}

11 Μαΐου, 2015

Η Θράκη βάλλεται από την Τουρκία και την ελληνική ηλιθιότητα


  • Γ. Καραμπελιάς: Η στρατηγική της Τουρκίας στην Θράκη, θυμίζει Κύπρο 
  • Στηρίζεται στη σταδιακή απομάκρυνση της μειονότητας από την ελληνική συνείδηση
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο, και σύμφωνα με τον κ. Καραμπελιά αντιμετωπίζεται με κάθετο «κόψιμο» οποιασδήποτε συζήτησης, όσο η Τουρκία έχει επεκτατικά χαρακτηριστικά. Εξάλλου όπως είπε «η Τουρκία παραμένει μια χώρα που κατέχει την Κύπρο και καθημερινά μας απειλεί στο Αιγαίο. Δεν είναι ένας απλός γείτονας».
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

Οι επισκέψεις Τούρκων πολιτικών προσώπων και αξιωματούχων είναι κάτι σύνηθες για τη Θράκη, όμως τι κρύβεται πίσω από αυτό; 
Κυρίως όμως πότε θα πάρει θέση η ελληνική κυβέρνηση; 

Τα ερωτήματα είναι πολλά στον απόηχο της επίσκεψης Μπιλάλ Ερντογάν στη Θράκη. Ο γιος του «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφτηκε το σαββατοκύριακο τον τόπο μας, αποκάλεσε «αδέρφια του» τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους και έφυγε. 
«Η στρατηγική της Τουρκίας στην Θράκη είναι ανάλογη με αυτή που ακολούθησε, κάτω από άλλες συνθήκες, στην Κύπρο. Στηρίζεται πρώτον στη σταδιακή απομάκρυνση της μειονότητας από την ελληνική συνείδηση, την ταύτισή της με την τουρκική και, επομένως, τη σταδιακή μετακίνησή τους προς το τουρκικό κράτος. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για πιθανές εξελίξεις στο μέλλον».
Τα παραπάνω τόνισε ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς. 
Πως αντιδρά η Ελλάδα σε όλα αυτά;  
«Υπάρχει και η… ηλιθιότητα που μας «δέρνει». Οι Έλληνες, επειδή έχουμε ζήσει πολλούς αιώνες σα λαός, έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε αθάνατοι. Αυτό είναι ένα γενικό χαρακτηριστικό που έχουμε και δεν βλέπουμε ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες συρρικνωνόμαστε», 
πρόσθεσε. 
Σύμφωνα με τον κ. Καραμπελιά: 
«Όταν εφαρμοστεί στο πεδίο της θρησκείας και του πληθυσμού, δεν έχει επιστροφή, όπως πχ η απώλεια της Κωνσταντινούπολης, που έχει 16 εκ. μουσουλμάνους, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες είμαστε 10 εκατομμύρια λαός. Αν δεν έχουμε αίσθηση των γεωπολιτικών και δημογραφικών πραγματικοτήτων, μπορούμε να αρμενίζουμε. Από εκεί και πέρα έρχεται και η ιδεολογία κάποιων, ότι καταπιέζουμε τις μειονότητες και συνέβη και η εξυπνάδα της ελληνικής πολιτικής η οποία φοβούμενη τον από βορρά κίνδυνο, προσπάθησε να κάνει Τούρκους όλους τους μειονοτικούς της Θράκης. Δεν γίνεται καμία συζήτηση σε πανεθνικό επίπεδο σε τέτοια ζητήματα».
«ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ» 

Για την ευκολία να μπαινοβγαίνουν διάφοροι πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τουρκίας φέρει ευθύνη η ελληνική πολιτεία ανέφερε. Αυτό γιατί έχουμε αφήσει την Θράκη «ξέφραγο» αμπέλι για τους Τούρκους

Την ίδια στιγμή η στρατηγική διαφόρων παραγόντων της Βόρειας Ελλάδας είναι ότι η οικονομία μας πλέον θα διασωθεί από την Τουρκία. Έτσι ανοίγεται ένας δρόμος να μεταβληθεί όλη η Βόρεια Ελλάδα σε παράρτημα της τουρκικής οικονομίας. 
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραμπελιά «σε δέκα-είκοσι χρόνια, με την αποτυχία που φάνηκε να ενσωματωθεί η ΑΜΘ στην ελληνική οικονομία, κινδυνεύει να ενσωματωθεί στην τουρκική». 

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο, και σύμφωνα με τον κ. Καραμπελιά αντιμετωπίζεται με κάθετο «κόψιμο» οποιασδήποτε συζήτησης, όσο η Τουρκία έχει επεκτατικά χαρακτηριστικά. Εξάλλου όπως είπε, 
«η Τουρκία παραμένει μια χώρα που κατέχει την Κύπρο και καθημερινά μας απειλεί στο Αιγαίο. Δεν είναι ένας απλός γείτονας».
Η ελληνική πολιτεία, τόνισε πως πρέπει να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Δεν πρέπει να τα βρίσκουμε όσο η Τουρκία είναι επιθετική. Όταν είσαι απέναντι σε κάποιον που επιτίθεται, αυτό λέγεται η «λογική του δούλου». 
"Πρώτο ζήτημα είναι η ενίσχυση της συνοχής και η απαγόρευση με κάθε τρόπο της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους. Ενίσχυση της δημογραφίας και της οικονομίας της Θράκης, κάτι που θα έπρεπε να είναι το πρώτο εθνικό ζήτημα. Το πρώτο ζήτημα είναι η επιβίωση του έθνους".
Ο ίδιος πάντως δε λησμόνησε και τη Βουλγαρία, η οποία όπως είπε καταρρέει, 
«στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει μια ακόμη μειονότητα και το βουλγαρικό κράτος είναι ένα κράτος υπό διάλυση και με τον πληθυσμό του υπό εξαφάνιση, που έχει πέσει στα 7 εκατομμύρια».
Σε αυτό το πλαίσιο, λέει ο Γιώργος Καραμπελιάς, οι εκλογές της Τουρκίας παίζονται σε δύο βασικά πράγματα: 
Πρώτον η μεταβολή του Ερντογάν, που θέλει την πλειοψηφία, που θα του επιτρέψει να αλλάξει το Σύνταγμα και να γίνει απόλυτος μονάρχης. Η Τουρκία ακολουθεί σήμερα μια νέο-οθωμανική πολιτική. 
Δεύτερον είναι η προσπάθεια του κουρδικού κόμματος, να περάσει το περιβόητο όριο του 10% και –εκπροσωπώντας όλες αυτές τις δυνάμεις που θέλουν έναν πραγματικό εκδημοκρατισμό της Τουρκίας- να «σπάσουν» αυτό το τουρκικό κατεστημένο που καταπιέζει όλες τις μειονότητες στην Τουρκία. Είναι σημαντικό ζήτημα να υπάρχει ένας πραγματικός αντίλογος». 
Όλα αυτά φυσικά «δένουν» με την οικονομία της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται σε κρίση, εκτίμησε ο Καραμπελιάς, αλλά όπως τόνισε αυτό θα ξεπεραστεί, όπως έγινε στο παρελθόν. 
«Η τουρκική οικονομία είναι σε κρίση. Υπερ-επεκτάθηκε η τουρκική οικονομία, έκανε ένα τεράστιο άλμα και μπαίνει σε κρίση. Όμως δεν πρόκειται να καταστραφεί η Τουρκία. Αυτό έχει ξανασυμβεί στην Τουρκία, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Τουρκία θα αρχίσει να έχει πραγματικό πρόβλημα και πραγματική κρίση από τότε που στο εσωτερικό της θα εμφανιστούν οι πραγματικές διαφοροποιήσεις, εθνικές και θρησκευτικές»,
κατέληξε.

Πηγή εφημ. "Χρόνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ