}

15 Φεβρουαρίου, 2016

Κούρδοι και Συριακός Στρατός τσακίζουν τους τζιχαντιστές στην Αζάζ με ρωσικά πάνοπλα μαχητικά να πετούν στα σύνορα της Τουρκίας (φωτό, vid)

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ρωσικά βομβαρδιστικά με την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών πετούν συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία χτυπώντας στόχους τζιχαντιστών και ταυτόχρονα από το έδαφος οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό τους Κούρδους τσακίζουν τον ISIS και τους Τουρκομάνους στις πόλεις Αζάζ και Τελ Ριφάτ. Πρόκειται για δύο πόλεις στρατηγικής σημασίας.
Τα ρωσικά μαχητικά (όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες παρακάτω) φθάνουν έως τα σύνορα της Τουρκίας στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα πώς αν απογειώσει μαχητικά με στόχο να βομβαρδίσει εντός της Συρίας δεν θα προλάβουν. Θα καταρριφθούν αμέσως με πυραύλους αέρος αέρος ή από αντιαεροπορικά βλήματα. Τα S-400 έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Η πόλη Αζάζ βρίσκεται πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Μέσω αυτής οι Τούρκοι ανεφοδιάζουν με όπλα, πολεμοφόδια και εθελοντές τους τζιχαντιστές του μετώπου Αλ Νούσρα και τους Τουρκομάνους που υποστηρίζονται ασφαλώς από την Τουρκία, καθώς επίσης και από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Καταλαμβάνοντας την Αζάζ, αλλά και την Τελ Ριφάτ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αποκόβουν εντελώς τις οδούς ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών από την Τουρκία και αποτελειώνουν τα σχέδια του Ερντογάν για να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο του.
Οι Κούρδοι έχοντας τη βοήθεια σε αυτό το μέτωπο της ρωσικής Αεροπορίας κατάφεραν γρήγορα να διαλύσουν τους τζιχαντιστές και αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία με το πυροβολικό τους άρχισε να βάλει κατά των Κούρδων που έχουν και το γενικό πρόσταγμα στην περιοχή χτυπώντας σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις στο Χαλέπι.
Όπως γίνεται γνωστό από τα μέτωπα της πρώτης γραμμής, ξημερώματα Δευτέρας, οι κουρδικές δυνάμεις έχοντας απορρίψει το τουρκικό τελεσίγραφο να μην πλησιάσουν την Αζάζ, κυκλώνουν την πόλη για να εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση.
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις των SDF, Κούρδοι και Άραβες δημοκρατικοί, έχουν εισέλθει μέσα στην Τελ Ριφάτ και ελέγχουν στην ουσία το 50% της πόλης. Οι τζιχαντιστές ηττώνται και οι οβίδες της Τουρκίας είναι απλά ανίκανες να σταματήσουν τη νικηφόρα κουρδική προέλαση και τα θανατηφόρα πλήγματα των ρωσικών μαχητικών.
Η Τελ Ριφάτ είναι μια μικρή πόλη (21.000 κατοίκους είχε πριν τον πόλεμο) στη βορειοδυτική Συρία και απέχει 40 χιλιόμετρα βόρεια από το Χαλέπι. Τελεί υπό την κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Μέτωπο, που είναι μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, σύμμαχοι της Αλ Νούσρα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Όπως αναφέρεται μέσω twitter, ξημερώματα πλέον Δευτέρας, τα μεγάφωνα από τους μιναρέδες των τζαμιών στην Αζάζ καλούν όλους τους άνδρες που είναι ικανοί να φέρουν όπλα, να σπεύσουν και να παρουσιαστούν στους οπλαρχηγούς των τζιχαντιστών για να υπερασπιστούν την πόλη από τους Κούρδους.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ολόκληρες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), συμμάχου της Αλ Κάιντα και υποστηριζόμενου από την Τουρκία αυτομολούν και περνάνε με τον οπλισμό τους στο πλευρό των Κούρδων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Προφανώς η εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας έχει κάνει πολλούς Σύρους μαχητές του FSA να μη θέλουν να προδώσουν την πατρίδα τους (τα τρία κίτρινα βέλη δείχνουν τις θέσεις που έχουν πάρει οι κουρδικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους για να επιτεθούν στην Αζάζ).
Οι Κούρδοι περικυκλώνουν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Αζάζ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ