}

24 Ιανουαρίου, 2017

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των F-16! Πότε “φεύγει” το LOR για το πρόγραμμα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

f-16-629x330

Ο κύβος ερρίφθη!

Η είδηση που προκύπτει από τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του ΓΕΑ, είναι ότι πολύ σύντομα -ίσως και την επόμενη εβδομάδα- ξεκινά και τυπικά η διαδικασία για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης των F-16 της Ελληνικής ΠΑ.

Δεν ήταν τυχαία τα όσα είπε ο πρώην πλέον Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης στην τελευταία του ημερήσια διαταγή:

Για να συνεχίσει η Πολεμική Αεροπορία, να απαντά αποτελεσματικά στις άναρθρες κραυγές αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας, έναντι μιας ραγδαία αναβαθμιζόμενης στρατιωτικής μηχανής, είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση ενίσχυση της με κάθε τρόπο.

Είναι αδήριτη η ανάγκη προκειμένου να βελτιώσει τις διαθεσιμότητες, να εκσυγχρονίσει τα διαθέσιμα μέσα και να προμηθευθεί νέα, τεχνολογικά πιο εξελιγμένα, ώστε να δοθεί στους Αεροπόρους η απαραίτητη ισχύς, που συνδυαζόμενη με το υψηλό φρόνημα και τις αξιοζήλευτες ικανότητές τους, να συνεχίσει να αποτρέπει  την απειλή και να θωρακίζει την ελληνική κυριαρχία”…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire όλα είναι έτοιμα ώστε να σταλεί το LOR (Letter of Request) στις ΗΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό περίπου 90 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της ΠΑ.

Πρόκειται για τα αεροσκάφη F-16 που αγοράστηκαν επί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Σημίτη.

Το κόστος έχει υπολογιστεί σε 1 ως 1,2 δις δολάρια.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης-εκσυγχρονισμού, έχει σύμφωνα με πληροφορίες τη κωδική ονομασία ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

Παράλληλα με την έναρξη της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 90 F-16, θα ξεκινήσει και η διαδικασία “προσέγγισης” της Ελλάδας με το αμερικανικό πρόγραμμα του αεροσκάφους F-35.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ