}

15 Φεβρουαρίου, 2016

Pacta sunt servanda!

Αποτέλεσμα εικόνας για «συμφωνίες» εννοούν τα Μνημόνια.Οποτεδήποτε γίνεται λόγος για την ανάγκη χαλάρωση της θηλιάς που έχουν περάσει οι Γερμανοί στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας, το Βερολίνο εκτοξεύει ως απάντηση μια αυστηρή φράση: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Με τη λέξη «συμφωνίες» εννοούν τα Μνημόνια.
Η τήρηση των συμφωνιών για τους Γερμανούς είναι μονοσήμαντη. Οι άλλοι πρέπει να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους. Οι ίδιοι οφείλουν στον εαυτό τους μόνο να λαμβάνουν. Με το... καλό ή -αν χρειαστεί- και με τη βία.
Συνήθως, για να δώσουν στον αφορισμό τους και μια νομική... χροιά, λένε τη φράση «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» στη λατινική εκδοχή της: «pacta sunt servanda». Επειτα, προσποιούνται ότι τους έχει προσβάλει ακόμα και η έναρξη της περί «χαλάρωσης» συζήτησης και σπεύδουν να κλείσουν το θέμα.
Αυτό το κάνουν διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη συνέχιση ενός διαλόγου αυτού του είδους αναπόφευκτα θα περιληφθεί και η εξόφληση του κατοχικού δανείου, το οποίο συνήψαν (αναγκαστικά, ασφαλώς) οι Γερμανοί με την κατεχόμενη Ελλάδα, την οποία δεν έπαψαν ούτε λεπτό να λεηλατούν.
Η εφημερίδα μας έχει αντικρούσει και αναιρέσει ουκ ολίγες φορές τις γερμανικές σοφιστείες. Μια από αυτές τις ηχηρές αντικρούσεις είναι η συνέντευξη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα, που δημοσιεύτηκε στην«κυριακάτικη δημοκρατία».
Ο κ. Κούκουνας είναι ο κορυφαίος ερευνητής στα ζητήματα της Κατοχής, των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού δανείου. Η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας αφορούσε την κυκλοφορία του βιβλίου του «Κατοχικό δάνειο - Η όλη αλήθεια για το γερμανικό χρέος». Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κ. Κούκουνας, η γερμανική οφειλή δεν μπορεί να τύχει παραγραφής και συνολικά ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ!
Αυτές οι αλήθειες είναι εξαιρετικά άβολες για όλους όσοι αντλούν ισχύ από τους αδίστακτους ξένους δυνάστες της πατρίδας μας, αλλά, όσο κι αν προσπαθήσουν να αναβάλουν την ώρα της Δικαιοσύνης, εκείνη τελικά θα φτάσει.
Και θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ