}

04 Οκτωβρίου, 2014

Θράκη Θράκες

Οι Τούρκοι σφραγίζουν τις εκκλησίες μας και εμείς θα… χτίσουμε τζαμί!




Δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Πριγκηπονήσια οι Τούρκοι.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Μια πρωτοφανή απόφαση των τουρκικών δικαστηρίων σταμάτησε την λειτουργία εκκλησίας που βρίσκεται στην Χάλκη και δεν επιτρέπουν να ξαναλειτουργήσει. 
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μοναχοί και ο κλήρος που προσπαθεί να κρατά ζωντανό το μοναστήρι και να ακολουθεί το τυπικό , αναγκάζεται να τελεί τις λειτουργίες στην αυλή της εκκλησίας στους αγρούς προετοιμάζοντας την θεία κοινωνία πάνω σε ένα απλό τραπέζι και όχι στην Αγία Τράπεζα.
Βρεθήκαμε εκεί και καταγράψαμε τις συγκλονιστικές στιγμές που οι Χριστιανοί στην ύπαιθρο μαζί με τους μοναχούς και τον μητροπολίτη Προύσσης κ Ελπιδοφόρο , ηγούμενο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας τέλεσαν γι άλλη μια φορά την θεία λειτουργία έξω δίπλα από τον ναό που έχει σφραγιστεί και μάλιστα την ημέρα που ο ναός γιόρταζε.
Οι Tούρκοι συνηθίζουν να βρίσκουν αφορμές για να κλείνουν τις εκκλησίες μας ή να μην επιτρέπουν την λειτουργία τους δημιουργώντας δεκάδες προβλήματα τη στιγμή που εκβιάζουν με ποικίλους τρόπους να δημιουργηθεί το τζαμί στην Αθήνα.
Στην προκειμένη περίπτωση ο ιερέας της εκκλησίας που ήταν πρώην ηγούμενος στη Μονή της Αγίας Τριάδας προσπάθησε να επισκευάσει ένα σημείο της σκεπής της εκκλησίας που είχε πέσει από την κακοκαιρία προσπαθώντας να βελτιώσει την κατάστασή της.
Όταν άρχισε την επισκευή έφτασε η τουρκική αστυνομία και τον σταμάτησε με την δικαιολογία ότι έπρεπε να ενημερώσει το κράτος γι αυτήν την κατασκευή.
Μάταια εκείνος προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι έκανε μια εργασία ρουτίνας . Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει το έργο και να σφραγίσουν την εκκλησία. Από τότε μέχρι και σήμερα η εκκλησία παραμένει κλειστή και όταν τελούν την Θεία λειτουργία μπορούν να την τελέσουν μόνο στον προαύλιο χώρο στην εξοχή.
Οι ιερείς αλλά και ο σημερινός ηγούμενος είναι πραγματικά διακριτικοί σε όλες τους τις κινήσεις ελπίζοντας ότι αυτό θα λήξει από την πλευρά της Τουρκίας, όμως από ότι φαίνεται και αυτό θα διαιωνίζεται όπως όλα τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των Χριστιανών εκεί.
Για παρέμβαση, βέβαια, της ελληνικής κυβέρνησης προς τις τουρκικές επίσημες αρχές, ούτε λόγος, καθώς ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Λοβέρδος έχουν πολύ πιο σοβαρές δουλειές να φέρουν εις πέρας αυτό τον καιρό…

Πηγή

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΑΠΑΝΩΤΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Ντράγκι - Μοσκοβισί: "Θα είστε στη μέγγενη των μνημονίων όσο ζείτε για να ζουν οι τράπεζες"


Απανωτά «χαστούκια» τρώει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που ονειρεύεται και προσπαθεί να παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό ότι θα διώξει την τρόικα και η χώρα θα απεμπλακεί από τα μνημόνια. Ο Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι ήταν ξεκάθαρος. «Θα είστε στη μέγγενη των μνημονίων όσο ζείτε», είπε.

Κάποιοι στην Αθήνα, τόσο πολιτικοί όσο και ΜΜΕ άρχισαν να παραποιούν τα λεγόμενα του κ. Ντράγκι λέγοντας πώς θα ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών. Μα ακριβώς γι’ αυτές γίνονται όλα. Για τις τράπεζες, να μην καταρρεύσουν και όχι τους πολίτες που μονίμως πληρώνουν τα σπασμένα.

Μέσα στα χρόνια της κρίσης τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν «πλούτο» 170 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την αποκαλυπτική μελέτη της ελβετικής τράπεζας Julius Baer. Αυτό λέει η έρευνα της τράπεζας γιατί τα ποσά που χάθηκαν είναι πολύ περισσότερα σε αντίθεση με αυτά που εισέπραξαν οι Έλληνες τραπεζίτες. Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί αύξησαν κατακόρυφα τον πλούτο τους.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα για ποιους ακριβώς δουλεύουμε.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λοιπόν κούνησε το δάκτυλο και είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα πώς για τα ομόλογα των οποίων η διαβάθμιση είναι χαμηλότερη του ΒΒΒ οι αγορές θα γίνονται με δύο προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές;

Πρώτον είναι να υπάρχουν μια σειρά μέτρων που θα μειώνουν τα χρέη για συγκεκριμένες αγορές ώστε τα ομόλογα που θα αγοραστούν να έχουν τα ίδια ρίσκα με τα ομόλογα που θα αγοραστούν από αλλού. Δεύτερον, για να αγοραστούν ομόλογα θα πρέπει οι χώρες, όπως η Ελλάδα να έχουν πρόγραμμα σε εξέλιξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό που είπε ο κ. Ντράγκι αναφερόμενος στην Ελλάδα είναι πώς οι Έλληνες θα ζουν μόνιμα στον… αναπνευστήρα. Θα υπάρχει Ευρωπαϊκή στήριξη μόνο όσο υπάρχουν μνημόνια. Και βέβαια πρώτη προτεραιότητα οι τράπεζες. Γιατί τα ομόλογα στα οποία αναφέρθηκε αφορούν την ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι ετοιμάζεται να διώξει την τρόικα και να απαλλάξει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αυτί που έχει να κάνει είναι να μας απαλλάξει από την παρουσία της να δούμε τι θα γίνει παρακάτω.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν πλέον καμία διαπραγματευτική ισχύ, διότι εξάντλησαν τον πολιτικό τους χρόνο. Κι αυτό τους το λέει κατάμουτρα η κ. Μέρκελ και η λοιπή συνομοταξία της Ευρώπης. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να διαπραγματευτούμε μαζί σας για το χρέος» είναι το μήνυμα προς την κυβέρνηση αναμένοντας πολιτικές εξελίξεις.

Εκτός από τον κ. Ντράγκι κόλαφος για την κυβέρνηση ήταν και ο υποψήφιος επίτροπος για θέματα οικονομίας και φορολογίας, πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι τα μνημόνια στην Ελλάδα θα συνεχιστούν έως ότου διασφαλιστεί πώς θα πληρώνει το χρέος της. Η λεπτομέρεια είναι πώς το χρέος είναι τεράστιο και είναι βέβαιο πώς η Ελλάδα δεν πρόκειται να το αποπληρώσει.
Μέσα στις προθέσεις τους όπως είπε είναι να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο, «χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα», ενώ πρόσθεσε πώς «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για τη χώρα και την οικονομία». Όσον αφορά στην τρόικα ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε πώς «έκανε χρήσιμο έργο και απέτρεψε τη χρεοκοπία της Ελλάδας».

Από τα λεγόμενα Ντράγκι και Μοσκοβισί οι Έλληνες θα ζουν στη μέγγενη των μνημονίων και θα δουλεύουν για τις τράπεζες. Τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση είναι εκ του πονηρού προκειμένου να πάρει παράταση ζωής, να μας φορτώσει ένα ακόμη μνημόνιο και να μας στείλει μερικά μέτρα ακόμη πιο βαθιά στην… άβυσσο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Για "μυστικά άρθρα" στην Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 μιλάει το αμερικανικό Foreign Policy!




Σε άρθρο-σοκ με τίτλο «Notes on a Turkish Conspiracy» στο FOREIGN POLICY ο Nicholas Danforth υποστηρίζει ότι υπάρχει περίπτωση η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 να περιλαμβάνει μυστική ρήτρα που ορίζει ως τέλος της ισχύος της το 2023 και προβλέπει μία σειρά γεωπολιτικών ρυθμίσεων που θα προκαλέσουν έκρηξη σε ολόκληρη την περιοχή μας!
Το άρθρο καταγράφει τους ισχυρισμούς κύκλων της Τουρκίας ότι υπάρχουν μυστικά άρθρα που υπέγραψαν Τούρκοι και Βρετανοί διπλωμάτες στην Λοζάνη πριν από έναν περίπου αιώνα και στα οποία αναφέρεται ότι η περιοχή της ελληνικής Δυτικής Θράκης θα επιστρέψει στην Τουρκία, μαζί με περιοχές του σημερινού Ιράκ, όπως η Μοσούλη!
Ο αρθρογράφος, υπογραμμίζει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν γνωρίζει να περιλαμβάνει κανένα μυστικό άρθρο για λήξη της ισχύος της αλλά είναι υπάρχουν πολλοί στην Τουρκία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άνθρωποι γύρω από τον Ρ. Τ. Ερντογάν που υποστηρίζουν ότι με τη λήξη της Συνθήκης της Λωζάνης η Τουρκία αποκτά τη δυνατότητα αποκατάστασης των συνόρων τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα νιοτιοανατολικά ανακαταλαμβάνοντας περιοχές όπως η Μοσούλη και η Δυτική Θράκης.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι κάποιοι δημιουργούν αλυτρωτικές βλέψεις στην Τουρκία και ευελπιστούν στην αποκατάσταση του οθωμανικού μεγαλείου. Έχουν δημιουργήσει ήδη τις βάσεις για την υλοποίηση της παραπάνω εξέλιξης: Τεράστιες ένοπλες δυνάμεις, πολύ καλά εξοπλισμένες, τεράστια πολεμική βιομηχανία, διαλυμένο Ιράκ και μια Ελλάδα που κάθε μέρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παρακμή, εθνική και κοινωνική.
Και αυτή η "αποκατάσταση" περνάει πρωτευόντως μέσα από την Ελλάδα. Η οποία, μέσω της πολιτικής της ελίτ και της αδιαφορίας του μεγάλου μέρους των πολιτών της, έχει παραδώσει όλες τις ελπίδες της για επιβίωση στον αμερικανικό και δευτερευόντως στον ευρωπαϊκό παράγοντας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Γ.Τσίμερ: «Η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις αποζημιώσεις»

Την ανάγκη να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, η κ. Τσίμερ σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα της «έχει κινητοποιηθεί για να τεθεί σοβαρά το θέμα των δεινών από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και να ρυθμισθεί σε συνδυασμό με το ελληνικό χρέος».
«Από την αρχή το Die Linke είχε συνδέσει το θέμα του ελληνικού χρέους με τη γερμανική κατοχή και τα όσα είχαν διαπραχθεί από τους ναζί. Ένα μέρος από το κόμμα, βέβαια, είχε λάβει αποστάσεις από την κεντρική αυτή γραμμή. Η δική μας η θέση είναι πως από ηθικής απόψεως η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο» σημειώνει η πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς.
Σημειώνει ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσθέτει: «Στο τέλος, όμως, το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και της Κατοχής θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μία δίκαιη λύση και τελικά οι μελλοντικές κυβερνήσεις, όσο και ο κόσμος στην Ελλάδα, θα έχουν αυτό που επιθυμούν».
Σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν συχνά την εντύπωση πως το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία δεν τηρεί μία θετική στάση στο Κοινοβούλιο απέναντι στην Ελλάδαη κ. Τσίμερ τονίζει: «Όχι, όχι, το κόμμα μου έχει μία πολύ συγκεκριμένη σχέση αλληλεγγύης ως προς τον ελληνικό λαό. Έχει εναντιωθεί στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική κρίση, αντιτείνοντας πως οι χειρισμοί αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί, δεν βοηθούν, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δική μας εκτίμηση είναι πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της βοήθειας δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν διατίθενται προς την σωστή κατεύθυνση και στο τέλος καταλήγουν στις τράπεζες και δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται η κριτική μας».
Αναφορικά με τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, διατυπώνει την ελπίδα πως -εφόσον αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές- «ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν και θα αγωνιστεί, ώστε να δοθούν αυτές οι απαντήσεις. Να μην είναι, για παράδειγμα, ένα κόμμα όπως τα άλλα, που έχουν δημιουργήσει τη λιτότητα και μία περίπλοκη κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουν τροφοδοτήσει οι άλλες κυβερνήσεις και η διεθνής οικονομική κατάσταση. Δεν θα πρέπει μετά τη νίκη του να χαλαρώσει, αλλά να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού έργου. Να προχωρήσει σε ρήξεις και να αποτελέσει την απαρχή για μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ