}

16 Ιουνίου, 2016

Pope sending observers to pan-Orthodox meeting in Crete

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΟΡΘΌΔΟΞΗ ΣΎΝΟΔΟς

VATICAN CITY — Pope Francis will send high-level observers to the pan-Orthodox council meeting in Crete as a sign of respect, support and encouragement of the Orthodox Church.
The Holy and Great Council of the Orthodox Church was scheduled to open June 19, which is Pentecost on the Julian calendar, and run through June 26.

Απάντηση Πούτιν στον Ερντογάν: Πρώτα συγνώμη και αποζημιώσεις και μετά οι “καλές σχέσεις”

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) and Russian President Vladimir Putin (C) before a concert devoted to the 25th anniversary of the establishment of Russia-Israel diplomatic relations at the Bolshoi Theatre in Moscow, Russia. EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL Ψυχρολουσία για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί η επίσημη απάντηση του Κρεμλίνου στο διπλωματικό άνοιγμα που πραγματοποίησε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της Ρωσίας. Όπως είναι γνωστό, στο μήνυμα του, ο κ. Ερντογάν αναφερόταν με θερμά λόγια στην ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων της Αγκυρας με τη Μόσχα. 

Η πρώτη κοινή άσκηση Ισραήλ και Ρωσίας στη Μεσόγειο: Τι σημαίνει για την ελληνική ασφάλεια

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Russian President Vladimir Putin  with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu. Φωτογραφία Αρχείου, Ria-Novosti, EPAΌταν επί εποχής Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ θεωρούνταν αποκλειστικός σύμμαχος του Ισραήλ και η τότε Σοβιετική Ένωση της Αιγύπτου, μέχρι τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973 (όπου τερματίστηκε η δεύτερη σχέση, με το Κάιρο να κατηγορεί τη Μόσχα ότι «πούλησε» τους Αιγύπτιους), ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι τέσσερις και κάτι δεκαετίες μετά, όλες οι κάποτε δεδομένες ισορροπίες έχουν ανατραπεί…

Βουλγαρικό όχι στο ΝΑΤΟ μετά από παρέμβαση της Μόσχας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στον στόλο που προτείνεται να αναπτύξει το ΝΑΤΟ για να αντισταθμίσει τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς δεν θέλει έναν πόλεμο εκεί.

Μικρή και ηττημένη στη διπλωματία η Ελλάδα

Αποτελεί δεσπόζουσα άποψη ότι οι όποιες εξελίξεις προκριθούν για την Ελλάδα, είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, θα προέλθουν από την οικονομία. Ομως ο «οικονομισμός» ως αυτοκαθορισμός της πραγματικότητας, που επηρεάζει τόσο τις δυνάμεις του πολιτικού Κέντρου όσο και την Αριστερά ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν το μέλλον, δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Γιατί, αν η δύναμη της χρεοκοπίας, όπως αυτή προέκυψε εντός της ζώνης του ευρώ, από το 2010, ήταν η προσήκουσα για την ανοικοδόμηση της χώρας, δεν θα είχαμε την εμπέδωση της απόλυτης πανωλεθρίας όπως έχει συμβεί.

Ρωσία: «Θα επαναφέρουμε το όνομα "Κωνσταντινούπολη" στους χάρτες μας - Για λόγους Μνήμης και ιστορικής Δικαιοσύνης» - "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΙΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Ρωσία θα αποκαταστήσει στους χάρτες της το όνομα "Κωνσταντινούπολη" αντικαθιστώντας τη νυν τουρκική ονομασία "Ιστανμπουλ" στην "Πόλη των Πόλεων" στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν 
αναγνωρίζει την κατοχή της άλλοτε Βασιλεύουσας από την Άγκυρα.

Η Τουρκία και η Θράκη

Το θέμα της Θράκης έρχεται συχνά στην επικαιρότητα, ακούγονται κάποιες καταγγελίες για την δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, κάποιοι πολιτικοί μας χρησιμοποιούν το θέμα επιδερμικά και κινδυνολογικά, κάποιοι στο παρασκήνιο συνεργάζονται με τους εκλεκτούς της Άγκυρας για εκλογικά οφέλη και δυστυχώς λείπει η ολοκληρωμένη μελέτη αλλά και οι προτάσεις… 

Τι σημαίνει η υπαγωγή της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην CIA;

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Deutsche Wirtschafts Nachrichten, “οι διεργασίες αυτές εντάσσονται προφανώς στις προετοιμασίες της Δύσης για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο”, αφού ταυτόχρονα “συμβάλλουν στην αποξένωση της Γερμανίας από τον ενεργειακό εταίρο της, την Ρωσία”.

Άλλο Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες

Άγνοια ή και διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί.

Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα :

Ο Μάρκος Μπότσαρης, στην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : ''Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρεττανική σημαία".

Συγκίνησε ο Μεσογαίας Νικόλαος: «Η ελληνική ψυχή έχει κάτι το θεϊκό μέσα της - Πώς γίνεται να είναι τόσο όμορφη η Ελλάδα μας και να έχει θλίψη;»

Συγκίνησε ο Μεσογαίας Νικόλαος: «Η ελληνική ψυχή έχει κάτι το θεϊκό μέσα της - Πώς γίνεται να είναι τόσο όμορφη η Ελλάδα μας και να έχει θλίψη;»
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, και παρουσία εκπροσώπων των θρησκευτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών της πόλης εορτάστηκε τη Δευτέρα (13/06/2016) στη Θεσσαλονίκη η επέτειος των 139 χρόνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά την οποία τιμήθηκε για την ανθρωπιστική του προσφορά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου.

Ο Πάγκαλος “ξαναχτυπά” για τα Ίμια με σενάρια από το Χόλυγουντ και μιλά για “τουρκική υπεροπλία”

 pagalos_imia
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται ότι κατά βάθος έχει τύψεις για όσα έγιναν στην κρίση των Ιμίων. Αρνείται μάλλον να το παραδεχτεί και γι΄ αυτό προσπαθεί να τις καλύψει κάθε φορά που αναφέρεται στο θέμα με απίστευτες θεωρίες. Συχνά αυτές διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με τρόπο απίστευτο. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είπε σε τηλεοπτικά εκπομπή ότι μιλώντας μετά από χρόνια με τον Χολμπρουκ, είχε πει οτι “ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί” στα Ίμια!!!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ