}

25 Ιουνίου, 2016

ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ Β' Π.Π. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Πώς οι ΗΠΑ και το αγγλοσαξωνικό λόμπι "ψαλίδισαν" την Γερμανία - Το τίμημα της αλαζονείας Σόιμπλε στην περίπτωση της Ελλάδας

 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Τον βροντερό "ΟΧΙ" των Βρετανών στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρησή τους από την ΕΕ, παρά τις περί του αντιθέρου προβλέψεις και... μία δολοφονία που απείλησε να ανατρέψει το μέχρι τότε σαφές προβάδισμα του BREXIT, έχει αιτίες και σίγουρα δεν είναι μόνο οικονομικές. Ή μάλλον δεν είναι κυρίως οικονομικές. Είναι γεωστρατηγικές.

Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το βρετανικό δημοψήφισμα

Σταύρος Καλεντερίδης
Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος

Για κάποιους ένα απρόσμενο και κοσμοϊστορικό γεγονός, για κάποιους άλλους μια απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη για μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία πνέει τα λοίσθια. Σε κάθε περίπτωση η βρετανική αποχώρηση είναι πλέον γεγονός και προκαλεί κάποιες εύλογες ερωτήσεις.

Τα 13 περιστέρια - Μία αληθινή ιστορία των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών μέσα στην Τουρκία


Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν το είχαν παρουσιάσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια.

Χωρίς όμως να διαψεύσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα αντιθέτως τα επιβεβαίωσαν.

Άνοιξε το κλουβί και δραπέτευσαν οι εφιάλτες μας!


Η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε την έξοδό της από την Ευρώπη. Από σήμερα το πρωί υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη, στον κόσμο. Η ΕΕ έχει δεχτεί μία μεγάλη πολιτική ήττα. Το αφήγημα του παρελθόντος δεν πείθει. Το κακό είναι ότι το Brexit επαναφέρει αυτόματα στην επικαιρότητα και το Grexit…

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ