}

16 Οκτωβρίου, 2016

Eλληνικά υπερμαχητικά Τ-50 απέναντι στα τουρκικά F-35 – Ποια είναι η ρωσική πρόταση (βίντεο)


Ινδία και Ρωσία έφτασαν σε συμφωνία για την παραγωγή από κοινού του μαχητικού 5ης γενιάς T-50 PAK-FA (FGFA για την Ινδία) όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ινδικής αεροπορίας Αρούπ Ράχα. Το θέμα όμως αποκτά ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς οι δύο χώρες, Ρωσία και Ινδία, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία γραμμής εξαγωγών η οποία θα διευκόλυνε και την χρηματοδότηση του…
Αυτό θα είναι και το αντίπαλο δέος του F-35 JSF. Η Ρωσία θα προτείνει στη χώρα μας  να αγοράσει την εξαγωγική έκδοση η οποία θα βασίζεται στο ινδικό πρότυπο.
Η προσφορά τονίζουν ρωσικές πηγές θα είναι ασυναγώνιστη…
Βέβαια το ρωσικό Τ-50 θα υπερτερεί σε όλα τα επιμέρους στοιχεία.
«Οι βασανιστικές διαπραγματεύσεις της ινδο-ρωσικής κοινοπραξίας ολοκληρώθηκαν» ανέφερε ο πτέραρχος για το συγκεκριμένο μαχητικό.
Το ποσό για την έρευνα και τεχνολογία που ανέπτυξε η ρωσική πλευρά θα αγοραστεί από την Ινδία έναντι ποσού 4 δισ.δολαρίων ενώ στη συνέχεια Sukhoi και HAL θα προχωρήσουν στην παραγωγή 250 μαχητικών για την ινδική αεροπορία.
Έτσι καλύπτεται και η απαίτηση για το επόμενης γενιάς μαχητικό «Made in India».
Το συνολικό ύψος του συμβολαίου R&D είχε τεθεί σε αναμονή αν και η απόφαση για την από κοινού παραγωγή είχε υπογραφεί το 2007 ενώ η ινδική πλευρά στα πλαίσια της σχεδίασης του μαχητικού είχε πληρώσει 295 εκατ.δολάρια το 2010.
Η αρχική σύμβαση προέβλεπε μεταφορά τεχνολογίας και την κατασκευή 3 πρωτοτύπων έναντι ποσού 6 δισ. δολαρίων αλλά πλέον δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει αυτή η προμήθεια για λόγους περικοπής δαπανών ενώ σκέφτονται να  ξεκινήσει κατευθείαν η παραγωγή των ινδικών αεροσκαφών.


πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ