}

05 Φεβρουαρίου, 2015

Τον Μάρτιο η πρώτη δόση του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων 2015

Τον Μάρτιο η πρώτη δόση του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων 2015Τον Μάρτιο η πρώτη δόση του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων 2015. Από 25 έως 28 Φεβρουαρίου θα δοθεί το επίδομα τέκνων και τα πολυτεκνικά επιδόματα του 2014 απο τον ΟΓΑ σε όσους δικαιούχους δεν τα έχουν πάρει ή εκκρεμούν δόσεις για να λάβουν ενώ τέλος Μαρτίου θα δοθεί το επίδομα τέκνων για το 2015.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ "ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ"... Αλλαγή κλίματος μετά την σκληρή στάση της Αθήνας: Η ΕΚΤ δίνει 60 δισ. ευρώ μέσω ELA "εδώ και τώρα"

Μετά την χθεσινή νυχτερινή απόφαση του Μ.Ντράγκι κατ'εντολή του Βερολίνου και την σκληρή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι "Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται" σήμερα ανέκρουσε πρύμνα και "φόρτωσε" τον δεύτερο πυλώνα χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστηματος, τον ELA  με 60 δισ. ευρώ.  Ετσι η ΕΚΤ επιτρέπει στην Τράπεζα της Ελλάδος  να χρηματοδοτήσει μέχρι και με 60 δισ. ευρώ τις ελληνικές τράπεζες.

"Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" Παρέμβαση της Γαλλίας για ΕΚΤ - Φ.Ολάντ προς Ευρωζώνη: "Βρείτε τα γρήγορα με την Αθήνα γιατί δεν αστειεύονται"!



Ως μέσο πίεσης όχι προς την Ελλάδα αλλά προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λύσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι εί αι η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ: "Η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα θέτει τα κράτη προ των ευθυνών τους, ωθώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση όσον αφορά στην ελληνική κρίση και την Αθήνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις".

Reuters: "Η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος - Έδωσαν δάνεια για να εισπράττουν τόκους"



Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους. Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία. Β.Πούτιν και Α.Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία την παρέλαση για τη νίκη κατά της Γερμανίας!

Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία
Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία. Σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την ρωσική πρωτεύουσα. Μια πρόσκληση που έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και αναμένεται να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς τους εταίρους.

Βαρουφάκης σε Σοιμπλε: Οι Ελληνες θέλουν να τελειώσει η ταπείνωση

Βαρουφάκης σε Σοιμπλε: Οι Ελληνες θέλουν να τελειώσει η ταπείνωση EPA/MICHAEL KAPPELERΒαρουφάκης σε Σοιμπλε: Οι Ελληνες θέλουν να τελειώσει η ταπείνωση. 
«Διαφωνούμε με τον κ Σοιμπλε αλλά ξεκινάμε διαβούλευση για να βρούμε την κοινή αποδεκτή λύση». Ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε.

Die Welt:"Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη" από τα "στρατεύματα Τσίπρα"!!


Image


To “μπρα-ντε-φερ” της Ελλάδας με την Γερμανία απασχολεί πολύ σοβαρά όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης και όχι μόνο. Μπορεί το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για ακόμη πιο σκληρή στάση του Βερολίνου έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης -διαβάστε στο Newsit το σχετικό δημοσίευμα- η συντηρητική και μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt όμως κυκλοφορεί με κύριο άρθρο που λέει: «Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη »

Η Die Welt γράφει ότι “η Μέρκελ εμφανίστηκε σαν μια εστεμμένη βασίλισσα της Ευρώπης που το ΟΧΙ της ήταν ΟΧΙ για όλους χωρίς αντιρρήσεις .. Μέχρι που τα "στρατεύματα" του Αλέξη Τσίπρα εισέβαλαν στην Ευρώπη”!
Αυτή είναι η περιγραφή της για τις επαφές Τσίπρα και Βαρουφάκη στην Ευρώπη.

Το συμπέρασμά της είναι ότι τα “γερμανικά σχέδια για την Ευρώπη έλαβαν τέλος και μάλιστα πικρό”,προεξοφλώντας μια θετική κατάληξη για την Ελλάδα.

Αντεπίθεση και πολιτική εκτροπή οργανώνει η Μέρκελ και η παρέα της

Το σύνθημα έχει δοθεί. Προετοιμάζονται για μια ρεβάνς αξιοπρέπειας, που οι συμμορίες της Ευρώπης δείχνουν αποφασισμένες να την κερδίσουν με τρόπο ταπεινωτικό σε βάρος των Ελλήνων και προς παραδειγματισμό των λαών ολόκληρης της Ευρώπης... 

Σύγχρονοι Εφιάλτες

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Όσο κι αν είναι κατανοητό, δεν παύει να είναι αληθινά εξοργιστικό το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που ελπίζουν στην ήττα της Ελλάδας στην τεράστια μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει.

Επικοινωνία Ντράγκι - Τσίπρα για την απόφαση της ΕΚΤ. Καθησυχάζει το ΥΠΟΙΚ: Η ΕΚΤ πιέζει το Eurogroup, όχι την Ελλάδα

Δραματικές εξελίξεις μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ντράγκι - Τι απαντά ο ΒαρουφάκηςΤηλέφωνο από τον Μάριο Ντράγκι δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να μη δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μόλις ο τελευταίος επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ΕΚΤ.

ΚΑΙ "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ 1955 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ"! Διπλή σφαλιάρα από Μαξίμου στο Βερολίνο για Μνημόνιο και ΝΑΤΟ: "Κάποιοι στο Βερολίνο μπέρδεψαν το 2015 με το 1941"!




Κάποιοι στο Βερολίνο μπέρδεψαν το 1941 με το 2015 στις σχέσεις τους με την Αθήνα. Εχουν αλλάξει τα πράγματα και αυτό θα το διαπιστώσει πολύ γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση".

ΜΝΗΜΕΣ 1940: "ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ"... Α.Τσίπρας για την αλητεία του Μ.Ντράγκι: "Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται"




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μετά την απόφαση του να μην γίνονται δεκτά ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα ως αποτέλεσμα του ότι δεν μπορεί να προεξοφληθεί η επιτυχία της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ