}

21 Νοεμβρίου, 2016

Η Παναγιά προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις - Οι εκδηλώσεις σήμερα σε όλη την Ελλάδα




Ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (21/11), γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Από σήμερα μέχρι και αύριο, η Ελλάδα τιμά τις ένοπλες δυνάμεις με εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις.


Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ολόκληρη η Ελλάδα τιμά αύριο τόσο την Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, όσο και τις ένοπλες δυνάμεις μας. Διαβάστε τις εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις και νησιά.

Στην Αθήνα


Με συναυλία από τις ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων στην πλατεία Συντάγματος -μπροστά από την είσοδο έξοδο του σταθμού του μετρό- την σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 ξεκινούν οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου.



Ανήμερα του εορτασμού προβλέπονται:
Επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 08:00. Δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αθηνών, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, ώρα 10:00. Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλοστο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ώρα 11:00. Υποστολή της εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 17:09.

Στην Θεσσαλονίκη



Κατά τον φετινό εορτασμό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 θα λάβουν χώρα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:

α. Γενικός Σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2014.

β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.

Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις :

α. 10.15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία από την κ. Παρασκευή Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

β. 11.15 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.




Οι Δήμοι (εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης), στην περιφέρεια των οποίων εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες, θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εορτασμού, σε συνεργασία με τις οικείες στρατιωτικές αρχές και σύμφωνα με τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνει:

– Επίσημη έπαρση και υποστολή της Σημαίας,

– Σημαιοστολισμό και φωταγώγηση,

– Επίσημη Δοξολογία και ομιλία μετά το πέρας αυτής,

– Κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων από τον Δήμαρχο, τους Διοικητές Στρατού και Αστυνομίας και τους προέδρους Ενώσεων Αποστράτων και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Επισημαίνεται ότι στους Δήμους που δεν εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες δεν θα καταρτισθεί πρόγραμμα εορτασμού, αλλά θα γίνει σημαιοστολισμός και φωταγώγηση.



Στη Λάρισα

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στις 21 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν τα εξής:
-Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου της 21ης Νοεμβρίου 2016. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.
-08:00: Επίσημη έπαρση – υποστολή Σημαίας στο Ηρώο της πόλης με συμμετοχή της μουσικής μπάντας της 1ης Στρατιάς και τιμητικού στρατιωτικού τμήματος.
-10:00: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιγνατίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Έβελυν Κακαρότζα, καθηγήτρια Π.Ε.Νομίκων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας.
-10:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.

Στο Βόλο


Με λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορταστεί την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο του εορτασμού, τμήμα των ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο, περιλαμβάνουν τα εξής:

Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π. Δ. Δ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες.

Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας στο μνημείο των ηρώων στην παραλία του Βόλου με τιμητικό απόσπασμα και μουσική. Στις 11 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στις 11:30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, από τις αρχές της πόλης.

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποστολή της σημαίας. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Στα Χανιά



Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα Εισόδια της Θεοτόκου -ημέρα που εορτάζουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις- καθώς πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης των Χανίων. Για την πόλη των Χανίων η 21η Νοεμβρίου είναι αργία.
Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά έχει ως εξής: Από τις 6.30 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 8.30 π.μ. η επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά και στις 10.45 π.μ. λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου. Διαδρομή Λιτανείας: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

Στις 11.45 π.μ. θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ μετά θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας). Στις 7 μ.μ. έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χανίων, απηύθυναν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές.

Στο Ηράκλειο



Εκδήλωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που τιμάται ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΣΕΑΠ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην εκδήλωση η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα εκτελέσει κομμάτια ελληνικού ρεπερτορίου ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στη Σύρο



Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 θα εορταστεί στη Χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων – Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2016.

Φωταγώγηση των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, τις βραδινές ώρες της ημέρας της εορτής.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου Β’ στις 10:00.

Τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. στις 09:50.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, εντός του Ι.Ν. από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων κ. Δημήτρη Γρυπάρη.

4. Κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν.) από τον Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, τα πολιτικά κόμματα, τις πολιτικές νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.




Στην Καρδίτσα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Καρδίτσας έχει ως εξής :
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου.
Ώρα 08:30’ π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με μέριμνα του Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της ημέρας του εορτασμού.
Ώρα 10:00’ π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κκ. Τιμοθέου. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από τις 09:15 π.μ. έως τις 09:30 π.μ. Ομιλία στην εκκλησία από τον κ. Καραίσκο Παναγιώτη, Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν. Καρδίτσας.



Ώρα 10:30’ π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Αναπηρικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικών Κομμάτων, Πολιτικές Νεολαίες και εκπροσώπους νομικών προσώπων.
Ώρα 17:00’ μ.μ.: Υποστολή Σημαίας.
Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ παρακαλείται ο Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας για τη διάθεση των αναγκαίων για τη δέηση, ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μικροφωνικών εγκαταστάσεων, η Αστυνομική Δνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης και η Σχολή Στρατονομίας για το άγημα απόδοσης τιμών.
Μετά τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καρδίτσας στην καφετέρια Del corso (καζαμπάκα & Χαρίτου γωνία).

Στο Μεσολόγγι



7 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλεως.

8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλεως του Μεσολογγίου. Μουσική του Δήμου θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους εκτελώντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

10.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυριδώνος χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά (10.25 το πέρας προσέλευσης επισήμων). Ομιλία για τη σημασία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων από εκπαιδευτικό της Β’θμιας .

11 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων (Τρίγωνο).

4.45 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας.







Στην Πάτρα


8 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην προβλήτα Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή του Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος και της Μουσικής του Δήμου Πατρέων.

11 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Ομιλία από εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας), σιγή ενός λεπτού - ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

5.10 μ.μ. Υποστολή της σημαίας.

Στον Πύργο

8 π.μ. Έπαρση σημαίας στο μνημείο Ηρώων, με συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής «Απόλλων».

10 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Σχετική ομιλία από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηλείας.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

5 μ.μ. Υποστολή σημαίας.




Στην Βέροια

Στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων η 1η Μεραρχία Πεζικού σε συνδιοργάνωση με την ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ν.Ημαθίας, την 20 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών στην πόλη της Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Εισόδια της Θεοτόκου καθώς επίσης εγκαίνια Πολυθεματικής Έκθεσης, με φωτογραφικό υλικό και μουσειακά εκθέματα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στην Ορεστιάδα

Με πενθήμερη έκθεση φωτογραφικών αρχείων και ιστορικών κειμηλίων από την «ιστορία της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας “ΡΙΜΙΝΙ”» θα γιορτάσει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21/11) η 16η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού “Διδυμοτείχου”».
Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, ενώ στις 21 του μηνός θα πραγματοποιηθεί και μουσική εκδήλωση, στον ίδιο χώρο στις 7 το απόγευμα, με τίτλο «οι ένοπλες δυνάμεις στο πέρασμα της ελληνικής ιστορίας». Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της έκθεσης είναι προγραμματισμένη στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, πρωινές και απογευματινές ώρες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.



Στη Λήμνο

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 θα εορταστεί η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου διοργανώνει στην πόλη της Μύρινας τις παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Ώρα 8:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο της Μύρινας με συμμετοχή του Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της 88 Σ.ΔΙ. (έναντι Στρατοπέδου «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ») στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας με μέριμνα της Στρατιωτικής Διοίκησης Λήμνου.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων (Ρωμέικο Γιαλό) & κατάθεση στεφάνων.
Ώρα 16:45: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή του Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Παράλληλες εκδηλώσεις

1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2016.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.

Τελετάρχης στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων ο οριζόμενος από την Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ