}

17 Μαΐου, 2015

Βρείτε το υποχρεωτικό πλέον ΑΜΚΑ για την δήλωση με ένα κλικ

Βρείτε το υποχρεωτικό πλέον ΑΜΚΑ για την δήλωση με ένα κλικ
Βρείτε το υποχρεωτικό ΑΜΚΑ για την φορολογική δήλωση 2015 με ένα κλικ
Υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ για πρώτη φορά στην φορολογική δήλωση 2015 αφού σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΔΕ θα πρέπει να αναγραφούν για παράδειγμα σε περίπτωση οικογένειας όλα τα ΑΜΚΑ των μελών της. Πως όμως μπορείς να βρεις το ΑΜΚΑ  σου και της οικογένειας σου ηλεκτρονικά χωρίς να ψάχνεις τα «κιτάπια» σου
Συγκεκριμένα το πρώτο στάδιο για τη συμπλήρωση της φετινής φορολογικής δήλωσης απαιτεί από τους φορολογουμένους να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του υπόχρεου και τις συζύγου για τους έγγαμους, καθώς και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Χωρίς email και ΑΜΚΑ η εφαρμογή δεν επιτρέπει στον φορολογούμενο να επιβεβαιώσει τα προσωπικά στοιχεία του και να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κωδικών τα φορολογικής δήλωσης.
Υπάρχει όμως ένας τρόπος να μην ταλαιπωρηθείς ψάχνοντας για να βρεις το ΑΜΚΑ εαν δεν το γνωρίζεις και χωρίς βέβαια να στηθείς στους ουρές του ΙΚΑ ή των ΚΕΠ για να το μάθεις.
Το πρώτο βήμα είναι να εισέλθετε απο τον υπολογιστή σας στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (https://www.amka.gr/AMKAGR/).
Μόλις εισέλθετε στην εφαρμογή θα σας ζητηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα
amka1
Αμέσως μετά θα σας ζητηθεί το ΑΦΜ σας και ο Αριθμός Ταυτότητας όπως στην παρακάτω εικόνα
amka2
Πατώντας την επιλογή αναζήτηση θα δείτε το ΑΜΚΑ σας που απο φέτος θα πρέπει να συμπληρώσετε στην φορολογική δήλωση
Μόλις οι φορολογούμενοι συμπληρώσουν τον ΑΜΚΑ και το email και επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους, μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ