}

03 Οκτωβρίου, 2016

Αφού τους ψέκασαν, ο Τόσκας ανέλαβε την ευθύνη - αλλά δεν παραιτείται - για τα χημικά στους συνταξιούχους


Την ενόχληση του Πρωθυπουργού προκάλεσε  η αντιμετώπιση των συνταξιούχων με χημικά από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια πορείας νωρίτερα σήμερα, με τελικό προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Λίγο αργότερα ακολούθησε δήλωση του κ. Τόσκα με την οποία αναλάμβανε “πολιτικά την ευθύνη” για τη χρήση χημικών σε βάρος των συνταξιούχων και γνωστοποιούσε ότι έδωσε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων!
Η ανακοίνωση στην οποία εξαντλήθηκε η ευαισθησία του υπουργού:
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.
Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, οι συνταξιούχοι κάλεσαν σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις», ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων». «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ