}

25 Αυγούστου, 2016

«Ξεζούμισμα» συνταξιούχων με την εισφορά υπέρ υγείας!

Βάσιμες καταγγελίες ότι η παρακράτηση 6% θα έπρεπε να επιβάλλεται στο καταβαλλόμενο ποσό συντάξεων και όχι στο ονομαστικό
Η παρακράτηση της εισφοράς υπέρ υγείας στις συντάξεις γίνεται ως τώρα εσφαλμένα στο ονομαστικό και όχι στο καταβαλλόμενο ποσό, με συνέπεια από το 2010 και μετά να έχουν αφαιρεθεί άδικα από περίπου 1.000.000 συνταξιούχους ποσά που φτάνουν στα 250.000.000 ευρώ συνολικά. Πρόκειται για το συνολικό ποσό στο οποίο
ανέρχεται η εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και που θα έπρεπε να επιβάλλεται στο καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο ονομαστικό, όπως γινόταν ως τώρα.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, πρέπει παράλληλα να καταργηθεί και η αντίστοιχη εισφορά 6% που επιβάλλεται στις επικουρικές συντάξεις, επίσης για τον κλάδο υγείας. Ο λόγος είναι ότι δεν προβλέπεται κάλυψη υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στα καταστατικά των Ταμείων που χορηγούν επικουρικές συντάξεις.
Χάνουν λεφτά
Συνεπώς, δεν θα έπρεπε να έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη εισφορά υπέρ του κλάδου υγείας, άρα διαπιστώνεται ότι εσφαλμένα οι συνταξιούχοι χάνουν λεφτά από τη σύνταξή τους.
Επισημαίνεται ότι ως τον Ιούλιο του 2015 η συγκεκριμένη κράτηση υπέρ υγείας ήταν 4%, ενώ στη συνέχεια αυξήθηκε σε 6% και επεκτάθηκε και στην επικουρική σύνταξη.

Προ μνημονίων
Υπενθυμίζεται ότι ονομαστικό είναι το ποσό της σύνταξης που έχει προκύψει πριν από τις μνημονιακές περικοπές που θεσμοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν από το 2010 και μετά και καταβαλλόμενο είναι το ποσό που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, ακόμα και ο νέος ασφαλιστικός νόμος που τακτοποιεί το συγκεκριμένο θέμα δεν χρειαζόταν να το πράξει, αφού ήδη υπήρχαν σχετικές διατάξεις σε παλαιότερους νόμους, που όμως δεν εφαρμόστηκαν. Μάλιστα, ενδεικτικό της λανθασμένης παρακράτησης ήταν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκανε κρατήσεις επί του πραγματικού και όχι επί του ονομαστικού μισθού. Θέση υπέρ των συνταξιούχων έχει λάβει και ο Συνήγορος του Πολίτη, ενώ σχετική ενημέρωση μέσω επιστολών έχει παρασχεθεί τόσο στον κ. Κατρούγκαλο όσο και στον προκάτοχό του κ. Βρούτση...
"δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ