}

19 Σεπτεμβρίου, 2016

ΒΑΡΥΣ Ο «ΦΟΡΟΣ» ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ - Επίθεση των Κούρδων σε τουρκικό στρατόπεδο στο Tendürek - Σκοτώθηκαν 28 στρατιώτες! (βίντεο)



Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

To Tendürek έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό «λουτρό» αίματος για τον τουρκικό Στρατό καθώς 28 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες κατά την κουρδική επίθεση στο στρατόπεδο του Teperız. 
Οι Κούρδοι του ΡΚΚ πραγματοποίησαν αιφνιδιστική επίθεση με όλμους στο Teperız τους πρόποδες του όρους Tendürek. Ο πύργος παρατήρησης του στρατοπέδου ανατινάχθηκε πρώτος και αμέσως μετά χτυπήθηκε ένα στρατιωτικό minibus που μετέφερε στρατιώτες.
Ένα τεθωρακισμένο όχημα επιχείρησε να επέμβει και ανατινάχιηκε και αυτό.
Συνολικά σκοτώθηκαν 28 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 4.

Αμέσως μετά έσπευσαν προς βοήθεια τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα αλλά οι μαχητές του ΡΚΚ είχαν ήδη φύγει και χαθεί στα δάση της περιοχής για να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Πολύ αίμα είχε χύσει ο τουρκικός Στρατός και στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στο όρος Tendürek όπου σκοτώθηκαν συνολικά 86 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 58!

Στις επιχειρήσεις του όρους Tendürek  συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες του τουρκικού Στρατού και η εισβολή στην Β.Συρία θεωρείται προέκτασή τους στα πλαίσια της εξουδετέρωσης των βάσεων του ΡΚΚ και του YPG εντός του συριακού εδάφους.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες άλλοι δέκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρία ελικόπτερα Blackhawk καταστράφηκαν από επίθεση των Κούρδων του PKK με όλμους στο ελικοδρόμιο της 2ης Ταξιαρχίας Προστασίας Συνόρων στην Çukurca του Hakkari.
Οι απώλειες των τουρκικών ΕΔ είναι ιδιαίτερα μεγάλες από τότε που ενεπλάκη σε ολοκληρωτική σύγκρουση με τους Κούρδους και είναι αποτέλεσμα της απορρύθμισης που έχουν υποστεί μετά την αποπομπή-εκδίωξη χιλιάδων έμπειρων αξιωματικών-στελεχών από τις τάξεις τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η απουσία τους είναι εμφανής και φαίνεται στην επιχειρησιακή λειτουργίας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ