}

11 Φεβρουαρίου, 2015

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού που αλλάζει (;) τα δεδομένα για τον ΠτΔ.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου;
Όλοι το άκουσαν, λίγοι το συνδύασαν. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, θέμα που τέθηκε για πρώτη φορά σε αντίθεση με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο, επηρεάζει έστω και έμμεσα τις ζυμώσεις για την επιλογή του προσώπου που θα προταθεί για την θέση του ΠτΔ.

Ο Δημητρης Αβραμόπουλος, πρόσωπο που συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες για την θέση, ειναι το μοναδικό πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ που συμμετείχε στην κυβερνηση Παπαδήμου, την κυβερνηση δηλαδη που έκανε το PSI. Είχε παραιτηθεί μάλιστα από βουλευτής, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει στην κυβερνηση Παπαδήμου ως υπουργός.
Μπορεί να είχαν εγερθεί αρκετές ενστάσεις μέσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου το τελευταίο διάστημα, ακόμα και με σκληρή αρθογραφία στην Αυγή, δεν ήταν όμως δείγμα τελικής απόφασης. Ούτε η θέση του Δ. Αβραμοπουλου ως αντιπροέδρου της ΝΔ, ούτε ακόμα η αδιάλειπτη συμμετοχή του ως υπουργός της κυβερνησης Σαμαρά. Η ρητορική του δεν είχε προκαλέσει αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με αυτή άλλων υπουργών.
Η αναφορά του πρωθυπουργού όμως συγκεκριμένα στο PSI, προαναγγέλοντας την σύσταση εξεταστικής, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το ενδεχόμενο μιας τέτοιας υποψηφιότητας φαίνεται να απομακρύνεται. Δεν μπορει να προαναγγέλεις εξεταστική για την μοναδική ενέργεια μιας κυβερνησης και την ίδια στιγμή να προτείνεις στέλεχος της για ΠτΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ