}

14 Οκτωβρίου, 2016

Η ρωσική Αεροπορία σε άλλη... σφαίρα: Βομβαρδιστικά Su-34 έκαναν πτήσεις στη στρατόσφαιρα και Mig-31 αναχαιτίσεις στα 11.000 μέτρα (βίντεο)

Η ΜΟΣΧΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Η ρωσική Αεροπορία σε άλλη... σφαίρα. Βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34 πραγματοποίησαν υπερηχητικές πτήσεις στο ύψος της στρατόσφαιρας, ενώ την ίδια στιγμή μαχητικά αεροσκάφη Mig-31 πραγματοποιούσαν αερομαχίες σε ύψος 11.000 μέτρων.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων τα πληρώματα των νέων ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34 της Ανατολικής Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης, πραγματοποίησαν υπερηχητικές πτήσεις στο ύψος της στρατόσφαιρας.
Οι πιλότοι πραγματοποίησαν τις πτήσεις αξιοποιώντας τα συστήματα ναυτιλίας των αεροσκαφών, ενώ έγιναν επίσης, απογειώσεις και προσγειώσεις στη διάρκεια της νύχτας” ανέφερε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος.
Οι πτήσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης του νέου μαχητικού, που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πτήσεων σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού του φακέλου, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων αεροπορικών βομβαρδισμών, κατά χερσαίων στόχων.
Την ίδια στιγμή, όπως γράφει το rt.com τα μαχητικά αεροσκάφη Mig-31 πραγματοποίησαν ασκήσεις υπερηχητικών αναχαιτίσεων στη στρατόσφαιρα
"Τα μαχητικά Μιγκ-31 πραγματοποίησαν ασκήσεις αερομαχιών στη στρατόσφαιρα, όπου ένα από τα πληρώματα χρησιμοποιήθηκε ως στόχος" ανακοίνωσε η ρωσική αεροπορία.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε πάνω από την Καμτσάτκα στην ανατολική Ρωσία και σύμφωνα με την ανακοίνωση «η άσκηση επικέντρωσε στην πραγματοποίηση τεχνικών αερομαχίας, επιθετικών και αμυντικών σε ιδιαίτερα μεγάλα ύψη».
Τα μαχητικά επίσης πραγματοποίησαν ασκήσεις αποφυγής πυραύλων αλλά και απόκτησης πλεονεκτικής θέσης για επιθέσεις σε υποθετικούς στόχους.
Η μεγάλη πρόκληση των πτήσεων σε τέτοια ύψη, στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι οι συνθήκες της χαμηλής πυκνότητας αέρα. Τα αεροπλάνα πετούν σε ύψος μεγαλύτερο των 10.000 μέτρων από την επιφάνεια ή 32.800 ποδιών, όπου μειώνεται η δυνατότητα της μηχανής και γίνεται πιο δύσκολος ο έλεγχος του αεροσκάφους.
Το Mig-31 είναι ένα υπερηχητικό ρωσικό αεροσκάφος, το πιο γρήγορο αεροσκάφος που είναι σήμερα σε λειτουργία. Η πτήση σε τέτοια ύψη δίνει τη δυνατότητα κατάρριψης εκτός των επίγειων στόχων, αεροσκαφών που πετούν με ταχύτητες πέντε φορές της ταχύτητας του ήχου και δορυφόρων σε υψόμετρα έως και 120 χιλιομέτρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ