}

04 Σεπτεμβρίου, 2016

Νέο μέτωπο άνοιξε ο τουρκικός Στρατός: Τουρκικά άρματα μάχης M-60T Sabra 40 χλμ. βόρεια από το Χαλέπι!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΕΠ HIMARS ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ISIS ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Νέο μέτωπο άνοιξε σήμερα στη Συρία η Τουρκία, ξεκινώντας την τρίτη φάση, όπως αναφέρουν της επιχειρήσης "Ασπίδα του Ευφράτη" καθώς άρματα μάχης πέρασαν τα σύνορα  από την επαρχία Κιλίς. Τα άρματα πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών κοντά στο
τουρκικό χωριό Τσομπάνμπεϊ, που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Αλ Ράι σε απόσταση μιρκότερη των 45 χλμ. από το Χαλέπι.
Πρόκειται για τουρκικά M-60T Sabra τα οποία σύμφωνα με ορισμένες τουρκικές πηγές ο Στρατός τα θεωρεί κατάλληλα για μάχες με το YPG  καθώς τα θεωρεί ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης απέναντι στο ρωσικό αντιαρματικό βλήμα Kornet.

Οι τούρκοι αν και επίσημα έχουν αρνηθεί ότι η επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" έχει βλέψεις προς την κατεύθυνση του Χαλεπιού εντούτοις η εγγύτητα αυτή με την πόλη όπου διεξάγονται σκληρές μάχες για την απελευθέρωσή της από τους ισλαμιστές αντάρτες προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.
Μάλιστα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά άρματα πρόκειται να κινηθούν μέχρι και την πόλη Αζαζ και Αλ Μπαπ η οποία βρίσκεται σε απόσταση 42 χλμ. βόρεια απο το Χαλέπι.
 Την ίδια ώρα, οβιδοβόλα των τουρκικών δυνάμεων και του FSA κτυπούσαν  θέσεις της ISIS στην ίδια περιοχή, ανέφερε το πρακτορείο Ντογάν. Νωρίτερα, εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters, ανέφερε ότι άκουσε επαναλαμβανόμενους ήχους εκρήξεων και είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από τη συριακή πλευρά των συνόρων.
Στο μεταξύ οι τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την καταστροφή αποθήκης των «τρομοκρατών» (χωρίς να είναι γνωστό εάν πρόκειται για το YPG ή την ISIS) αποθήκης με 5000 τόνους πυρομαχικών.
Εκτός όμως από την μεταφορά περισσότερων αρμάτων μάχης ο τουρκικός Στρατός συνεχίζει και την μεταφορά αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού Firtina με κατεύθυνση τα τουρκο-συριακά σύνορα.
 Παράλληλα οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχους της ISIS κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, χρησιμοποιώντας συστήματα ΠΕΠ που ανέπτυξαν πρόσφατα στην περιοχή.
«Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν στόχους της ISIS κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία χθες το βράδυ με το σύστημα HIMARS» ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ ΜακΓκάρκ, ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές.
Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς αναπτύχθηκε στα σύνορα της Τουρκίας το κινητό πυραυλικό σύστημα HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Δείτε τα τουρκικά άρματα μάχης να διασχίζουν τα σύνορα από την επαρχία Κιλίς
https://pbs.twimg.com/media/CrbhEtHWYAALxnV.jpg:large
Τουρκικός Στρατός και FSA με κατεύθυνση βόρεια απο το Χαλέπι
Ταυτόχρονα οι τουρκικές δυνάμεις μεταφέρουν δυνάμεις και προς το Κομπάνι, συναντώντας την σφοδρή αντίδραση των Κούρδων. Όπως αναφέρει και ο αναλυτής Tim Hogan οι Κούρδοι αφού νίκησαν την ISIS τώρα απειλούνται από ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ. Ασυγχώρητο. 

Μια νέα στρατιωτική οργάνωση η οποία αυτοαποκαλείται 'Ajnad al-Hasakah' έχει δημιουργηθεί στις κατεχόμενες περιοχές από τον FSA και τις τουρκικές δυνάμεις με στόχο ειδικά τον πληθυσμό των Κούρδων της Συρίας.
https://pbs.twimg.com/media/CrceYdhWEAEFkXf.jpg:large



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ