}

09 Οκτωβρίου, 2016

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης προειδοποιεί:. Η αμφισβήτηση της Λωζάνης παραπέμπει στη Συνθήκη της Βιέννης !!ΒΙΝΤΕΟ!

I.Α.ΜΠ. 
Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμη δεν έχουν καταλαγιάσει. Οι ερμηνείες είναι πολλές  και διαφορετικές, συγκλίνουσες και αποκλίνουσες. Το βέβαιο είναι ότι ο εθνικός κίνδυνος ελλοχεύει και οι εξελίξεις να είναι δραματικές και επικίνδυνες. Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης
"διαβάζοντας" τις δηλώσεις Ερντογάν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα  και τις επικίνδυνες εξελίξεις που έπονται. Έτσι λοιπόν μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάγνωση των απανωτών προκλήσεων της Τουρκίας με την αμφισβήτηση εκ νέου συνολικά της συνθήκης της Λωζάννης και του καθεστώτος σε Αιγαίο και Θράκη, έκάνε μιλώντας στον 9.84 ο γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Μάζης. Όπως είπε, είναι περίεργο που στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται πολλοί, ότι η Τουρκία ουσιαστικά θέτει θέμα παραπομπής και με νομικούς όρους, της Συνθήκης της Λωζάννης στις πρόνοιες της Συνθήκης της Βιέννης του 1969, περί διαιτητικής επανεξέτασης των διεθνών συνθηκών, υπό ορισμένες προυποθέσεις. . 
Η επαναχάραξη συνόρων σε Ιράκ και Συρία, ιδίως στο Κουρδικό δημιουργεί πίεση στον Ερντογάν, που επιχειρεί να «κερδίσει» σε άλλα πεδία σε ένα συνολικότερο κλίμα επανατοποθέτησης διεθνών συνθηκών. Οι αμερικανικές εκλογές παίζουν το ρόλο τους, ενώ η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποκλείει ακόμη και « θερμό επεισόδιο» , καλώντας το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Άμυνας, να θέσουν τώρα θέμα στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αφού όπως κατέληξε ο κ. Μάζης, η Τουρκία πάει να δημιουργήσει θέμα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας. Πολύ σημαντική γεωπολιτική ανάλυση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη, που αφορά τα εθνικά μας θέματα, που αξίζει όλοι να ακούσουμε:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ