}

01 Φεβρουαρίου, 2015

Σαπέν: Νέο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Βαρουφάκης: Είχαμε γίνει σαν τον ναρκομανή, που περιμένει τη δόση του


Συνέντευξη Τύπου έδωσαν μετά την συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ελλάδας κκ Σαπέν και Βαρουφάκης, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ δήλωσαν στήριξη στην Ελλάδα! - Μ.Ομπάμα: "Δεν μπορεί κανείς να ξεζουμίζει έναν λαό"!


Σε μία παρέμβαή του που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ιστορική" ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της πολιτικής της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα της οικονομικής πολιτικής που προσωποποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, δηλώνοντας τα εξής στην ερώτηση πώς κρίνει την απόφαση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να διώξει την τρόικα και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος:

Πόσο μας κοστίζει ένας βουλευτής; (Πολύ περισσότερο από τον μισθό του)

Τα επιδόματα, οι ενισχύσεις και τα "τυχερά" των βουλευτών. Πόσα εκατομμύρια θα  κερδίζαμε αν μειώναμε τους εκπροσώπους μας σε 200

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στηρίζει δημόσια Τσίπρα

Δηλώσεις στήριξης στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα "The Times"

Περί εθνικής ανεξαρτησίας

Πριν από μερικές  μέρες σ’ ένα κανάλι (δεν έχει σημασία ποιο) έδινε συνέντευξη ένας υπουργός της νέας κυβέρνησης (δεν έχει σημασία ποιος). Η συζήτηση με αφορμή αυτά που έλεγε ο υπουργός πήγε στην εθνική ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια. 

Η ερώτηση ήρθε αμέσως: «Θέλετε εθνική ανεξαρτησία ακόμη κι αν το τίμημα θα είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ;». Την βρήκα ανατριχιαστική. Δηλαδή, πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η εθελοντική ένταξη μας σε μια συλλογικότητα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και την καταρράκωση της εθνικής αξιοπρέπειας;

Περιμένοντας κάτι καλύτερο για τον τόπο!


Του Ηλία Μαλεβίτη*
Η επόμενη ημέρα επιβάλλει σ’ όλα τα κόμματα που έστειλε στη Βουλή η ψήφος του λαού να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας τέρμα στις στείρες αντιπαραθέσεις. Ήρθε η ώρα να προσγειωθούν όλοι στη σκληρή πραγματικότητα, γιατί η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το λαό και τον τόπο απαιτεί εθνική συνεννόηση και ομοψυχία.

Υποδειγματική κίνηση Βαρουφάκη, μπλοκάρει την μεθόδευση ξεπλύματος του απεχθούς χρέους!

H κίνηση του Βαρουφάκη να απεμπολήσει την «σωτήρια» δόση των 7 δις, είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχει κάνει αξιωματούχος της οικονομίας τα χρόνια του μνημονίου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ : Την τραγική νύχτα των Ιμίων, οι Τούρκοι γνώριζαν καλά ποιούς είχαν απέναντι τους…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον …Μαντέλη!

image(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του «σφάλματος».

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο…

Αρθρο-«καταπέλτης» από την εφημερίδα Der Standard Αυστριακοί προς Γερμανούς: Χρωστάτε στους Έλληνες 1,5 τρισ. δραχμές!

Αυστριακοί προς Γερμανούς: Χρωστάτε στους Έλληνες 1,5 τρισ. δραχμές!

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία που συγκέντρωσε η ελληνική ομάδα εργασίας για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις - Χαρακτηρίζει διαχρονικά ανέντιμη τη στάση του Βερολίνου - «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη»

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ