}

19 Ιανουαρίου, 2015

Η αναγκαιότητα ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στη σημερινή πραγματικότητα

Γράφει η Αγγελακοπούλου Σταυρούλα
Η Ελλάδα ως «γωνιακό» και «προνομιούχο οικόπεδο», από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν χώρος εντάσεων. Συνορεύει με κράτη που συστηματικά διεκδικούν επιθετικά την αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων που κατά καιρούς έχουν υπογραφεί.

Όταν χρωστάς με ευθύνη σου, δεν ζητάς και τα… ρέστα.


Οταν χρωστάς με ευθύνη σου, δεν ζητάς και τα… ρέστα


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Στην πιο κρίσιμη φάση   της νεότερης ελληνικής ιστορίας, οι Ελληνες πολιτικοί δρουν, αντιδρούν και πολιτεύονται με τον γνωστό «ωχαδερφικό» τρόπο και στυλ. Πιστεύουν ότι κάποιος από 
μηχανής Θεός ή… ο «Θεός της Ελλάδας» θα σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το έργο που παρακολουθούμε…

Οι «Αυτοδυναμίες»… έβλαψαν!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

Το σημερινό κείμενό μου είναι δομημένο σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρήματα των δύο Κομμάτων Εξουσίας που μας διοικούν επί 40 χρόνια και αφού μας «κατάντησαν Λαό μπαταξή» από το καλοκαίρι του 2010 συγκυβερνώντας πασχίζουν να μας… «σώσουν».

«Έχουμε ματώσει» δηλώνουν οι 2 τέως Συν-Πρωθυπουργοί κκ Σαμαράς Βενιζέλος!
ΈΜΕΙΣ, ΝΑΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ… Αυτοί, τα επιτελεία, οι αυλικοί και οι βολεμένοι παρατρεχάμενοί τους, Πώς και πότε… «ματώσανε;»

New York Times: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή συζήτηση


New York Times: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή συζήτηση

Την προσωπικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, «που θα μπορούσε -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- να αναδειχθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας την επόμενη Κυριακή» σκιαγραφούν οι New York Times σε δημοσίευμά τους - ανταπόκριση από την Αθήνα.

Σκάστε επιτέλους, ρε γαϊδούρια !!

Αντί να μας πείτε τι θα κάνετε για τη Χώρα, το μόνο που σας βλέπω να γκαρίζετε ΟΛΟΙ σας, είναι … «ποιος ΘΑ φταίει» από Δευτέρα !!
«Φεύγουν –λέει- τα λεφτά από τις τράπεζες» !!
Πώς να μη φύγουν ρε γαϊδούρια, μ’ όλα αυτά που τους λέτε και οι ΜΕΝ και οι ΔΕ !? Ποιος θα διακινδυνεύσει τους κόπους μιας ζωής, με τέτοια καραγκιοζιλίκια !? Ποιος επενδυτής θα βάλει χρήματα στην Ελλάδα, όταν βλέπει τους Έλληνες να τα αποσύρουν !?

Ένοπλες Δυνάμεις ή Άοπλες Αδυναμίες;

Παρόλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το ηθικό των στελεχών των Ε.Δ. διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, συνεχίζοντας την συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του τόπου μας, τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και την κοινωνική προσφορά σε κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Παρόλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το ηθικό των στελεχών των Ε.Δ. διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, συνεχίζοντας την συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του τόπου μας, τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και την κοινωνική προσφορά σε κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί ο Τσίπρας δεν πρόκειται να προτείνει τον Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Από τον Αριστείδη Πολίτη. 
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. MONO στο PRESS-GR.

Ενώ η ΝΔ δίνει τον ύστατο αγώνα της για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το «εκλεκτό» της τέκνο ο κύριος Αβραμόπουλος εύχεται να χάσει τις εκλογές ώστε να προταθεί για πρόεδρος δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. (Απίστευτο και όμως αληθινό)!

Γιατί έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Στις 19 Νοέμβριου του 2005, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος- ερευνητής, Tutkun Akbaş, αναφερόμενος στην μεγάλη κρίση των Ιμίων και στο περιστατικό της πτώσης του ελληνικού ελικοπτέρου με τα τρία τραγικά θύματα, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας, «Habertürk», ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του ελικοπτέρου είχαν καταρρεύσει και αυτό προκάλεσε την πτώση του.

Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας: Η MİT έστελνε όπλα στην Αλ Κάιντα

πρΗ τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ- Cumhuriyet σε σημερινό δημοσίευμά της, αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας- MIT, έστειλαν όπλα σε ισλαμιστές της Αλ Κάιντα που πολεμούσαν στη Συρία.

Η Τζουμχουριέτ επικαλείται καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών της Ολλανδίας- CDA, Pieter Omtzigt, ο οποίος κατήγγειλε ότι έχει έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τροφοδοτούσαν με όπλα τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η περιέργεια ενίοτε σκοτώνει τη γάτα

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς 

Έχω ξαναγράψει ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να βρει την ησυχία της από τη στιγμή που παραμένει η απορία, στους περισσότερους από εμάς, αν υφίσταται εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης των Γερμανών ολετήρων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εδώ φυσικά μπορεί να ισχύει το «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα», αλλά έτσι είναι η φύση του ανθρώπου και του απελπισμένου ψηφοφόρου. Αναζητά την ελπίδα, ακόμη κι εκεί που μπορεί να μην υπάρχει, ειδικά αν έχει πειστεί ότι «δεν έχει τίποτα να χάσει».

Όταν αποφασίζεις δεν απειλείς, πράττεις...

Γράφει ο Κλεισθένης 

Όταν κρίνεις ότι μια σου πράξη είναι αναγκαία δεν την διατυμπανίζεις μόνο, την εκτελείς.

Το θέμα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ή ολόκληρου του χρέους κατά το ΚΚΕ, είναι το θέμα που συζητιέται σε κάθε "πηγαδάκι".

Το ότι το χρέος δεν πρόκειται να αποπληρωθεί το γνωρίζουν άπαντες, οι δανειστές, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε και οι ευρωπαίοι πολίτες.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ