}

08 Ιανουαρίου, 2015

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Καρατζαφέρη


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε βάρος του ασκήθηκε επίσης δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία.



Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εφέτη – ανακριτή, που αναμένεται να οριστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια Εφετών.

Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγορείται πως έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο φέρεται να μεσολάβησε στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Σημειώνεται πως από τις 12 Ιανουαρίου την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν οι εμπλεκόμενοι στην προμήθεια των ελικοπτέρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Εκτός από τους Τσάτσο και Κομνόπουλο στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις πρώην αξιωματικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ