}

10 Αυγούστου, 2016

Κεραυνοί κατά του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ από δημοσιογράφο: Κόβετε την καρωτίδα του Στρατού!


Image
Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του άλλοτε παντοδύναμου Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κάνει ένας παγκοσμίου φήμης Τούρκος δημοσιογράφος, με αφορμή τια απανωτές ταπεινώσεις που δέχεται το κεμαλικό μοντέλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και φέρουν την υπογραφή και του Τούρκου αρχιστράτηγου.

Το υπογράφει ο Emin Çölaşan, δημοσιογράφος επί 22 χρόνια στην Χουριέτ, ο οποίος από το 2007 αρθρογραφεί στον αντιπολιευόμενη εφημερίδα Sözcü. 

Ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο παπούς το, που έλκει την καταγωγή του από τη Λέσβο, είχε πολεμήσει μαζί με τον Κεμάλ.

Εκφράσεις όπως "κόβεται η καρωτίδα του Στρατού μας" είναι μάλλον πολύ ελαφριές από όσες αναφέρει το κείμενο. Διαβάστε το με προσοχή:

«Αξιότιμε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ, πολύτιμε Στρατηγέ Χουλουσί Ακάρ !

Πρώτα να σας ευχηθώ περαστικά σας. Το βράδυ της 15 Ιουλίου πέσατε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ζήσατε ένα σοκ. 
Εκείνο τα βράδυ που καθόσασταν στο γραφείο σας, μπήκε κάποιος μέσα. Ήταν ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες σας Αξκούς, ο οποίος σας κράτησε όμηρο στο γραφείο σας. (Δεν λέω ότι σας έπιασαν αιχμάλωτο γιατί είναι ντροπή). 

Στη συνέχεια μετά από μακρές ιστορίες, σας μετέφεραν στην αεροπορική βάση του Ακιντζί. Σας έριξαν στο έδαφος και σας πέρασαν χειροπέδες. Και τον Α/ΓΕΣ μαζί με σας, το έφεραν στο ίδιο μέρος και τον επέβαλαν φυσικά στην ίδια διαδικασία.
Στρατηγέ μου λέγοντας αυτά νιώθω άσχημα, αλλά λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στη ζωή σας, πλέον το όνομά σας θα περάσει στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Είστε ο πρώτος Α/ΓΕΕΘΑ που συνελήφθη όμηρος στο γραφείο του, οδηγήθηκε σε άλλο μέρος και υποχρεώθηκε να δώσει κατάθεση στους εισαγγελείς !

Έτσι το όνομά σας δεν είναι μόνο για την ιστορία της Δημοκρατίας, αλλά το έχετε γράψει με χρυσά γράμματα και στην ιστορία της Τουρκικής Πολιτικής !

Ίσως τέτοια γεγονότα να συνέβησαν πολλά σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, όμως στην Τουρκία βάλατε την υπογραφή σας σε μια πρωτιά !.

Αξιότιμε Στρατηγέ μου, οι πραξικοπηματίες την επόμενη μέρα σας άφησαν και επιστρέψατε εκ νέου στα καθήκοντά σας. Στη συνέχεια ήρθαν κακά πράγματα στο μυαλό μου.

Ο Αλλάχ να σας φυλάει, εάν στην Αεροπορική βάση που σας οδήγησαν ομήρους εσάς και τους άλλους Δκτές, σας χτυπούσαν και σας σκότωναν…. Επειδή το λεγόμενο πραξικόπημα πήρε τα πάντα στο στρατό, ένα απ’ αυτά ήταν και η θέση σας. Αν έχαναν την ψυχραιμία τους σε τέτοιο επίπεδο, το τι θα γινόταν είναι άγνωστο… Να προσευχηθείτε γιατί ήταν και ανίκανοι, αποδείχτηκαν και δειλοί και δεν σας έβλαψαν. Σε αντίθετη περίπτωση τα γεγονότα ήταν πολύ μεγάλα και θα είχαν μετατοπιστεί προς άλλες κατευθύνσεις.

Αξιότιμε Α/ΓΕΕΘΑ μου, 
διασωθήκατε απ’ αυτή την αναταραχή και απ’ αυτή την άποψη περάσατε στην Τουρκική ιστορία. Σας συγχαίρω !

Αγαπητέ Κύριε Χουλουσί, 
όλοι μαζί μπορούμε να παρακολουθήσουμε το τι έγινε μετά από την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Τώρα η κυβέρνηση με την δικαιολογία του πραξικοπήματος, λέει ότι η ευκαιρία αυτή είναι μια ευκαιρία και κόβει χέρια και πόδια στις ΤΕΔ, των οποίων εσείς ηγείστε. 

Με το νόμο περί καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης, όλες οι αρμοδιότητες που έχετε στα χέρια σας, μεταφέρονται στην κυβέρνηση.
Από εσάς δεν ακούστηκε κιχ και δεν υπήρξε καμιά αντίδραση!

Όλες οι στρατιωτικές σχολές έκλεισαν.. Το στρατιωτικό λύκειο του Κούλελι, το ναυτικό λύκειο της Χάλκης, οι σχολές υπαξκών, οι Ακαδημίες πολέμου που παράγουν επιτελείς Αξκούς…
Η στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία υπήχθη στο υπουργείο υγείας.

Κόβεται η καρωτίδα του Στρατού μας. Με το να μένετε άφωνος σ’ αυτά τα γεγονότα, θα περάσετε για άλλη μια φορά στην Τουρκική ιστορία..
Αξιότιμε, μεγάλε μου και πολύ πολύτιμε Διοικητά μου !..
Αν η υπόθεση σταματούσε εδώ, θα ήταν καλά όμως υπάρχουν και άλλα.

Σε πολλές περιοχές της Τουρκίας και σε όλες τις εισόδους των στρατιωτικών Μονάδων των στρατοπέδων, εκ μέρους των Δήμων του ΑΚΡ, μεταφέρθηκαν απορριμματοφόρα, φορτηγά, εκσκαφείς και απέκλεισαν τις εισόδους. Τα μετέφεραν για να μην μπορούν να εξέλθουν τα άρματα και τα ερπυστριοφόρα!

Ιδιαίτερα στην Άγκυρα και την Κων/πολη, που όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια όλων, από σας πάλι δεν υπήρξε καμιά φωνή αλλά ούτε και η παραμικρή αντίδραση.

Θα έλεγα να βγείτε μπροστά στην κοινή γνώμη και να κάνετε μια επίκριση ή αποδοκιμασία, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν περνάει τίποτε από το χέρι σας.
Αυτή η ντροπή με το να μένετε σιωπηλός, προσπαθείτε να αποκρύψετε αυτά που έρχονται.

Στην ιστορία της Δημοκρατίας, δεν ξανάγινε ένα τέτοιο πράγμα.
Ο στρατός μας είναι επίσημα προσβεβλημένος, χλευάζεται.

Ο Τουρκικός στρατός, απέναντι στα απορριμματοφόρα των Δήμων, ποτέ δεν απέσυρε τη σημαία.
Τι θα έπρεπε να κάνει έναντι αυτών, τη σιωπή των αμνών;

Και από αυτής της απόψεως θα περάσετε στην ιστορία Κύριέ μου και πάλι σας συγχαίρω!

Αξιότιμε και πολύ σεβαστέ Χουλουσί Ακάρ, 
η κυβέρνηση δεν σας εμπιστεύεται καθόλου στη θέση την οποία βρίσκεστε ως επικεφαλής των ΤΕΔ και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καταθέσετε τα κλειδιά..

Με την δικαιολογία της απόπειρα του πραξικοπήματος, ακύρωσαν τη γιορτή της 30 Αυγούστου. Σας είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων; Όχι
Φυσικά αυτοί κάνουν αυτά που εφαρμόζουν από χρόνια

Απέναντι στις εθνικές επετείους έχουν αλλεργία, γιατί σ’ αυτές τις γιορτές δεν μπορεί να γίνει εμπόριο θρησκείας και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τη θρησκεία.

Τις τελετές κάθε φορά τις ακυρώνουν για διαφορετικούς λόγους:
Σεισμοί, τρομοκρατία, πραξικόπημα !...

Και εσείς πάλι δεν βγάλατε κιχ, χαλάλι σας !

Αξιότιμε Κύριε Χουλουσί, 
από το πλέον επίσημο στόμα της κυβέρνησης λέχθηκε το εξής: «Οι πραξικοπηματίες που χρησιμοποίησαν την Αεροπορική βάση του Ακιντζί ως στρατηγείο, θα κλείσει, θα ισοπεδωθεί και θα παραδοθεί στο λαό ως πλατεία δημοκρατίας ! »

Εκεί είναι μια από τις μεγαλύτερες και πλέον σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της πατρίδος μας. Σήμερα ακόμα και αν θέλετε να κάνετε μια παρόμοια, δεν θα έφταναν τρισεκατομμύρια.
Δηλαδή αυτό τι είδους λογική είναι, αποτελεί εκδίκηση προς το πραξικόπημα!

Από τις πίστες αυτής της βάσης και στο ξήλωμα των κτιρίων και των εγκαταστάσεων, εσείς πάλι εξακολουθείτε να τα παρακολουθείτε άφωνος.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω κάτι ακόμα …Τις προαγωγές και τις τοποθετήσεις στο Στρατό τις καθορίζει το ΑΣΣ που υπάρχει Στρατηγέ μου..

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, τα μέλη του ΑΣΣ αποτελούσαν οι Στρατηγοί μαζί με δυο πολιτικούς, το πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ. Τώρα με το διάταγμα (περί καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης), άλλαξε η δομή του ΑΣΣ. Τα νέα μέλη είναι:
Φυσικά ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Κλάδων

Ο πρωθυπουργός, τέσσερις αντιπρόεδροι, ο ΥΕΘΑ και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Εξωτερικών κλπ
Οι αρμοδιότητές σας έχουν παρθεί και η δουλειά τελείωσε. Τις προαγωγές και τις τοποθετήσεις από εδώ και πέρα θα τις αποφασίζουν οι πολιτικοί. Άραγε αναρωτηθήκατε καθόλου: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Εξωτερικών για παράδειγμα, τι δουλειά έχουν στο ΑΣΣ?..»

Λαμβάνοντας αυτές τις αποφάσεις, εσάς δεν θα σας ρωτάνε καθόλου και ούτε θα παίρνετε είδηση.

Επί πλέον οι Κλάδοι και όλες οι ΤΕΔ, υπήχθησαν στον ΥΕΘΑ. Δηλαδή με άλλα λόγια έφυγαν από τις διαταγές σας και πήγαν υπό τις διαταγές της πολιτικής εξουσίας.. Και ενώ θα γίνονται αυτά, θα υποχρεωθεί η δεσποσύνη σας να είναι πάλι σύμβουλος…

Πολύ πολύτιμε Στρατηγέ μου Χουλουσί Ακάρ, το βράδυ του πραξικοπήματος καλώς διασωθήκατε.

Σ’ αυτά που συνέβησαν μετά από την ομηρία σας και την απελευθέρωσή σας, εσείς βάλατε την υπογραφή σας σε μια μεγάλη επιτυχία, μένοντας άφωνος. Γι’ αυτά που κάνει η κυβέρνηση στο στρατό μας, συμπεριλαμβανομένου και του κουρέματος (των εξουσιών) σε σας !
Στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας θα είστε ο πρώτος Α/ΓΕΕΘΑ που θα διεκδικήσετε ένα τέτοιο πέρασμα.

Η ιστορία θα σας γράψει σίγουρα… καλώς ή κακώς αυτό δεν το ξέρω.

Η θητεία σας σ’ αυτή τη θέση θα ολοκληρωθεί το 2019.

Να είστε πάντα άνετος και να συνεχίσετε έτσι χωρίς αντίδραση !

Να σας ευχηθώ πολύ περισσότερες επιτυχίες και να σας προσφέρω τον αιώνιο σεβασμό μου

Ο πατριώτης σου Εμίν»


http://www.onalert.gr/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ