}

26 Αυγούστου, 2016

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Μενίδι, Ασπρόπυργο, Xίο - Μάχη για να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές (vid)



ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Τρείς μεγάλες φωτιές έχουν σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Μενίδι, Ασπρόπυργο, Χίο με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
 
Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 03:00 τα ξημερώματα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μενίδι. 
 
Η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα σε σπίτια, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 
 
Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 
 
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα που οδηγεί στην οδό Πάρνηθος και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την πλαγιά καίγοντας θάμνους και πουρνάρια. Πλέον έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Ζωής, στα Άνω Λιόσια, απειλώντας μάλιστα και σπίτια.
 
Την ίδια ώρα φωτιά μαίνεται από αργά το βράδυ της Πέμπτης και στον Ασπρόπυργο.
 
Η φωτιά είναι σε πευκόφυτη περιοχή  στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Δεν απειλούνται σπίτια και επι τόπου βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων. Επίσης επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
 
Στην Χίο η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε τρία χωριά.
 
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα και υπάρχουν πληροφορίες για έξι τραυματίες από την φωτιά. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 πεζοπόρο, 9 ΟΤΑ, 28 εθελοντές, 5 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.
 
Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την Κατάβαση. Εκκενώθηκε κατασκήνωση προσκόπων στον Μάναδρο και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
 
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη το βράδυ σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. 
 
Οι τέσσερις από τους τραυματίες διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενώ δυο γυναίκες παραμένουν και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Βουτιέρου, μια 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα και αναμένεται να μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. 
 
O αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν καεί κατοικίες.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ