}

17 Μαΐου, 2017

«Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος»: Το Πολεμικό Ναυτικό εξήγγειλε «Καταιγίδα» που θα «πνίξει» τον τουρκικό «Θαλασσόλυκο»: Bγαίνει όλος ο Στόλος έξω – 60 τουρκικά πλοία, Υ/Β, κτλ έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο (βίντεο, εικόνες)

«Ας κάνουν όσους θαλασσόλυκους θέλουν, έρχεται καταιγίδα που θα πνίξει τις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν» τόνισε στέλεχος του ΠΝ . Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ετοιμάζεται να απαντήσει με «Καταιγίδα» στο Αιγαίο. Oι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και προχωρούν σε άκρως πολεμικά σενάρια εναντίον των νησιών μας με ναυτικό αποκλεισμό και όχι μόνο.

Πριν λίγο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό η διεξαγωγή της ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Παράλληλα στο πλαίσιο της άσκησης, Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμένες του κεντρικού και βορείου Αιγαίου Πελάγους, την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» ώστε να τονωθεί και το ηθικό των ακριτών μας που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν την τούρκικη αρμάδα να αρμενίζει στο Αιγαίο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ:
«Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας».
Κεντρική πόλη των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ενώ εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις και νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσοστά συμμετοχής των πλοίων του τουρκικού στόλου στην άσκηση είναι τα ακόλουθα:
Από τις 16 φρεγάτες που διαθέτει ο τουρκικός στόλος στην άσκηση συμμετέχουν οι 14, κάτι που σημαίνει πως το 88% των φρεγατών της Τουρκίας έχει βγει στο Αιγαίο
Από τα 12 υποβρύχια τα 9 είναι στην άσκηση, ποσοστό 75%.
Από τις 8 κορβέτες οι 6 είναι στην άσκηση, ποσοστό 75%.
Από τις 19 πυραυλακάτους οι 17 είναι στην άσκηση, ποσοστό 89%.
Από τα 11 ναρκαλιευτικά τα 6 είναι στην άσκηση, ποσοστό 55%.
Από τα 16 περιπολικά σκάφη τα 4 είναι στην άσκηση, ποσοστό 25%.
Στα 5 πλοία γενικής υποστήριξης που διαθέτει ο τουρκικός στόλος έχουν προστεθεί για τις ανάγκες της άσκησης και άλλα 8 μικρότερα ανεβάζοντας τον αριθμό πλοίων αυτού του τύπου στα 13 και το ποσοστό στο 260%.
Την ίδια στιγμή από τα 8 αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας που διαθέτει η Τουρκία, στην άσκηση έχει ρίξει τα 4, ποσοστό 50% και από τα 35 ελικόπτερα που ως κύρια αποστολή έχουν τον εντοπισμό υποβρυχίων, στην άσκηση συμμετέχουν τα 19, ποσοστό 54%.
Tέλος, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ», όπου περιηγήθηκε σε εγκαταστάσεις Στρατοπέδων και Φυλακίων και συνομίλησε με το προσωπικό.
Επιπρόσθετα, παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ, από τον 4ο ΛΕΘ/ΤΕΘ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ