}

02 Νοεμβρίου, 2016

Στην Αθήνα σήμερα ο Λαβρόφ - Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και περιφερειακά ζητήματα στην ατζέντα Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.



Στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα ο κ. Λαβρόφ,
 θα βρεθούν η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
 θα δεχθεί τον κ. Λαβρόφ ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση μαζί του, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10.45.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα συνυπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας -  Ρωσίας για την τριετία 2017-2019. Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν παράλληλα, στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ θα παραστούν και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ - Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά την αντίστοιχη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Μάιο του 2016.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα θα συμβάλει στην περαιτέρω εμβάθυνση της ευρείας ρωσοελληνικής συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης στις διεθνείς σχέσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες δραστηριοποιήθηκαν αισθητά σε πολλά επίπεδα, κυρίως στον διάλογο ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ