}

19 Σεπτεμβρίου, 2016

Ταυτοποιήθηκε ο αντιεξουσιαστής που ξυλοκόπησε τον Διαμαντόπουλο – Το «βιογραφικό» του σε Εξάρχεια και γήπεδα

DIAM


Την ταυτοποίηση του δράστη της επίθεσης σε βάρος του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.
Το άτομο που επιτέθηκε πισώπλατα στον αξιωματικό είναι, σύμφωνα με την Αστυνομίας, ένας 22χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2016 ως οργανωτής επεισοδίων στα Εξάρχεια. Είχε συλληφθεί επίσης σε επεισόδια κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων. Ήταν ένας από τους «μπαχαλάκηδες», όπως τους είχαν χαρακτηρίσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή του σε εκείνη την ομάδα. Στους καταγεγραμμένους διαλόγους από τα κινητά τηλέφωνα φαινόταν ο σχεδιασμός επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιφερειακούς αθλητικούς αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Στον νεαρό, για εκείνη την υπόθεση του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι παρουσίας του στο αστυνομικό τμήμα διαμονής του, τους οποίους έχει παραβιάσει και αναζητείται γι αυτό.
Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, από το υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες επιχειρήσεων στην οδό Πανεπιστημίου, ταυτοποίησαν πως πρόκειται για το άτομο που είχε χτυπήσει τον αστυνομικό διευθυντή και είχε αρπάξει το πηλίκιο ως «λάφυρο». Ο νεαρός αναζητήθηκε στο πατρικό του σπίτι, και άλλους χώρους της περιοχής των Εξαρχείων, προκειμένου να προσαχθεί και να εξετασθεί, ωστόσο είχε εξαφανιστεί από τους τόπους μετακίνησης και διαμονής του, αντιλαμβανόμενος ίσως τις αναζητήσεις σε βάρος του. Οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να τον εντοπίσουν και να προβούν σε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία εμπλοκής του στην επίθεση, όπως το πηλίκιο του αστυνομικού που είχε αρπάξει. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την υπόθεση σε ανακριτή για την διενέργεια κύρια ανάκρισης και θα κρίνει αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. 
Από την κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Διαμαντόπουλος αλλά και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, προκύπτει ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου 2016 διήρκησε πέντε δευτερόλεπτα. Αρχικά μία ομάδα πέντε ατόμων, τα οποία συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία διαμαρτυρίας για το προσφυγικό, προσέγγισε τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση των οχημάτων και τη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από τη συγκέντρωση. Η προσέγγιση στον κ. Διαμαντόπουλο έγινε στα Προπύλαια και -σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος - κάποιοι από τους νεαρούς τον ρώτησαν ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Ο ρουχισμός τους και οι κινήσεις τους δεν παρέπεμπαν σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν). Τέσσερις από τους νεαρούς αποχώρησαν. Τη στιγμή που ο αστυνομικός διευθυντής γύρισε την πλάτη, ο πέμπτος νεαρός επιτέθηκε πισώπλατα. Αρχικά τον χτύπησε μία φορά στο κεφάλι από πίσω και όταν εκείνος γύρισε αιφνιδιασμένος δέχτηκε δύο ακόμη χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή αφού άρπαξε το πηλίκιο του αστυνομικού και ο κ. Διαμαντόπουλος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο έχοντας χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Το συμβάν έγινε αφορμή για να αντιδράσουν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για «φαινόμενα γενικευμένης ανομίας στο κέντρο της πόλης».

 huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ