}

17 Μαΐου, 2015

Εκλογές και δημοψήφισμα, δεν περνάνε τα σκληρά μέτρα στον κόσμο

Εκλογές και δημοψήφισμα, δεν περνάνε τα σκληρά μέτρα στον κόσμο
Οι εξωφρενικές απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων και η σκληρή γραμμή που ακολουθούν, δεν περνούν με τίποτα στον κόσμο ενώ συγχρόνως προκαλούν ήδη και ισχυρούς τριγμούς και καβγάδες στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Σε καμία περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται και δεν πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μνημονιακά και υφεσιακά μέτρα, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα «κάψει» τον ίδιο που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας και την επιστροφή της σε ανάπτυξη. Επειδή η κατάσταση δεν πάει άλλο γιατί όλα σέρνονται στη χώρα, ο πρωθυπουργός οφείλει να δρομολογήσει εξελίξεις προς την κατεύθυνση των καθαρών και γρήγορων λύσεων.
Ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα για τη συμφωνία ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνουν και εκλογές, προκειμένου να επαναβεβαιωθεί η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και των εκλογών θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα τόσο προς τους ξένους τοκογλύφους όσο και προς τους ντόπιους δοσίλογους.
Με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία λύνονται τα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να κάνει χρήση του όπλου της λίστας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από κάποιους «ταραξίες» που δημιουργούν μονίμως προβλήματα ίσως γιατί δεν καταλαβαίνουν και δεν συναισθάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα γιατί ο λαός δεν μπορεί να περιμένει. Αρκετός χρόνος χάθηκε ήδη τζάμπα.
Ήδη τα αποτελέσματα της οικονομικής ασφυξίας, που επιβάλλουν οι ξένοι τοκογλύφοι, έχουν γονατίσει την πραγματική οικονομία ενώ με την παράταση της αβεβαιότητας εγκυμονεί ο κίνδυνος η κυβέρνηση να απολέσει ταχύτατα το πολιτικό της κεφάλαιο. Με ψύχραιμες και αποφασιστικές κινήσεις ο πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Η αντίστροφη μέτρηση για τις ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται μετά τη σύνοδο κορυφής στη διάρκεια της οποίας θα έχουν αποσαφηνιστεί οι θέσεις των δανειστών. Ο πρωθυπουργός οφείλει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια να τον καλέσει να πάρει ο ίδιος τις αποφάσεις, που θα καθορίσουν για δεκαετίες το μέλλον της χώρας.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο λαός επιλέξει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συντάξεις μέχρι τριακόσια ευρώ, όπως απαιτούν οι δανειστές, τότε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα θα εξελιχθεί σε Αφρικανικού τύπου αποικία της Μέρκελ και η λεηλασία των εισοδημάτων της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας θα είναι ολοκληρωτική.
Σε μια τέτοια κατάσταση η παρουσία του Τσίπρα δεν θα έχει καμία απολύτως αξία και δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτε στο λαό και τη χώρα.
Στην περίπτωση που ο λαός επιλέξει το δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας και της αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης τότε η χώρα αλλάζει σελίδα και θα μπει γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, εγκαταλείποντας οριστικά τους ξένους τοκογλύφους που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση χρεοκοπίας. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καθοριστικές για το μέλλον του λαού και της χώρας.
Τα «Αγκάθια»
Συνεχίζονται οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα, που δοκιμάζουν τα όρια της διαπραγμάτευσης. Απαισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά την ενημέρωση του Δ.Σ., του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την πρόοδό της που έχει επιτευχθεί προς την επίτευξη συνολικής συμφωνίας Ελλάδας-Δανειστών. «Τέλος πια τα δανεικά, χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και πρώτα θα υλοποιηθούν τα νέα μέτρα και θα γίνει η εκταμίευση ρευστότητας, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, στη διάρκεια ενημέρωσης των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Ταμείου δεν έχει συντελεστεί πρόοδος στα σημαντικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόμσεν δήλωσε πως, Ελλάδα και δανειστές:
Έχουν συμφωνήσει:
- Στην αναθεώρηση του ΦΠΑ.
- Στη φορολογική διοίκηση.
- Στα κόκκινα δάνεια.
Ενώ παραμένουν τα «αγκάθια» στα:
- Εργασιακά.
- Συντάξεις.
- Δημοσιονομική πολιτική για το 2015.
- Διοικητική μεταρρύθμιση.
Bloomberg: Σύντομα ξεκινά η σύνταξη του κειμένου
Κοντά στη συμφωνία του κειμένου της τελικής συμφωνίας βρίσκονται οι δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, τα εμπλεκόμενα στη διαπραγμάτευση μέρη, επιδιώκουν η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς να αρχίσει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Αν και τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, είναι ακόμα πολλά, αναμένεται να ξεπεραστούν μέχρι το τέλος του μήνα.
Στρατούλης: Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν
Την ώρα που οι ξένοι δανειστές φαίνονται διασπασμένοι, στις απαιτήσεις τους, με την πολυφωνία να δημιουργεί «χάος», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως, «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που θα παραβιάζει τις προγραμματικές της δηλώσεις». Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν», ενώ στο πλαίσιο αυτό, είναι πάντα στο τραπέζι η απομείωση του χρέους, γιατί διαφορετικά δεν έρχεται η ανάπτυξη.
Λαπαβίτσας: Η ρήξη είναι  πάντα πάνω στο τραπέζι
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας δήλωσε σχετικά ότι «η δημοκρατική εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμονή στο ευρώ». Στη συνέχεια, ανέφερε πως η προοπτική της ρήξης πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι, «νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι γιατί αυτά που μας ζητούν οι άλλοι είναι πράγματα πολύ δύσκολα» .
Λαφαζάνης: Ξένοι κύκλοι θέλουν να μας «στραγγαλίσουν»
Για κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ που υιοθετούν αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκοντας να «στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα» κατήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στη 19η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, του Economist. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα, «Δεν είναι η καταραμένη Αριστερά το πρόβλημα για την Ευρώπη.
Οι ευρωενωσιακές αδιαλλαξίες είναι που προκαλούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις και όχι οι δήθεν αναχρονιστικές εμμονές της χώρας μας», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε σχετικά, «Είναι πολλοί και ισχυροί οι κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ που επιδιώκουν αυτήν την ώρα να πνίξουν και να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα. Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη, θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα».
Καμμένος: Υπάρχουν και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης
Αν χρειαστεί υπάρχουν και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης, ανέφερε στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Από το συνέδριο του Economist, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έστειλε μήνυμα στους εταίρους ότι «εάν αποφασίσουν να ρίξουν μια κυβέρνηση γιατί δεν τους αρέσει, τότε η χώρα θα στραφεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε, ότι η Ελλάδα πληρώνει τις υποχρεώσεις της, σε αντίθεση με τους δανειστές που δεν πράττουν αναλόγως, και υπενθύμισε ότι από τον Αύγουστο του 2014, η χώρα δεν εισπράττει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ