}

21 Δεκεμβρίου, 2015

Το εθνόμετρο και το προδοτόμετρο της Σίας



Η αν. υπουργός Παιδείας ζητά νέα βιβλία Ιστορίας, δικαιώνει τη Ρεπούση και μειώνει τον Κολοκοτρώνη!
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε με τίποτα να βάλουν μυαλό... Μετά τον Νίκο Φίλη, που απαρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ποντίων, και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, ήρθε η ώρα της Σίας Αναγνωστοπούλου να... χτυπήσει. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, που αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της είχε προβεί σε προκλητικές (και άστοχες) δηλώσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά (κάνοντας το Μαξίμου να τρέχει για να τη... μαζέψει), τώρα έβαλε στο στόχαστρό της το μάθημα της Ιστορίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας ζήτησε να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας για να μην έχουν «εθνόμετρο», δηλαδή να είναι απαλλαγμένα από αναφορές στην Ελλάδα! Η κυρία Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξή της τάχθηκε επίσης υπέρ των απόψεων Ρεπούση για τον συνωστισμό των Ελλήνων στη Σμύρνη, δείχνοντας τις προθέσεις της. Μάλιστα, είπε ότι η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν... προσφυγική κρίση!
Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής απίθανα: «Στην Ελλάδα, εθνική Ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή, αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική Ιστορία των Ελλήνων. Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν συνέβη επειδή οι Ελληνες είναι Ελληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός επειδή το Προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη Ιστορία».
Ξεπερνώντας σε προκλητικότητα ακόμα και την περιβόητη Ρεπούση, προσπάθησε να «μειώσει» την τεράστια εθνική συνεισφορά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!
«Ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Ελληνας και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».
Και ενώ αυτά δήλωνε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτυπούσε. Μετά την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, που είχε ζητήσει πριν από μία εβδομάδα, απαίτησε χθες την κατάργηση των ΜΑΤ! Προφανώς, την ενοχλεί τώρα και η επιβολή της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ