}

27 Σεπτεμβρίου, 2016

Ρουά ματ! Ο Β.Πούτιν με δικό του κανάλι στην Ελλάδα! – Ο τρόμος της Δύσης και η αναφορά στο Άγιο Όρος…


ivan-savidis-2
O B.Πούτιν με δικό του κανάλι στην Ελλάδα!Το θέμα των αδειών τηλεόρασης μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού έχει μετατραπεί σε ένα βαθύ πολιτικό πρόβλημα με τεράστιες γεωπολιτικές προεκτάσεις αναφέρει δημοσίευμα του neweurope.eu . Προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Δύση η περίπτωση δημιουργίας μιντιακής βάσης με καθαρό φιλορωσικό προσανατολισμό!
Aναλυτές από τις ΗΠΑ και γενικά την Δύση προχωρούν σε διαρκείς εκθέσεις για τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση.  Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέστηση στη Δύση για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τις κινήσεις της κυβέρνησης…
Υπάρχουν έντονες φήμες που λένε ότι ένας  εφοπλιστής ο οποίος ελέγχει  μία εκ των τριών  αποκαλούμενων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων και ένας άλλος συμβαλλόμενος, κοντά στη σημερινή κυβέρνηση, βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση τηλεοπτικής  άδειας σε ελληνορώσο ιδιοκτήτη άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας από την Θεσσαλονίκη, φέρεται να ανέφερε μέλος της συνοδείας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζει το συγκεκριμένο άρθρο.
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι «κοντά» στη Ρωσία, παρά τα λεγόμενα πολλών διεθνών ΜΜΕ τελευταία, σύμφωνα και με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Η  Ρωσία ήταν επίσης  η «τιμώμενη» χώρα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας με τα «προϊόντα της»  έκταση 3.000 m2 εκθεσιακού χώρου. .
Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη πρόσβαση στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων συμφερόντων), διαθέτουν ένα από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για  το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα του οποίου  ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι συχνός επισκέπτης, συνεχίζει το δημοσίευμα .
«Όμως το Άγιο Όρος είναι μια αυτόνομη περιοχή και  δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η συγκεκριμένη  μονή χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για άλλες χρήσεις εκτός από τη θρησκεία. Αυτό, όμως, είναι ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για το ΝΑΤΟ, και όχι για την ΕΕ», τονίζει το άρθρο, υπονοώντας «πολλά και διάφορα» , τα οποία φυσικά και δεν ισχύουν σε καμία των περιπτώσεων.
Το Άγιο Όρος είναι το « περιβόλι της Παναγίας» και αποτελεί περιοχή  λατρείας της ορθοδοξίας και αφιέρωσης στον μοναχισμό , τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
«Μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης πριν από επτά χρόνια, οι περισσότεροι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν επικερδείς. Επιπρόσθετα, πλήρωναν σειρά φόρων», υπογραμμίζεται στο άρθρο.
«Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να ρυθμίσει το «διεφθαρμένο τηλεοπτικό τοπίο». Ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε αμέσως σε μια τέτοια κίνηση. Το σχέδιο ήταν εκεί, και πράγματι τα κέρδη από την από τη διαδικασία χορήγησης αδειών είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2016.
«Με έναν ανορθόδοξο τρόπο, αποφάσισε να χορηγήσει τέσσερις άδειες. Ο αριθμητικός περιορισμός των αδειών ήταν ενάντια στον πλουραλισμό που διακηρύσσουν στο συγκεκριμένο πεδίο τόσο οι ευρωπαϊκές συνθήκες όσο και το ελληνικό σύνταγμα. Περιορισμός στον αριθμό των αδειών δεν υπάρχει σε κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση της ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντάκτης στο άρθρο.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ