}

09 Μαΐου, 2015

Το τρίγωνο της αμαρτίας: Σάπιο πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ και Τράπεζες


NIKOSNIKOLOPOULOS

«Η παρομοίωση του τρόπου με τον οποίο δόθηκαν οι συχνότητες στους ήδη υπάρχοντες ολιγάρχες το 1989 μοιάζει με τον τρόπο που δόθηκε η δημόσια περιουσία στους λίγους στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης»!Αυτά ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής!

Όλοι γνωρίζουμε ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε.Θα βγούνε τώρα τα παιδιά του να διαμαρτυρηθούν ότι ο πρωθυπουργός είναι προκλητικός και τότε ακόμα ήταν μαθητής και δεν έχει δικαίωμα να μιλάει;

Οι Ελληνες πολίτες φτωχοποιήθηκαν για να μη μειωθεί ο πλούτος των καναλαρχών. Ο λαός μας εξαθλιώθηκε και υπέστη περικοπές μισθών και συντάξεων, για να μη διαταραχθεί το τρίγωνο της αμαρτίας, που απαρτίζεται από το «σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες».

Αντί
, όπως ήθελε αρχικά ακόμα και η τρόικα, να πληρώσουν οι ολιγάρχες των ΜΜΕ όσα έπρεπε για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων, οι κυβερνήσεις έλαβαν «ισοδύναμα μέτρα» σε βάρος των πολλών!

Αυτά
 δεν τα είπε κάποιος... εξωθεσμικός παράγοντας, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας στην ομιλία του στη Βουλή. Ιδού η αποκάλυψη του κ. Τσίπρα:

«Το ζήτημα
 της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το 2010, το έθεσαν οι ίδιοι οι δανειστές, λέγοντας το πολύ απλό: ''Προσπαθήστε να δημιουργήσετε πλεονάσματα. Ψάχνετε για χρήματα. Ενα δημόσιο αγαθό, όπως οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, το παραχωρείτε τσάμπα! Κάντε κάτι γι' αυτό!'' Αυτή, όμως, ήταν η αρχική θέση των δανειστών. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε αυτό το ζήτημα, σε αντίθεση με τη σθεναρή τους στάση στις περικοπές μισθών και συντάξεων και στη λεηλασία του κοινωνικού κράτους, ήταν εξαιρετικά... ευέλικτοι. 

Γιατί
 οι κυβερνήσεις των Μνημονίων είχαν πάντοτε ισοδύναμα μέτρα να προτείνουν, με κοινωνικό κόστος και κοινωνική διάλυση, προκειμένου να μη διαταραχτεί αυτό το σύστημα της διαπλοκής. Και, βεβαίως, κατανοείτε όλοι σας γιατί: Διότι είναι προτιμότερο να κοπούν οι συντάξεις, αλλά να έχεις μέσα ενημέρωσης που θα στηρίζουν ότι αυτό γίνεται για τη σωτηρία της χώρας και της πατρίδας, παρά να τα βάλεις με αυτούς που σε στηρίζουν».

Η ιστορικής
 σημασίας ομιλία του κατέληξε με το εξής απλό:
«Οι υποχρεώσεις θα πρέπει να ελεγχθούν. Το ανταποδοτικό τέλος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να αποδοθεί. Λογιστικά κόλπα, που βγάζουν ισοσκελισμένες τις απαιτήσεις, δεν θα γίνουν δεκτά. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, και πρέπει να εφαρμοστούν».

Είθε ο κ. Τσίπρας να υλοποιήσει έστω και ένα μέρος των δεσμεύσεών του!


ΠΗΓΗ Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ