}

04 Μαΐου, 2016

Η Μόσχα απειλεί τον Ερντογάν με το… τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Η Μόσχα απειλεί τον Ερντογάν με το… τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα με προειδοποιήσεις για το «τέλος» που είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, έστειλε η Μόσχα. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία για προσπάθεια επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για συμπεριφορά που δεν επιτρέπει την αποκατάσταση των σχέσεων με την Μόσχα.

Ευρωβουλή: Η Αγκυρα πρέπει να εκπληρώσει πρώτα όλα τα κριτήρια και μετά θα ψηφίσουμε για τη βίζα


 Η Αγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει πρώτα όλα τα κριτήρια και μετά το ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό τον Μάρτιν Σουλτς.

VIDEO - Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο : “Τούρκοι κλέψατε γη Ελλήνων Αρμενίων και Κούρδων”

Τους τα είπε κατάμουτρα μέσα στο κοινοβούλιο τους. Από κάτω οι “δημοκράτες” βουλευτές του Νταβούτογλου και του Ερντογάν φώναζαν να τον πάρουν από το βήμα και να τον εκτελέσουν!!!

Ο Κούρδος βουλευτής του HDP  Ενκου Φερχάτ δεν σταμάτησε όμως. Μ΄ όλη τη δύναμη της φωνής του είπε αλήθειες που η Άγκυρα θέλει να κρατήσει θαμμένες βαθειά, ειδικά τώρα που βλέπει ότι ο διαμελισμός της δεν είναι απλό σενάριο.

Άντε, και του χρόνου!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Του χρόνου τέτοια εποχή και μετά από 17 ημέρες

Γιατί ο Πούτιν επενδύει στην Ορθοδοξία

Εν όψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, το νέο βιβλίο «Στο μυαλό του Βλαντιμίρ Πούτιν» αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναλύει το όραμά του για τη δημιουργία μιαςορθόδοξης αυτοκρατορίας, που καθιστά σύμμαχο την Ελλαδική Εκκλησία και φυσικά το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης
Δεν είναι μόνο από τους επιδραστικότερους ανθρώπους στον πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό «Time», τη λίστα Forbes και τη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά κι αυτός που κατάφερε να επανενώσει τη διαλυμένη Σοβιετική Ενωση.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΔ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ - Ξεκίνησε η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» με στόχο τις... Οινούσσες και τα νησιά του Αιγαίου

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» που έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές του Αιγαίου για ένα μήνα με στόχο τί άλλο; Μα φυσικά τα ελληνικά νησιά και ειδικότερα τις Οινούσσες αφου η άσκηση διεξάγεται πολύ κοντά τους.

Οφειλόμενο βέτο στη βαρβαρότητα

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφαίνεται αν η Τουρκία πληροί και τις 72 προϋποθέσεις για την κατάργηση του καθεστώτος βίζας που ισχύει για τους πολίτες της γείτονος οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρα της Ε.Ε. Συνιστά ανέκδοτο και μόνο το γεγονός της συζητήσεως περί της πιθανότητας τήρησης 72 (!) όρων και προϋποθέσεων από την πλευρά της Τουρκίας όσον αφορά την εναρμόνισή της με τον πολιτισμό και τους κανόνες δικαίου που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Πώς χειραγωγεί η ΕΕ τους Σύρους πρόσφυγες

του Τιερί Μεϊσάν
JPEG - 59.5 ko
Άφιξη Αφγανών μεταναστών της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Η προσφυγική κρίση που σημάδεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 είχε κατασκευαστεί τεχνητά. Ωστόσο, αρκετές ομάδες προσπάθησαν να την ενορχηστρώσουν, είτε για να καταστραφούν οι εθνικοί πολιτισμοί, είτε για να προσλάβουν φθηνό εργατικό δυναμικό είτε για να δικαιολογήσουν την χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Συρίας. Τελικά, μόλις πέρασαν το τελευταίο κύμα και οι ζημίες που προκλήθηκαν, το πρόβλημα παραμένει κυρίως αφρικανικό.

Αρχαίοι τάφοι Αμαζόνων βρέθηκαν σε Ρωσία και Καζαχστάν!

Γράφει o Γιώργος Λεκάκης


Ο «τάφος της Αμαζόνας του Ροστόβ». (Όλες οι φωτογραφίες του θέματος είναι από το Institute of Archaeology-Russian Academy of Sciences).


Να, λοιπόν, που για άλλη μια φορά η Μυθολογία επιβεβαιώνεται από την σκαπάνη. Και αυτά τα χαστούκια θα εισπράττουν οι αρχαιολόγοι (κυρίως οι Έλληνες) όσο πιστεύουν πως η Μυθολογία μας είναι «παραμυθάκια για μικρά παιδιά».
Μια εκπληκτική συλλογή αρχαίων κοσμημάτων ευρέθη στον τάφο μιας ευγενούς γυναικός-πολεμίστριας, που χρονολογείται τον 1ο αι. μ.Χ.. Το θηλυκό-μαχητής ήταν μια Σαρμάτισσα, κόρη ενός λαού που ελάτρευε την φωτιά και της οποίας ο εξέχων ρόλος στον πόλεμο θεωρήθηκε ως πηγή εμπνεύσεως για τις Αμαζόνες της ελληνικής μυθολογίας. Δεν ήταν φαντασιόπληκτοι, λοιπόν, οι αρχαίοι μας συγγραφείς. Ήξεραν πολύ καλά τι έγραφαν και μας άφησαν αδιάσειστα τεκμήρια, μαρτυρίες, αποδείξεις, αρκεί ν' ανοίξουμε το κεφάλι μας.

Τι τρέχει στις Οινούσσες με τους Τούρκους.


Έντονη ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την προκλητική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Με επίκεντρο την περιοχή της Χίου, η Άγκυρα λειτουργεί σε καθημερινή βάση σαν να έχει αποφασίσει να καταστήσει τις Οινούσσες «γκρίζα ζώνη».

Όταν η Τουρκία δείχνει ποια είναι η Ελλάδα

Η ισχύς της οικονομίας μιας χώρας δεν φαίνεται μόνο από την ευτυχία των αριθμών που τη συνοδεύουν, συχνά με αμφισβητούμενα περιεχόμενα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν είτε τα πολιτικά συμφέροντα των κυβερνήσεων, είτε τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα άλλων κυβερνήσεων και υπερεθνικών οντοτήτων (ΕΕ, Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κλπ).

Κόφτης «εξπρές» στο Δημόσιο: Ποιοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται


Πιο «τσουχτερά» τα πλασματικά έτη με το νέο Ασφαλιστικό Σαρωτικές οριζόντιες και μόνιμες περικοπές σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις θα επιφέρουν τα εναλλακτικά μέτρα.
Ο προληπτικός λογαριασμός, λοιπόν θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, κλείσιμο φορέων που θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ