}

11 Φεβρουαρίου, 2017

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο βομβαρδισμός του ρωσικού αεροπλάνου στις θέσεις των Τούρκων βόρεια τη πόλης El Bab στην Συρία με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τρεις Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 11, βάζει ταφόπλακα, όπως υποστηρίζουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, στην επαναπροσέγγιση Τουρκίας Ρωσίας ενώ εγκαθιδρύει ένα έντονο κλίμα καχυποψίας στις κινήσεις αλλήλων στο μέτωπο της Συρίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, ο ρωσικός βομβαρδισμός ήταν τελείως αδικαιολόγητος γιατί έγινε σε εμφανές σημείο όπου στάθμευαν και τουρκικά άρματα μάχης εδώ και 10 μέρες, ήταν δηλαδή πολύ γνωστό το σημείο και για τον λόγο αυτό κάθε ρωσική δικαιολογία είναι… αδικαιολόγητη.
Η εξέλιξη αυτή όμως για πολλούς θεωρείται αναπόφευκτη, καθώς ενώ οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος που στηρίζει η Ρωσία πλησιάζουν την El Bab, ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζει η Τουρκία. Ήδη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν σημειωθεί οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Η πόλη El Bab, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα είναι η οριστική ταφόπλακα της συνεργασίας Ρωσίας Τουρκίας στο συριακό.
Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη διάσταση γιατί συνέπεσε με την αιφνίδια επίσκεψη στην Άγκυρα του νέου αρχηγού της CIA, Mike Pompeo, ο οποίος συζήτησε με τους Τούρκους τις εξελίξεις στην Συρία. Οι Ρώσοι έστειλαν το «μήνυμα» τους.
Η συνέχεια σίγουρα προβλέπεται πολύ έντονη, την ίδια ώρα που στην Ουκρανία αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ του ναζιστικού καθεστώτος tου Κιέβου που σημειωτέον συνεργάζεται με την Άγκυρα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές των ανατολικών επαρχιών.
Και όλα αυτά ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας το προκηρυχθέν δημοψήφισμα δημιουργεί μια άκρως πολωτική και εκρηκτική ατμόσφαιρα που προκαλεί τριγμούς στο ίδιο το τουρκικό οικοδόμημα.
Μήπως περιμένουν «κάτι» και οι Ρώσοι, αλλά και… οι Αμερικανοί???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ