}

19 Ιουλίου, 2015

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ : Καλοκαιρινές ιστορίες "αυτοπροστασίας" - Ένα άρθρο του Κ.Φράγκου για τους εξοπλισμούς

Image
Του Κων. Φράγκου

Κι' αν δεν μπορείς να κάνεις τη
ζωή σου όπως θέλεις/
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/
Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου/
μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες

Κων. Καβάφης - Όσον μπορείς

Καλοκαιράκι έρχεται, πλέουμε με τα πανιά καταξεσκισμένα στο μάτι του κυκλώνα, χρειαζόμαστε ολίγη ψυχαγωγία.

Το επιχειρώ αποχαιρετώντας τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχο, πρώην Κουκουέ και αρχισυνδικαλιστή της Ο.Α. ο οποίος αμφιβάλλω αν πήρε χαμπάρι τίνος Υπουργείου Ηγείτο επί εξάμηνο (μέγα σφάλμα του κ. Τσίπρα που τον τοποθέτησε εκεί) άνευ θητείας, θείου και φωσφόρου και υποδεχόμενοι τον νέον κ. Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας βγει καλός, δεν αντέχει άλλο το Υπουργείο…



Το βράδυ της Τρίτης 09/05/15 παρακολούθησα μέρος της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA, όπου καταχέριασε (για να χρησιμοποιήσω το γλωσσάρι του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου), εκτός των άλλων την εποχή των ΣημιτοΑκογιάννων στα εξοπλιστικά και αλλαχού, όχι φιλολογικά αλλά με χειροπιαστά στοιχεία αποδίδοντας μέγα μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάντια. Δεν είχε άδικο. Ο δυστυχής κ. Άκης Τσοχατζόπουλος εισέπραξε πολλά "εύσημα".

Στη συνέχεια, ως εκ του θαύματος, ακολούθησε μία εκπομπή τύπου βραζιλιάνικης σαπουνόπερας, όπως, περίπου, ο τίτλος, όπου παρουσιάσθηκε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, εν πλήρει δυστυχία, στο διάλειμμα της δίκης τους στο Eφετείο, βαθέως συγκινημένο. Ο σύζυγος θώπευε τρυφερά την κ. Βίκη Σταμάτη η τελευταία, δε, διείσδυε διά των δακτύλων της στους κυματώδεις βοστρύχους του συζύγου της και τελικά οι δυο, στρεφόμενοι προς τον φακό εψιθύρισαν με δυσβάστακτο πόνο ότι η ταλαιπωρία τους είναι αποτέλεσμα και μόνο, πολιτικής δίωξης. Το θέμα, παρουσιάσθηκε από τριάδα εξεχόντων δημοσιογράφων οι οποίοι, το μόνο σφάλμα που διέπραξαν, είναι να την κάνουν μετά τον καταιγισμό Λαζόπουλου. Ουδέν το επιλήψιμο. Ο κ. Α.Τ, εξάλλου ήταν και είναι εξαιρετικά αγαπητός και είχε και έχει, παντού φίλους, ιδιαίτερα στον δημοσιογραφικό κόσμο. Θα έπρεπε όμως ο ίδιος να αυτοσυγκρατείται, πλέον, και να μη εμφανίζεται τόσο συχνά στο γυαλί. Επιτυγχάνει τ' αντίθετα από τα επιδιωκόμενα όσο αβαντάρισμα κι' αν του γίνεται. Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου θα αρχίσει να γίνεται συμπαθές όταν αντιληφθεί ότι αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα από την αλήθεια και την ειλικρινή μεταμέλεια. Ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, προσεγγίζει σε λίγο τα 80, πρέπει να καταλάβει ότι είναι καιρός να προσφέρει κάτι στην Πατρίδα του. Να τολμήσει να ομολογήσει την αλήθεια για όλα. Να ονομάσει αυτούς που τον έκαναν να χάσει κάθε έλεγχο, τους εκμαυλιστές, τα παπαγαλάκια και τους δωροδοκούντες τον. Να κάνει μία αυτοκάθαρση. Τότε, πιστεύω, η Πολιτεία, αλλά και οι πολίτες, θα φανεί μεγαλόψυχη και θα του επιτρέψει να ζήσει εν ειρήνη το υπόλοιπο της ζωής του, μαζί με την οικογένεια του.


Ο κ. Α.Τ. δεν είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας ή επιλεκτικής δίωξης. Συμφωνώ μαζί του ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δέκα της συνομοταξίας του ελεύθεροι. Ο ίδιος όμως έπεσε θύμα της πλεονεξίας, του ακόρεστου και αδηφαγίας του, στερούμενος στοιχειώδους αισθήματος ευθύνης. Ήταν, βεβαίως, και επιπόλαιος αλλά και άτυχος. Μη ξεχνάμε ότι το "πουλόβερ" άρχισε να ξηλώνεται από στοιχεία που ήρθαν από τα εξωτερικά. Άλλοι, που σήμερα απολαμβάνουν τους "κόπους" τους ήταν προσεκτικοί.  Κάνουν και δηλώσεις μάλιστα περί της σωτηρίας της Χώρας καλυπτόμενοι από το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος (έργο των διαπρεπών Συνταγματολόγων και πολιτικών κ. Ε. Βενιζέλου και Π. Παυλόπουλου).


Θα παρέκαμπτα τα παραπάνω αφού ήδη έχω κάνει ειδικό αφιέρωμα στον κ. Α.Τ (ON ALERT 19.04.2015) αν δεν με προκαλούσαν τα παρακάτω;

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (16.06.15) σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες δωροδοκίας τέσσερεις (4) εισέτι υποθέσεις (SIEMENS, Υποβρύχια HDW, Οχήματα MERCEDES - DAIMLER, Προμήθεια Πυροβόλων PZH 2000) που έχουν πρωταγωνιστή τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος όμως μάλλον δεν θα χρειασθεί να εμφανισθεί γιατί βρίσκεται, ήδη, στο απυρόβλητο λόγω άρθρου 86! Επαναλαμβάνω, και γίνομαι κακός, ότι η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, ξέρει και προφυλάσσει τα νώτα της. Θα πληρώσουν οι παρακατιανοί…


Η αγόρευση της Εισαγγελέως κ. Ελένης Καρκαμπούνα στην δίκη των υπευθύνων (Εφετείο Αθήνας) του κραυγαλέου σκανδάλου του συστήματος ΕΡΜΗΣ . Κι εδώ πρώτος στο Εδώλιο, αλλά απών (πάλι το άγιο άρθρο 86 έκανε το θαύμα του) ο κ. Α.Τ. Είπε η κ. Εισαγγελεύς (sic) «… Το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ αποτελείται από μισοτελειωμένα, ασύνδετα, μη λειτουργικά άχρηστα υποσυστήματα…. Τι θα γινόταν αν μεσολαβούσε πόλεμος; Ποιον ενδιέφερε από τους κατηγορουμένους; Τον κ. Τσοχατζόπουλο και τους συνεργάτες του; Όχι, βέβαια.


Από το 1996 ο Α.Τ. επιδόθηκε στην κατάστρωση σχεδίων απιστίας του Δημοσίου με αποτέλεσμα να τοποθετεί σε καίριες θέσεις ανθρώπους του…» Μήπως η κ. Εισαγγελέας θέτει, εμμέσως, θέμα εθνικής προδοσίας; Πώς μεταφράζεται αυτή η αδιαφορία όταν, ενσυνείδητα, αφήνεται ένας Στρατός άοπλος, θύμα;
Δημοσίευμα - έρευνα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (14-06-15) με τίτλο «πώς οι μίζες του Άκη κατέληγαν σε Τραπεζίτες - Εμβάσματα ύψους 950.000 €».
Δημοσίευμα της Καθημερινής (28.06) σύμφωνα με το οποίο ποσόν 1,3 εκ. Ελβ. Φράγκων ευρεθέν σε λογαριασμό της κ. Μολντεχάουερ, τ. συζύγου Τσαχατζόπουλου, επεστράφη στο δημόσιο με εντολή της κυρίας. Ήταν, ως φαίνεται, ο "αέρας" για το διαζύγιο. Πάνω κάτω τόσο παρεχώρησε και o αείμνηστος Α. Παπανδρέου στην κ. Μάρτζυ για τον ίδιο λόγο. Νοικοκυράιοι άνθρωποι…

Μια αναγκαία παρένθεση
Οι μίζες στα εξοπλιστικά και η διασπάθιση
των στρατιωτικών δαπανών είχε ως αποτέλεσμα
να πληγεί η αμυντική θωράκιση της Χώρας.
Πρόκειται για ενέργειες που εγγίζουν τα
όρια της Εθνικής Προδοσίας…
Αθαν. Έλις (Καθημερινή 10/03/11)

Το σύστημα επικοινωνίας ΕΡΜΗΣ αφού κατάπιε δεκάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ κατέληξε να είναι ανάπηρο ή ανύπαρκτο. Αμαρτωλό ρόλο είχε παίξει και η ΕΑΒ, που "προστάτευε" τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Έτερο σύστημα επικοινωνίας και παρεμβολέων το λεγόμενο ΗΣΣ (Ηλεκτρονικό Σύστημα Στρατού) πάλι επί των ημερών Άκη, αποδείχθηκε αφού κατάπιε δεκάδες δις €, μία σκέτη απάτη και οδεύει κι αυτό προς τη Δικαιοσύνη με σωρεία κατηγορούμενων, αξιωματικών και ιδιωτών, προσωπικοτήτων του ΥΕΘΑ. Ο κ. Α.Τ., πάλι είναι έξω. Είναι το άρθρο 86.

Σήμερα ο Ελληνικός Στρατός είναι, όπως λέει ο Σοφοκλής στον Οιδίποδα Τύραννο Τυφλός τα τ'ώτα τον τε νουν, τα τ' όμματ' εί. Όταν ο, υποτιθέμενος εχθρός, διαθέτει τελειότατα τέτοια μέσα δικής του τεχνολογίας και κατασκευής (Defense week 18-01-15). Κατόπιν τούτου, διερωτώμαι: Πρόκειται περί εθνικής προδοσίας ή όχι; Μήπως είμαι υπερβολικός; Δεν υπήρχε ίχνος συνείδησης ούτε στους κρατικούς Αξιωματούχους ούτε στους προμηθευτές; Ίχνος.

Και ολίγο…. ρετρό

Είδε ο Μαφιόζος Έλληνα πολιτικό και φοβήθηκε
Ντον Κορλεόνε

Που αναφέρεται σε άλλη πατριωτική πράξη του Α.Τ. και της συντροφίας του και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του περί πολιτικής δίωξης.Η ιστορία επιλογής των μαχητικών F16 (LOCKHEED) έναντι του F - 15 (BOEING) είναι γνωστή (Απρίλιος 1999), κι αν δεν είναι δεν είναι της ώρας. Πρόκειται περί ενός …. ειδυλλίου που χρειάζεται πολύ μελάνι και χαρτί για να περιγραφεί.

Τα μαχητικά, τελικά, παρηγγέλθησαν μέσω FMS (συμφωνία, διακρατική STATE TO STATE) στην LOCKHEED - MARTIN. Ο κ. Α.Τ. βρισκόταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης και οργής γιατί για πρώτη φορά αντιστάθηκε στις επιλογές του (F 15) ο …. τεμενατζής Πρωθυπουργός. Έκλαιγε τα διαφυγόντα κέρδη, οπότε κάποιος σύμβουλός του του ψιθύρισε: "Απαίτησε από τον Σημίτη να εξαιρεθούν από την παραγγελία το σύστημα Αυτοπροστασίας και οι κινητήρες. Θα τα αναλάβουμε εμείς, θα τα αγοράσουμε απευθείας από εταιρείες που θα επιλέξουμε". Απλά σημειώνω ότι ο "διωκόμενος για την πολιτική του σκέψη" κ. Α.Τ. είχε ήδη συνάψει συμφωνία - πλαίσιο  με τον ενταύθα αντιπρόσωπο της BOEING , όπως κατήγγειλε ο τότε Αναπλ. Γεν. Δ. ΓΔΕ κ. Α. Κάντας (Βλ. Στρατηγική Μάρτιος 2015), η οποία, τελικά, τινάχθηκε στον αέρα!

Ο Άκης απαίτησε, ο Σημίτης  έκανε… όπισθεν και συνέβη το τραγικό. Ενώπιον των εμβρόντητων Αμερικανικών Αρχών που ΠΑΝΤΟΤΕ υπέγραφαν συμβάσεις για ένα πλήρες μαχητικό, εξέθεσαν το ρίσκο, αλλά ο κ. Α.Τ. και οι συν αυτού ουδέν άκουγαν. Σημειώνω και τα παρακάτω για να γίνει αντιληπτό το πόσο αδίστακτοι ήσαν οι Έλληνες "πατριώτες" του ΥΕΘΑ.

Όλα τα Ελληνικά F-16 έφεραν κινητήρες GENERAL ELECTRIC ΟΛΑ. Στις USA έφεραν δύο τύπους G.Ε. ή PRATT-WHITNEY αλλά συντηρούσαν στόλο 3600 F16 εξαπλωμένο στα 4 άκρα του κόσμου.

Στην Ελλάδα, υπήρχε, ήδη, εργοστάσιο συντήρησης επισκευών των G.Ε., με τεράστιο απόθεμα ανταλλακτικών στην Ν. Αγχίαλο με εκπαιδευμένο προσωπικό αιχμής.

Οι κινητήρες GE και PW δεν ήσαν εναλλάξιμοι. Δηλαδή αν ένα F16 της Τανάγρας με κινητήρα PW είχε πρόβλημα κινητήρα έπρεπε να αναζητηθεί πάραυτα ο κινητήρας αυτός γιατί ο άλλος, GE, δεν "ταίριαζε".

Οι πάντες, ακόμη και οι έφεδροι σμηνίες, στην ΠΑ θεωρούσαν ως έγκλημα κατά της Οικονομίας και της μαχητικότητας της ΠΑ αν για τα 150-200 Ελληνικά F-16 γινόταν χρήση δύο κινητήρων. Θα χρειαζόμασταν κι άλλο εργοστάσιο με τεράστιο κόστος…

Οι της GE είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να καταβάλλουν ούτε 1$ για «φιλοδώρημα» αφού, αφελώς, θεωρούσαν βεβαία την επιλογή του προϊόντος τους. Δεν ήξεραν με ποιους έχουν να κάνουν…

Το θλιβερό και παράδοξο είναι ότι ούτε ο κ. Σημίτης τόλμησε ν'απαγορεύσει του Άκη να διαπράξει το έγκλημα αλλαγή κινητήρα, κυριολεκτικά για μια χούφτα δολάρια, ούτε ένας, μα ένας, Αξιωματούχος της ΠΑ της εποχής να διαμαρτυρηθεί παραιτούμενος. Έτσι, ο πατριώτης Άκης, διέπραξε ακόμη ένα ανοσιούργημα εις βάρος της Χώρας, της άμυνας και της Π.Α. ωθούμενος, πάντα, από πατριωτικά αισθήματα. Ουδείς τον έλεγξε…

Όσο για το σύστημα αυτοπροστασίας είναι μια μακρά - φαιδρά ιστορία που αξίζει να την αφηγηθώ, ιδιαιτέρως. Δεν πρόκανε ο Άκης να προμηθευτεί σύστημα από το Ισραήλ, όπως επεδίωκε. Το αγόρασε αργότερα, (2002) ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου από USA έναντι διπλάσιας τιμής από αυτήν του 1999. Ζήτω το Έθνος. Και ο κ. Γ.Π. καλύπτεται υπό την αιγίδα του άρθρου 86 το οποίο οι εθνοπατέρες επιμένουν να μην το καταργούν.

Υ.Γ. 1. 
Προσωπικά είμαι υπέρ της αποφυλάκισης της κ. Βίκυς Σταμάτη. Εδώ αποφυλακίζονται βιαστές και παιδεραστές. Η προφυλάκιση της, φαίνεται, ότι εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες…

Υ.Γ.2.
Ένας από τους κορυφαίους υπεύθυνους της σημερινής κρίσης, ο Μέγας Δανειζόμενος κ. Κων. Σημίτης… ανησυχεί σφόδρα για την κατάσταση «Να με καλέσει ο Πρωθυπουργός να μιλήσουμε…. να τον συμβουλεύσω» δηλώνει στα ΝΕΑ (26-06), Να συμβουλεύσει τι τον Πρωθυπουργό ο καταστροφέας; Να δω που θα φθάσει η αναισχυντία και το θράσος. Σε ύψη δυσθεώρητα, εικάζω, εφόσον υπάρχει ατιμωρησία. Γιατί δεν απευθύνεται στους δανειστές από τους οποίους δανειζόταν ασυστόλως; «Ο νεοδημοκράτης και ο Πασόκος που μας στείλανε στου καραδιαβόλου τα τρίσβαθα μας παραδίδουν μαθήματα… πατριωτισμού» γράφει η Έλενα Ακρίτα (ΝΕΑ 27-06). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ