}

13 Σεπτεμβρίου, 2016

EKTAKTO! Κλιμακώνεται η ένταση στον Περσικό κόλπο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν με συνεχή ναυτικά επεισόδια- Οι Ιρανοί έστειλαν νέο πολεμικό πλοίο

cordesman-2
Πληροφορίες  του πρακτορείου ειδήσεων Reuters  αναφέρουν την ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση στην περιοχή πέριξ των ιρανικών ακρών , από την άκρως προκλητική στάση των πολεμικών πλοίων του αμερικανικού ναυτικού. Η όλη κατάσταση μυρίζει « μπαρούτι» σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές.
Οι Ιρανοί είναι σε ετοιμότητα ακόμα και για θερμό επεισόδιο ενώ η η παράκτια δύναμη τους μαζί με  το πολεμικό ναυτικό περιπολούν συνεχώς  στην περιοχή .
Η ιρανική επαναστατική Φρουρά του Ιράν έριξε στην θάλασσα σήμερα  Τρίτη  μια ακόμη  Κορβέτα με μήκος  55 μέτρα , η οποία  είναι ικανή να μεταφέρει ένα ελικόπτερο και έως και 100 πεζοναύτες  άνδρες, ενδεικτικό της κατάστασης σύμφωνα με ιστοσελίδα της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.
Το πλοίο ευρίσκεται  στο λιμάνι της πόλης του Μπουσέρ, και η παρουσία του έρχεται σε μια περίοδο υψηλής έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με την αμερικανική στρατιωτική δράση στα ύδατα του Περσικού Κόλπου.
1041916407
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι μέχρι στιγμής  έχουν υπάρξει πάνω από 30 στενές επαφές μεταξύ αμερικανικών και  ιρανικών πλοίων στον Κόλπο , με την τελευταία να πραγματοποιείται μόλις προχθές.
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τα πλοία του  παρενοχλούνται συστηματικά  από τις δυνάμεις της Ισλαμικής επαναστατικής φρουράς του Ιράν στον Περσικό Κόλπο σε πολλές των περιπτώσεων.
Την Κυριακή, η Τεχεράνη αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις της παρενόχλησαν αμερικανικό πλοίο. Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ισχυρίστηκε ότι το πλοίο USS Firebolt παρενοχλήθηκε σοβαρά  από ιρανικά  σκάφη που κινούνταν  σε διεθνή ύδατα στον Περσικό Κόλπο.
Την Κυριακή, ο Ιρανός  Ταξίαρχος Masoud Jazayeri, αναπληρωτής επικεφαλής του ιρανικού στρατού , απέρριψε τους αμερικανικούς  ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη έχει ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Η ουσία είναι ότι κάτι «μαγειρεύεται» στον Περσικό κόλπο από την δύση και το ΝΑΤΟ , το οποίο όμως μυρίζει πάρα πολύ άσχημα και συνάμα προμηνύει  , κλιμάκωση ακόμη μεγαλύτερη εναντίον  του Ιράν. Το γεγονός  αυτό θα επιφέρει σίγουρα πολεμικές εξελίξεις σε ολόκληρη την  περιοχή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ