}

22 Μαΐου, 2016

Σενάριο συμφωνίας Τσίπρα-Καμμένου:”Υλοποίησε την απόφαση του ΣτΕ με αντάλλαγμα τη τροπολογία”


pn_aspromauro


Η τροπολογία για πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών από τη 1η Ιανουαρίου 2017,πάει να γίνει θρίλερ! Η τροπολογία έχει πάει στη Βουλή χωρίς τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει ότι οι βουλευτές του δεν θα τη ψηφίσουν. Αντίθετοι εμφανίζονται και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αντιδράσει και αυτό προκαλεί σενάρια “διαπραγμάτευσης” τα οποία θέλουν τον Τσίπρα να δίνει “πράσινο φως” για υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που θα επαναφέρει τις αποδοχές των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012,σε αντάλλαγμα για την ψήφιση της τροπολογίας!
Μ΄ αυτό το τρόπο ο Καμμένος θα είναι ικανοποιημένος γιατί θα εμφανιστεί ως ο ΥΕΘΑ που “πέρασε” την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που αναμένουν οι στρατιωτικοί.
Βέβαια ήδη στρατιωτικοί που είναι ειδικευμένοι επί των οικονομικών έχουν πάρει χαρτί και μολύβι για να δουν πόσο πραγματικά συμφέρουσα είναι μια τέτοια “συμφωνία”.
Τέλος υπάρχει ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί οι “μανδαρίνοι” έσπευσαν να επιλέξουν το “πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών για να εξοικονομήσουν 118 εκατομμύρια ευρώ και να κλείσουν “τρύπες” στις δαπάνες που όλο…τους ξεφεύγουν.
Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για το τι πρόκειται να συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ