}

15 Ιουλίου, 2015

Παραδοχή-σοκ από Α.Τσίπρα: "Σε ένα μήνα θα ανοίξουν οι τράπεζες"!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" - ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ;

Αλλο ένα ρεπορτάζ του defencenet.gr επιβεβαιώθηκε (διαβάστε σχετικά εδώ) και μάλιστα διά "πρωθυπουργικών χειλέων": Οι τράπεζες θα αργήσουν πολύ να ανοίξουν.
Γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και γιατί θα πρέπει να βρεθούν τα λεφτά. Αν βρεθούν.
Γιατί αυτό το "Την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα ανοίγουν οι τράπεζες" που είχε πει ο Α.Τσίπρας ήταν η μεγαλύτερη μπαρούφα που είχε ακουστεί ποτέ απο πολιτικό αφού από την στιγμή που η ΕΚΤ τις έκλεισε και φυλάκισε μέσα τις οικονομίες των Ελλήνων, μόνο με ... λοστό θα άνοιγαν πάλι οι τράπεζες!
Ο Ελληνας πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις κυρωθεί η συμφωνία, δηλαδή περίπου σε ... ένα μήνα και βλέπουμε!
Παράλληλα, τόνισε ότι μετά την ψηφοφορία θα αυξηθεί το όριο των capital controls που είναι τώρα στα 60 ευρώ και θα μας ελεήσουν με ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ περίπου την ημέρα! Ευχαριστούμε "αφέντη Αλέξη" για την μεγαλοψυχία
Αναλυτικά όσα είπε για τις τράπεζες:
«Από τα 25 δισ. ευρώ που θα ρευστοποιηθούν σε βάθος 30ετίας, τα 12.5 δισ. ευρώ θα πάνε σε ανάπτυξη και τα υπόλοιπα για την αποπληρωμή του χρέους. Η βασική θέση των Ευρωπαίων ήταν "ξεχάστε το φρέσκο χρήμα!"
Τα 25 δισ. ευρώ είναι αρκετά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για εξυγίανση (π.χ με τα κόκκινα δάνεια), ώστε να μην προχωρήσουμε σε κούρεμα καταθέσεων. Οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση - Θα απαιτηθούν γύρω στα 10 - 15 δισ.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις των Ελλήνων που δεν τις πήραν. Το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες είναι συνάρτηση της τελικής κύρωσης της συμφωνίας.
Σε ένα μήνα θα γίνει αυτό. Αλλά πιστεύω ότι μετά την ψηφοφορία της συμφωνίας και από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, τότε θα κινητοποιηθεί η ΕΚΤ και σταδιακά θα αυξηθεί και το ημερήσιο όριο.
Σταδιακά πάντως θα γίνει η επαναφορά του τραπεζικού συστήματος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ