}

06 Φεβρουαρίου, 2017

Για τέσσερα χρόνια χωρίς πιλότους η Τουρκία – Ο στρατός μετατρέπεται σε ισλαμικό ασκέρι

Για τέσσερα χρόνια χωρίς πιλότους η Τουρκία – Ο στρατός μετατρέπεται σε ισλαμικό ασκέρι
Ο τουρκικός στρατός ύστερα   από τις εκκαθαρίσεις χιλιάδων αξιωματικών, που κατηγορήθηκαν ως «γκιουλενιστές», βρίσκεται σε κακή κατάσταση.


Το ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας, που δέχεται κριτική ότι στόχος του είναι να μεταλλάξει τον στρατό σε ισλαμιστικό και αντι-δυτικό, ανακοίνωσε ότι «προσλαμβάνει» αντικαταστάτες των στρατιωτικών που διώκονται κατηγορούμενοι ως πραξικοπηματίες.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, είπε το Σάββατο ότι 30.000 θα στρατολογηθούν για να καλυφθούν τα κενά.Βεβαίως το πότε όλοι αυτοί θα εκπαιδευτούν και θα αποκτήσουν εμπειρία είναι μια… λεπτομέρεια στην ερντογανική παράνοια.
Επίσης, επειδή έχουν μεγάλες ελλείψεις σε πιλότους, ανακοίνωσαν ότι 174 νέοι σπουδαστές εισήλθαν στην Ακαδημία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Εάν αναλογιστούμε ότι στη δική μας Σχολή Ικάρων η φοίτηση είναι τουλάχιστον τετραετής, σημαίνει ότι ο Ερντογάν στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχει έτοιμους τους πιλότους που του λείπουν ύστερα από τέσσερα χρόνια.
«Αυτή την εβδομάδα 174 σπουδαστές της πολεμικής αεροπορίας ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους. Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε συνεντεύξεις [δηλ. τους λείπουν κι άλλοι]. Συνολικά 30.000 νέοι θα ενταχθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Φικρί Ισίκ σε κομματική συνάντηση του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Νικομήδεια(Kocaeli) το Σάββατο.
Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει στις 27 Ιουλίου 2016 ότι 8.651 στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων δοκίμων και κληρωτών, συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Όμως στις 11 Δεκεμβρίου 2016, ο Φικρί Ισίκ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι συνολικά 22.085 στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων και στρατηγών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ως «γκιουλενιστές».

SADAT: Ο μυστικός στρατός του Ερντογάν

Παράλληλα ισχυροποιείται συνεχώς η SADAT, η εταιρεία ισλαμιστών μισθοφόρων που θεωρείται ο «μυστικός στρατός» – προσωπική παραστρατιωτική δύναμη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Απόστρατοι αξιωματικοί που εργάζονται ως υπάλληλοι της SADAT και υπαξιωματικοί ανέλαβαν καθήκοντα στρατολόγων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
«Η SADAT, που στελεχώνεται από απόστρατους που αποκαλούνται η πολιτοφυλακή του AKP και λέγεται ότι ευθύνονται για φόνους πολιτών στις 15 Ιουλίου, τώρα επισήμως θα είναι υπεύθυνοι για την επιλογή και επιστράτευση. Επιπλέον θα πληρώνονται για αυτό», αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα Aktif Haber το Σάββατο.
Η SADAT διευθύνεται από τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη Αντνάν Τανριβερντί, ο οποίος μετά το πραξικόπημα διορίστηκε σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τανριβερντί, που είναι δηλωμένος ισλαμιστής και βρίσκεται στο πλευρό του Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια, έχει αναλάβει να μετατρέψει τον τουρκικό στρατό σε ισλαμιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ