}

12 Δεκεμβρίου, 2014

Αλλοι 32 πακέτο από τον εισαγγελέα για ...υποβρύχιες μίζες

ypovrihio
Δεν έχουν τέλος οι δικογραφίες των εξοπλιστικών οι οποίες μετά το πέρας της ανάκρισης παίρνουν τον δρόμο για το δικαστήριο. Σήμερα ο εισαγγελέας Εφετών Ευστάθιος Βεργώνης ζήτησε την παραπομπή 32 από τους 34 κατηγορούμενους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που σχετίζεται με τις μίζες για τη σύμβαση των υποβρυχίων τύπου 214 με τη γερμανική Ferostaal. Ο εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαρυπτατες κακουργηματικές πράξεις σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων, με εξαίρεση δύο άτομα, τη σύζυγο του εμπλεκόμενου Π.

«Οι Έλληνες ήρθαν για να διδάξουν» …Ο θαυμασμός των Ισραηλινών για την Π.Α ( video)


Αυτή είναι η τρίτη τέτοια κοινή άσκηση των χωρών τα τελευταία χρόνια, και είναι μέρος της εκτεταμένης συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ τους, αναφέρει ο Ισραηλινός Στρατός  στην      Ιστοσελίδα του!


Εκτός από τους ελιγμούς προσομοίωσης μάχης μεταξύ  των μαχητικών  και επίγειων προσβολών οι πιλότοι  κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν & άλλες  εναέριες  προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά και οι δύο αεροπορικές δυνάμεις.

Μαμά, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω Δαμανακη! Γιατι παιδί μου; Γι’ αυτο ρε μανα!


Τι λέτε οτι εγινε η Δαμανακη;
Δεν αναρωτηθηκατε; Αφού η θητεία της έληξε, δεν θα έπρεπε να ειναι στην Ελλάδα; Ναι. Γιατι δεν ειναι;
Κρατηθείτε και διαβάστε που πήγε η Δαμανακη:

Γιώργος ο Μοιραίος

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Αν ζούσαμε στο Βυζάντιο, τότε που με τα ονόματα χαρακτήριζαν τις πράξεις των ηγεμόνων, σίγουρα αυτό θα ήταν το προσωνύμιό του: Γιώργος ο Μοιραίος.

Μοιραίος πρώτα και κυρίως για την Ελλάδα, μοιραίος τώρα και για το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, το ΠαΣοΚ, χάρη στον οποίο έγινε και πρωθυπουργός – ουδείς αμφιβάλλει για το πόσο δύσκολο θα ήταν να γίνει όχι πρωθυπουργός αλλά οτιδήποτε στο δημόσιο βίο ο Γιώργος Παπανδρέου, αν δεν είχε υπάρξει γιος και εγγονός λαοπρόβλητων πρωθυπουργών και… δημοκράτης

Φασισμός über alles

Γράφει ο Λαζάρου Γιάννης 

Τακτική φασιστοειδών εσχάτου είδους. Πρώτα σε απειλούν με όπλο την ίδια την τρομοκρατία. Κάνουν τα σόου τους με κουκολοφόρους, με γκαζάκια, με καλάσνικοφ και με ό,τι άλλο χολιγουντιανό τέχνασμα χαμηλού κόστους παραγωγής για να σου δείξουν ότι χωρίς το σταθερό πολιτικό τους σύστημα θα φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου.

Όταν βλέπουν ότι η καθαυτή κατευθυνόμενη τρομοκρατία δεν «πιάνει» και ότι το άγχος σου είναι που θα βρεις 10 ευρώ για να αγοράσεις τροφή και όχι αν κάψουν ακόμα μια τράπεζα τα μισθωμένα τσιράκια τους, βγάζουν στο δρόμο το μεγαλύτερο όπλο πολέμου: Την ίδια την Δημοκρατία.

Εύλογες απορίες προς τη Δημόσια Διοικηση και τους αρμοδίους του ΥΠ.ΟΙΚ.


Μετά τη διασταύρωση των πληροφοριών από πλήθος συναδέλφων αποστράτων στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και τα εκατοντάδες παράπονα που «εισπράξαμε» αναφορικά με την... περιβόητη «μερική αποκατάσταση» των συνταξίμων αποδοχών τους από το Γ.Λ.Κ. (ευτυχώς για τους εν ενεργεία συναδέλφους οι μηχανογραφήσεις των Γενικών Επιτελείων προχώρησαν και υλοποίησαν άριστα και άμεσα τα εντελλόμενα του ν. 4307/2014), μας γεννώνται οι παρακάτω απορίες - ερωτήματα:

Μονόδρομος η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής πολιτικής

Επιτακτική η ανάγκη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μηχανισμού Στρατηγικής Υποστήριξης 
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει αποδείξει πως δεν είναι ικανό να διαχειριστεί με εθνικά επαρκή τρόπο την τύχη αυτού εδώ του τόπου. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ας μείνουμε στον πιο αθώο: το κυνήγι για τη ψήφο οδηγεί σε μυωπικές αποφάσεις, οι οποίες καταλήγουν σε εθνικά τραγικά αποτελέσματα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει, εκατοντάδες χιλιάδες πεινάνε -κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά- και εκατομμύρια είναι άνεργοι.

“Υπερπενταπλάσιες” είναι οι αποδοχές των “εθνοπατέρων” της Βουλής απ΄ αυτές των στρατιωτικών. (Πίνακας)

Image
Υπερπενταπλάσιες” είναι οι αποδοχές των “εθνοπατέρων” της Βουλής απ΄ αυτές των στρατιωτικών. Επειδή ο κοινωνικός αυτοματισμός εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε και ξεκινά πολλές φορές από κάποιον από τους 300, είναι χρήσιμο -κι όχι για λόγους …εκδίκησης- να γνωρίζουμε την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται από τους αριθμούς.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ