}

11 Ιανουαρίου, 2016

Η εθνοκάθαρση στη Βόρειο Ηπειρο


Αποτέλεσμα εικόνας για Βόρειο Ηπειρο.Οι Ελληνες στην Αλβανία καταπιέζονται, τα δικαιώματά τους παραβιάζονται, οι περιουσίες τους δημεύονται και ο στόχος είναι η εθνοκάθαρση, η εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από τη Βόρειο Ηπειρο.

Αυτά προκύπτουν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της«κυριακάτικης δημοκρατίας», όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Ο Ελληνισμός της Χειμάρρας δέχεται επίθεση! Με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της προνομιακής, λόγω φυσικής ομορφιάς, περιοχής, η κυβέρνηση του "σοσιαλιστή" πρωθυπουργού Εντι Ράμα διεκπεραιώνει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων και εκδίωξης από τις πατρογονικές εστίες τους. Το σχέδιο έχει ως πρώτο στάδιο την άτυπη αλλαγή χαρακτηρισμού της γης (από αγροτική σε τουριστική), την απόσπασή της από τους Ελληνες φυσικούς ιδιοκτήτες της, την απόδοσή της ακόμα και με πλαστογραφίες τίτλων σε φιλοκυβερνητικούς "επιχειρηματίες" και, σε τελική φάση, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση πληθυσμών από άλλες περιοχές της Αλβανίας για να εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο!»
Ο στόχος είναι διπλός: πρώτα και κύρια εθνικός. Να «εξαφανίσουν» την ελληνική μειονότητα, μια και αυτή θεωρείται ανασχετικός παράγοντας για την ευόδωση των μεγαλοϊδεατικών σχεδιασμών της γειτονικής χώρας, που επηρεάζεται πολύ από την Αγκυρα.
Η δεύτερη επιδίωξη των αλβανικών κυβερνήσεων είναι να ιδιοποιηθούν τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας και να τις δώσουν σε «δικούς» τους - σε «επιχειρηματίες» που έχουν άμεση σύνδεση συμφερόντων με τους επικεφαλής της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.
Η περιοχή της Χειμάρρας, δικαίως, έχει χαρακτηριστεί ως «αλβανική Ριβιέρα» και τα κέρδη που θα προκύψουν από την αρπαγή των ελληνικών περιουσιών και την τουριστικοποίηση της περιοχής θα είναι τεράστια.
Στα ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα της εφημερίδας μας περιλαμβάνεται το αρχιτεκτονικό σχέδιο «τουριστικής ανάπλασης» της παρθένας παραλίας στο Κάτω Κυπαρό Χειμάρρας, που προωθεί η αλβανική πολιτεία, αλλά και όσα τερατώδη έχουν ομολογήσει ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας στη Βουλή.
Είναι ζήτημα τιμής, ουσίας και γοήτρου για το ελληνικό κράτος να κόψει την όρεξη των Αλβανών κυβερνητικών αρπάγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ