}

24 Απριλίου, 2015

Οι εχθροί των νέων


Αποτέλεσμα εικόνας για ναρκωτικά εικόνες
Η νεολαία μας έχει πρόβλημα. Τόσο μεγάλο όσο είναι το έλλειμμα Παιδείας στη χώρα μας. Στην ετήσια έκθεση για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, αποκαλύπτεται ότι ένας στους 10 εφήβους ηλικίας 15 ετών (9,6%) ανέφερε την περασμένη χρονιά ότι έχει κάνει χρήση κάνναβης έστω μία φορά στη ζωή του.

Επίσης, οι περισσότεροι έφηβοι-χρήστες κάνναβης ανέφεραν χρήση της ουσίας τον τελευταίο χρόνο πριν από την έρευνα (7,6%), ενώ οι μισοί (4,8%) είχαν κάνει χρήση τον τελευταίο μήνα πριν από την έρευνα.
Φυσικά οι χρήστες -είτε είναι ανήλικοι είτε ενήλικοι- δεν περιορίζονται στην κάνναβη, αλλά και σε άλλες ουσίες, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εισιτήριο για την κόλαση.

Το 2013 οι είσοδοι σε ιδρύματα και φορείς για απεξάρτηση και θεραπεία αφορούσαν στην πλειονότητά τους (69,2%) προβλήματα από τη χρήση οπιοειδών. Ως κύρια ουσία η κάνναβη αναφέρθηκε σε ποσοστό 21,5%, με την κοκαΐνη και τις άλλες ουσίες να ακολουθούν σε χαμηλότερα ποσοστά (5,1% και 4,1%, αντίστοιχα).
Οι αριθμοί από μόνοι τους λένε πολλά, αλλά τη συνολική και μακράν πειστικότερη και πολύ πιο ζοφερή εικόνα τη βλέπουμε στους δρόμους των πόλεων της χώρας μας.
Τα ναρκωτικά θερίζουν, το εμπόριο γίνεται ακόμη και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα πρότυπα που προβάλλονται στη νεολαία είναι εξαιρετικά... φιλικά στη διάδοση της χρήσης οποιασδήποτε ουσίας προσφέρει το αίσθημα της «ευφορίας».
Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται μαζί με τις οικογένειες που καταρρέουν υπό το βάρος της αδιαφορίας και της αδιάκοπης -και συχνά ατελέσφορης- μέριμνας για την εξασφάλιση υλικών αγαθών.
Τα ναρκωτικά, είτε αποκαλούνται «σκληρά» είτε «μαλακά», είναι ίδια. Αποτελούν εργαλείο ελέγχου των συνειδήσεων της πιο ελπιδοφόρας κοινωνικής ομάδας: των νέων.

Αποπροσανατολίζουν, αποχαυνώνουν, καταστρέφουν και σκοτώνουν τους μόνους που έχουν την ορμή και τη δύναμη να αλλάξουν θετικά το τοπίο. Καμία ανοχή!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ