}

14 Σεπτεμβρίου, 2015

ΠΛΥΣΙΑΚΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ.
"ΕΧΘΡΟΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ"
(ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ)
Βασικές Διευκρινίσεις
  «Γι ’αλλού ξεκίνησα ετούτη τη γραφή κι’αλλού με πήγε! Γιατί; Γιατ’είχα πλοηγό, έναν απ’τους χειρότερους Καπεταναίους, που ποτέ κυβέρνησαν το σκάφος της Ελλάδος!»
Σπύρου Κίκερηκ
  Το θέμα άρχισα να γράφω στις 27-7-2015, με κύρια επικεφαλίδα το “The Final Count down (Τελική αναμέτρηση) και αφορμή τον αρχικό διαχωρισμό του Κου Λαφαζάνη και τον ενθουσιασμό μου από τ’αποτελέσματα των ψηφοφοριών της ολομέλειας της Βουλής, σχετικά με την επικείμενη, μνημονιακή συμφωνία!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: «Πόλεμο» κατά των διακινητών στη Μεσόγειο κηρύττει η ΕΕ

«Πόλεμο» κατά των διακινητών στη Μεσόγειο κηρύττει η ΕΕ


«Πράσινο φως» αποφάσισε να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρήση στρατιωτικών μέσων εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησης που διεξάγει στη Μεσόγειο.

Ο Σόιμπλε θα τους «μεταλλάξει» όλους!! του Μ. Ιγνατίου


Ποιο είναι το μοναδικό συμπέρασμα από την τηλεοπτική μονομαχία των πολιτικών αρχηγών της πολύπαθης Ελλάδας μας; Οτι έδρασαν, αντέδρασαν και καβγάδισαν ως να πολιτεύονται σε μια χώρα η οποία δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. 

Πόσω μάλλον όταν ο ελληνικός λαός μαστίζεται από μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, το τέλος της οποίας δεν είναι ορατό.

Είναι αλήθεια όλα αυτά κύριε Ρουμπάτη;

Ο Γιάννης Ρουμπάτης (σημερινός διοικητής της ΕΥΠ) πληρωνόταν από τουρκικά κεφάλαια ως δημοσιογράφος;  

Δεν τον ήθελε ούτε ο Πάνος Καμμένος σαν διοικητή της ΕΥΠ!!! 

Τούρκος αρθρογράφος: Στη θάλασσα δεν ρίξαμε τον ελληνικό στρατό, αλλά τον ελληνικό και τον αρμενικό λαό

Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το 1922 έριξαν στη θάλασσα τον ελληνικό στρατό, ισχυρισμός που κατά τον αρθρογράφο Ουζγκιούρ Αϊντίν είναι αναληθής. Όπως μάλιστα γράφει από τη Σμύρνη και για το πρακτορείο ANF, αυτό που έκανε ο τουρκικός στρατός ήταν να ρίξει Έλληνες και Αρμένιους στη θάλασσα. Διαβάστε το άρθρο του:

ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!

Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της Δύσης στην περιοχή
Είναι προφανές ότι κάτι πολύ μεγάλο κυοφορείται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Εύξεινου Πόντου και της Μέσης Ανατολής.
Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Οσον αφορά τον Πόντο και την Αζοφική Θάλασσα, εκεί το ΝΑΤΟ, με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ και δευτεραγωνιστές τις Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα, προσπαθεί με αεροναυτικές ασκήσεις και άλλες ενέργειες να δημιουργήσει συνθήκες υπεράσπισης της Ουκρανίας από θάλασσα και στεριά, με ναυτική και αεροπορική - αντιαεροπορική παρουσία, κάτι που εξαναγκάζει τη Ρωσία να απαντήσει με ανάλογο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της έντασης, που δημιουργεί κλίμα ψυχροπολεμικής περιόδου. Και να μην ξεχνάμε, η Ελλάδα, λόγω υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, εμπλέκεται, κάτι που καθιστά επιβεβλημένη τη μελέτη της ιστορίας και ειδικά την αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κριμαία, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση Λένιν - Κεμάλ, με τα γνωστά επακόλουθα για τον Ελληνισμό του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας.

Σοκ στο Ισραήλ: Στήριξη σε Άσαντ και έλεγχος του κοιτάσματος "Λεβιάθαν" ο στόχος της Ρωσίας - Η πρόταση Β.Πούτιν για "ρωσική ασπίδα" στο φ.α. (vid)


του Βασίλη Καπούλα

To τεράστιο κόλπο γκρόσο της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο 
αποκαλύπτουν Ισραηλινά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι ο στόχος της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Μέση Ανατολή είναι διττός: ξεκινά από την παραμονή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία στη Συρία και φτάνει στον έλεγχο του Ισραηλινού κοιτάσματος "Λεβιάθαν"! Έτσι δικαιολογείται η ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στην περιοχή αφού στόχος είναι η διπλωματική, στρατιωτική και ενεργειακή νίκη επί των ΗΠΑ-Ισραήλ.

Εκλογές 2015: Που ψηφίζουν οι ένστολοι - Τι ισχύει

ImageΔείτε τι ισχύει για τους ένστολους στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 27 του π.δ.26/2012, οι στρατιωτικοί που υπηρετούν µε οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες ∆υνάµεις ή στο Λιµενικό Σώµα καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνοµίας και του Πυροσβεστικού Σώµατος, µπορούν να ψηφίζουν είτε στο δήµο που είναι εγγεγραµµένοι, είτε στο δήµο που υπηρετούν µετά από την εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.


Του Βλάση Αγτζίδη (διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας)

Στην ιστορία οι σιωπές δεν μπορούν να διατηρηθούν για πάντα. Η ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και η ενεργοποίηση των προσφυγικών οργανώσεων, που επιμένουν να υπάρχουν, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Η καταξίωση της ιστορικής μνήμης και η καταγραφή μιας μεγάλης Γενοκτονίας στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων, βρίσκει πλέον την έκφρασή της με την επίσημη ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου -ημέρα που η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τα κεμαλικά στρατεύματα- ως Ημέρα Μνήμης.

Τι αλλάζει και από πότε στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις νέες ρυθμίσεις           

Νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για όσους αποχωρούν από 1/1/2015 με διαφορετικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ως προς τα όρια ηλικίας, προβλέπουν οι ρυθμίσεις του νόμου 4336/15.


Προειδοποιήσεις Ρωσίας σε ΗΠΑ για «ατυχήματα» στη Συρία

Η ενισχυμένη παρουσία της Ρωσίας στη Συρία και οι επιδιώξεις του Κρεμλίνου. Η πιθανότητα ανοικτής εμπλοκής των Ρώσων στις μάχες και η διχοτόμηση της χώρας. Τι δηλώνουν διοικητές της Χεζμπολά. Ο ρόλος και οι κινήσεις της Ουάσινγκτον. 

Των K. Hille, E. Solomon και J. Reed 
Financial Times


H Ρωσία κάλεσε σε στρατιωτική συνεργασία τις ΗΠΑ στη Συρία ώστε να αποφευχθούν «ατυχήματα» καθώς η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της στη χώρα με στόχο, όπως αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι να ηγηθεί στη μάχη κατά του ISIS (τζιχαντιστές).

Συγχώνευση όλων των Ταμείων, ενιαία σύνταξη για όλους

Όλα σε Ένα

Την άμεση ένταξη όλων των Ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ και τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης, ενός επικουρικού και ενιαίες παροχές για όλους τους Έλληνες, προβλέπει το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υποβληθεί στην «επιτροπή σοφών» στο υπ. Εργασίας.

Στα 12.000 ευρώ το αφορολόγητο και ενιαία κλίμακα για μισθούς, συντάξεις, ενοίκια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»,στη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που σχεδιάζεται θα ενσωματωθεί και η εισφορά αλληλεγγύης, ενώ αντιστοίχως θα ενσωματωθεί και η εισφορά αλληλεγγύης στην κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών. Το ποσόν της εισφοράς αλληλεγγύης, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που εισπραττόταν μέχρι σήμερα ξεχωριστά, θα επιμερισθεί στους υπόχρεους μέσω της φορολογικής κλίμακας, ξεκινώντας από τα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Σοβαρά επεισόδια στο Αιγαίο "πνίγονται" λόγω εκλογών...!

Πόλεμος με νεκρούς στο Αιγαίο! 
Θερμά επεισόδια σε Αγαθονήσι και Ίμια με αφορμή μετανάστες 

Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος που έχει νεκρούς. Τα “θερμά επεισόδια” μεταξύ Λιμενικού Σώματος και τουρκικής ακτοφυλακής είναι πολλά και σοβαρά, την ίδια ώρα που ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά δεκάδες.

Κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μέσω ... ΜΜΕ - Η Μόσχα προειδοποιεί ότι "Η Συρία θα γίνει ο νέος αμερικανικός εφιάλτης"!

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ του Βασίλη Καπούλα


Ξαφνική επίθεση εξαπολύει η ρωσική κυβέρνηση στις ΗΠΑ με συνεχείς "φαρμακερές" διαρροές σε ρωσικά ΜΜΕ για τη στάση τους στο ζήτημα της Συρίας και προειδοποιεί για το χειρότερο, ενώ στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει αντιρωσική υστερία:
Το Fox News μεταδίδει πως ... η Δαμασκός θα καταληφθεί σύντομα από των ρωσικό Στρατό και πρέπει οι αμερικανικές δυνάμεις να επιτεθούν στα ρωσικά στρατεύματα στην Συρία, ενώ άλλα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν τις επιλογές που έχει η Ουάσιγκτον μεταξύ πολέμου και έμμεσης σύγκρουσης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ