινείται ως απλός πολίτης και κτυπάει σε σημεία που «εκείνος» επιλέγει και   δεν διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις κατ΄ανάγκη.
Οι Κούρδοι στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισαν να κτυπήσουν τους Τούρκους με παρόμοιο τρόπο με τους τρομοκράτες , οι οποίοι αιματοκύλησαν την χώρα πριν δύο –τρείς μήνες. Μιλάμε  για τις βομβιστικές επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.
Απροειδοποίητα, σε σημεία που δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ύπαρξης ανταρτών, ο ΡΚΚ τοποθετεί εκρηκτικά και τα ενεργοποιεί εξ αποστάσεως , ελαχιστοποιώντας τις απώλειες του.
Το άμεσο αποτέλεσα είναι η καταρράκωση του ήδη επιβαρυμένου χαμηλού ηθικού των στρατευσίμων, οι οποίοι βλέπουν τους συναδέλφους τους να «κομματιάζονται» δίπλα τους.
Οι Κούρδοι με το πόλεμο στην Συρία να μαίνεται ακόμα πιο σκληρός, τα δίνουν όλα διότι γνωρίζουν πως ότι και να γίνει το όνειρο τους για την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους είναι πιο κοντά από ποτέ.
turkey_troops_pkk
Από την άλλη πλευρά η Άγκυρα χάνει συνεχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι εκτελώντας και βασανίζοντας Κούρδους αμάχους, εξεγείροντας τα αντανακλαστικά της παγκόσμιας κοινότητας.
Εδικά με  την επαναφορά του ζητήματος της απίστευτης και τρομερής γενοκτονίας των Αρμενίων να είναι ξανά στο προσκήνιο, τόσο από το Χόλλυγουντ όσο και από πολλούς οργανισμούς και άτομα, τα «ηθικά όπλα» της Τουρκίας εξαφανίζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό.
Το «παιχνίδι » στα κέντρα  των παγκόσμιων αποφάσεων έχει χαθεί προ πολλού για τους Τούρκους,  και το ζητούμενο που ακριβώς θα εκείνοι θα ξεσπάσουν .