}

23 Φεβρουαρίου, 2016

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΞΙ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΒΟΥΛΗ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ Πρόταση-σοκ από την Γερμανία: "Αρμόδια για την έρευνα και διάσωση στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου να είναι η Τουρκία"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Η Γερμανία ζήτησε την εκχώρηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης μέχρι και έξι ναυτικά μίλια από τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία!

Επί εσχάτης προδοσίας...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Μετά την έσχατη προδοσία της μετατροπής του Αιγαίου σε διεθνή επικράτεια, κάθε απόπειρα προσάρτησης, διχοτόμησης, ή μετατροπής   σε ''γκρίζα ζώνη'' του Καστελλόριζου από την τουρκιά,  θα σημάνει αυτόματα πτώση της κυβέρνησης, άμεση μεταφορά των υπαίτιων στο Γουδή  ''δια τα περαιτέρω'', και βεβαίως ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Stratfor: Το γεωπολιτικό ντόμινο στη Συρία και η τακτική Πούτιν


Η στρατηγική Πούτιν σε Συρία και Ανατολική Ευρώπη. Το κουρδικό χαρτί και η αντιπαράθεση με την Τουρκία. Τα ευάλωτα σημεία της Ρωσίας. Η λανθασμένη «ανάγνωση» των γεγονότων από τις ΗΠΑ. Το προσφυγικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποκαλυψη!!!! Ο Παντελίδης, οι 3 νεκροί ήρωες και το υποβρύχιο-κρουαζιερόπλοιο



3 μέρες η Ελλάδα πενθεί τον Παντελή Παντελίδη. Κρίμα που χάθηκε ένα νέο παληκάρι. Μόνο που η αντίδραση του ατσούμπαλου νεοέλληνα δεν ήταν αντίστοιχη όταν έπεσε το ελικόπτερο και χάθηκαν 3 Ελληνες αξιωματικοί. Βλέπεις αυτοί ήταν αφανείς ήρωες και δεν τους ακουμπούσε το βλαχομπαρόκ lifestyle και η δημοσιογραφία των αγοριτσιών που τιτιβίζουν διάσπαρτα στα βουκολοκάναλα.

Στο χείλος της σύρραξης Τουρκία και Ρωσία...

Η Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, μετέφερε στη Συρία τα πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα, αλλά και τελευταίας γενεάς διατάξεις ηλεκτρονικού πολέμου που «τυφλώνουν»… 
Καταλύτης εξαιρετικά επικίνδυνων εξελίξεων στο Συριακό ενδέχεται να αποδειχθεί η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικών οχημάτων που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στην Αγκυρα. Το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου έσπευσαν να ενοχοποιήσουν το συριακό, κουρδικό κόμμα PYD, παρά την κατηγορηματική άρνηση του τελευταίου ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ενισχύει τους φόβους ότι επίκειται εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία.

O Ταγίπ Ερντογάν γίνεται πιο επιθετικός όταν νιώθει στριμωγμένος…

Του Νίκου Μούδουρου  

«Ας μιλήσουμε καθαρά. Είμαστε σε πόλεμο!… Πλέον η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα που να ονομάζεται Συριακό. Η περιοχή μέχρι και το Χαλέπι είναι θέμα της Τουρκίας…». 
Αυτά έγραφε, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, ο Ιμπραχήμ Καράγκιουλ της φιλοϊσλαμικής εφημερίδας «Γιενί Σιαφάκ».

Το προσφυγικό και οι «παραφυάδες» του μας απειλούν με αφανισμό

Του Θάνου Οικονομόπουλου 

Βρόχος για ολόκληρη την Ευρώπη το Προσφυγικό. Αλλά η… καρωτίδα είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα! Και θα υποστούμε (υφιστάμεθα ήδη, δηλαδή…) τους επιθανάτιους σπασμούς της ασφυξίας…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποια Δωδεκάνησα και ποια Λήμνο; - Ολα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ζήτησαν επίσημα οι Τούρκοι από το ΝΑΤΟ!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ... ΔΕΛΦΙΝΙΑ

του Γιάννη Πετρίδη
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι "για άλλη μια φορά το pronews.gr επιβεβαιώθηκε κόντρα σε κυβερνητικές και υπουργικές διαβεβαιώσεις" αλλά αυτή την φορά αναφορικά με το θέμα της εξαίρεσης της Δωδεκανήσου και της Λήμνου από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της επιχείρησης του ΝΑΤΟ κατά των λάθρο και των προσφύγων, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα:

Η βιαστική ανάληψη της εξουσίας και το άδοξο τέλος του Αλέξη

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας  

Προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο τώρα, να δώσω μια απάντηση σε ένα αμείλικτο ερώτημα; 
Τι ήταν εκείνο που ανάγκασε έναν νέο άνθρωπο, που είχε όλη την πολιτική ζωή μπροστά του, να θέλει εσπευσμένα να πιάσει στα χέρια του την μεγάλη καυτή πατάτα της διακυβέρνησης της χώρας. 

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ

Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή κινδυνεύει να τεθεί υπό μόνιμη αμφισβήτηση λόγω  των συνεχών σφαλμάτων.
Εικόνα: Κωνσταντίνος Χολέβας
Κωνσταντίνος Χολέβας 
Ο «εθνικά υπερήφανος» κ. Τσίπρας αρχικά είχε σχεδιάσει να πετάξει προς το Ιράν, με μία στάση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό του κυβερνητικού αεροσκάφους. Η Τουρκία τού απαγόρευσε να σταθμεύσει στη Ρόδο, την οποία θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένη. Ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, αποδέχθηκε την τουρκική απαγόρευση και δεν ανεφοδιάστηκε στη Ρόδο. Εδωσε λανθασμένα μηνύματα υποχωρητικότητας στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την εξαίρεση της Δωδεκανήσου από τις περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. ΝΑΤΟ και Ελλάδα υποχώρησαν μπροστά στις τουρκικές απαιτήσεις.

Εθνική πολιτική, όχι ιδεοληπτική


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που κινείτο στο όριο που επιτρέπει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τώρα αποτελεί τον βασικό κορμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, υποχρεούται να εκπροσωπεί το έθνος και τον λαό, και όχι μια παράξενη και αφελληνισμένη σύναξη της διεθνιστικής άκρας Αριστεράς, η οποία συμπεριφέρεται αυτοαναφορικά και δεν έχει, ούτε θέλει να έχει, την παραμικρή σχέση με την Ιστορία και την παράδοση του Γένους μας.

Υπό κατάρρευση το σχέδιο περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Η Άγκυρα αρνείται τις επαναπροωθήσεις - Θέλει Δωδεκάνησα και Λήμνο

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ

Το σχέδιο για περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά φαίνεται πώς καταρρέει με ευθύνη του συνήθη ύποπτου, της Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν δέχεται τις επαναπροωθήσεις και επιμένει στην εξαίρεση των Δωδεκανήσων και της Λήμνου από τις περιοχές δράσης της Συμμαχικής δύναμης, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό.

Πεδίο μάχης το Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκές Mirage 2000 της ΠΑ με τουρκικά F-16 δυτικά των Ψαρών

F-16 ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ CN-235

του Πάνου Σπαγόπουλου

Πεδίο μάχης θύμιζε χθες το Αιγαίο με την τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό να δραστηριοποιούνται με ιδιαίτερα προκλητικό και επιθετικό τρόπο σε όλο το Αιγαίο. Όλα αυτά την ίδια ακριβώς ώρα που εκατοντάδες λαθρομετανάστες πέρναγαν παράνομα στα Εθνικά χωρικά Ύδατα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ