}

21 Δεκεμβρίου, 2015

"Ο λύκος κι αν εγέρασε"! Ένας απόστρατος γράφει -και επιτίθεται" κατά των "θεσμικών"


Image

Γράφει ο 
Νικος Α. Παπαναστάσης*
Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Για άλλη μια φορά, οι διοικήσεις των ενώσεων αποστράτων, οι υποκείμενες στην εποπτεία του Υπουργείου Άμυνας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), συνεπείς στο ρόλο που απορρέει απ' τον ουσιαστικό λόγο δημιουργίας τους, (απομόνωση των αποστράτων απ' την υπόλοιπη κοινωνία, χειραγώγηση της γνώμης τους, εκτόνωση της όποιων αντιδράσεών τους, π.χ. η οργή των αποστράτων για την εξαθλίωση που υφίστανται και η καλλιέργεια μιας επίπλαστής κοινωνικής ιδιαιτερότητας), κρύβουν συνειδητά, όντας σε ρόλο, την αλήθεια. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που δείχνει ότι τα προβλήματα που βιώνουν τα σε ενέργεια και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), είναι ίδια με τα προβλήματα που βιώνει κι ο υπόλοιπος λαός. Προσπαθούν να να κρύψουν ότι αυτά τα προβλήματα, για όλους, έχουν την ίδια γενεσιουργό αιτία, που δεν είναι άλλη απ' τη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.



Υπέβαλλαν και το διαφημίζουν, υπόμνημα στον υπουργό Κατρούγκαλο, τον υπουργό της ελαστικής και μερικής απασχόλησης, τον υπουργό της ανασφάλιστης εργασίας, τον υπουργό που νομοθετεί με εντολές του Σ.Ε.Β., τον υπουργό που αποδέχεται μισθούς 450 € για οκτάωρη εργασία, των απλήρωτων υπερωριών, της ανεργίας, να τον .... ενημερώσουν ότι “ Είναι γνωστό, ότι οι στρατιωτικοί είναι η μοναδική κατηγορία εργαζομένων που εκ της φύσης του επαγγέλματός τους, εργάζονται αμισθί για πάρα πολλές ώρες, πέραν του ωραρίου τους .....”. (η υπογράμμιση δική μου).
Οι διοικήσεις αυτών των θλιβερών “μαυσωλείων”, αλλά και οι “συνδικαλιστές” σύμβουλοί τους, θα έπρεπε να γνωρίζούν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλούν για σχοινί.

Αναντίρρητα, τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με σοβαρό αντίκτυπο στην προσωπική, την οικογενειακή και την κοινωνική τους ζωή. Υπάρχει όμως ο φορέας εκπροσώπησης τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλήνων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), που προβάλλει τα προβλήματά τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα τις λύσεις τους. 

Η ζέση των διοικήσεων των φορέων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), να “εκπροσωπήσουν” και τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ., δείχνει ανάγλυφα την “τάση” τους, να επεκτείνουν τη προσπάθεια της (διατεταγμένης) χειραγώγησης και σ' αυτό τον κλάδο.

Τέλος, σε ρόλο γνήσιων ψητακών (παπαγαλάκια) του συστήματος, αναπαράγουν τις υπερατλαντικές θέσεις περί “ ... ασύμμετρων και τρομοκρατικών ενεργειών ...”, υπονοώντας σαφέστατα, απ' τη μια την ανάγκη ανάληψης απ' τις Ε.Δ. και αστυνομικών καθηκόντων, αφού δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι “Θεωρούμε λοιπόν πως “οι ιδιαίτεροι λόγοι ασφάλειας" που έκαναν την Ελληνική Πολιτεία ανέκαθεν να αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς με αυτό το κριτήριο, όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά έχουν επικίνδυνα αυξηθεί” κι απ' την άλλη, να διαβεβαιώνουν το ίδιο σύστημα που ευθύνεται για το βιασμό της ζωής, μας, ότι είναι πρόθυμοι υπηρέτες του, με το αζημίωτο φυσικα.

Είναι απολύτως σαφές ότι οι θέσεις αυτές είναι επικίνδυνες. Είναι επικίνδυνες για τα σε ενέργεια και αποστρατεία στελέχη των (Ε.Δ.), επικίνδυνες για το λαό, τις ελευθερίες του, τη δυνατότητα να εκφράζει την οργή του και να διεκδικεί αγωνιστικά τα αιτήματά του. Είναι θέσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του κλάδου των στελεχών των (Ε.Δ.) αλλά και του λαού μας.

Είναι ανάγκη εμείς οι απόστρατοι, να διεκδικήσουμε μαχητικά, να αλλάξει άμεσα, το νομοθετικό πλαίσιο ύπαρξής αυτών των καταλοίπων των πιο σκοτεινών ιστορικών περιόδων της πατρίδας μας. Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να τους απομονώσουμε. Είναι ανάγκη, οι υπόλοιποι φορείς αποστράτων να σταματήσουν κάθε συνεργασία μαζί τους, γιατί ο ρόλος τους πλέον είναι απροκάλυπτος και επικίνδυνος.


*Μέλος του ΔΣ της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων
(Οι απόψεις είναι προσωπικές) 


ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ